Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mixMZ

Kontynuacja studiow w Anglii !!!

Polecane posty

Gość mixMZ

Mam pytanie odnosnie studiow w anglii... a bardziej co do ich kontynuacji. Czy istnieje mozliwosc "przeniesienia papierow" i kontynuowania danego kierunku lub specjalizacji za granica? Jestem studentem WSZIF kierunek Informatyka i ekonometria ,specj: Sieci I Syst.teleinformat.w Biznesie ,mam zaliczone pelne V sem. z VIII sa to studia inzynierskie. Chialbym po prostu rozstac sie z krajem i dokonczyc moja edukacje w angli, czy taka opcja jest wogole mozliwa? przypuszczam,ze musialbym przetlumaczyc swoje swiadectwo maturalne jak i aktualny wypis przedmiotow?(tl.przysiegle?) Poszukuje instytucji i jakiegos startu gdzie moglbym zaczac zalatwiac wszelkie te formalnosci. Bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje na ten temat. Z gory dziekuje serdecznie gg 5424941

Gość sorki ze to napisze
ale czyTy znasz j.angielski ??? Normalny człowiek ... szukał by wszelkich informacji na stronach brytyjskich uczelni ... a nie na polskim forum ... zadzwonilby do ich dziekanatu, popytal ...

Gość mixMZ
:> gdybym wiedzial na jaki konkretnie uniwerek chce isc to bym tak zrobil... i z tego co wiem i sie orientowalem mowia ze nie byloby klopotu tylko bo to bardziej wewn. wymagania .. .i znajac zycie musi byc jakies od gorne zarzadzenie bym pozniej nie swiecil oczyma i nie musial zalatwiac tego w kraju ... stad pytam:> ps z ang nie niejst najgorzej fce jest ale to nie wystarczy:]

Gość domina86
hej. mysle,ze nie powinienes miec z tym problemow. najlepij wejdz na strone ucas.ac.uk i tam poszukaj kursy ktory cie interesuje i w jakiej miejscowosci,a potem wyslij maila do danej instytucji i wytlumacz swoja sytuacje. nie powinienes czekac dlugo na odp. powodzenia

Gość domina86
a tak poza tym to bedziesz potrzebowac certifikat IELTS albo TOFEL.

Gość nie zawsze
bo jesli chcesz kontynuowac studia to mniemam ze wybierszesz kierunek postgraduate na ktory nie zawsze sprawdzaja czy masz zdany ten egzamin. moj kolega jest najlepszym tego przykladem - poszedl na ksiegowosc i bankowosc i nic oprocz aplikacji nie chcieli choc oczywiscie na stronie uniwerku bylo ze jest to wymogiem