Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość becia166

Poradżcie co robić!!!!!

Polecane posty

Gość becia166

Mój mój mąż pracuje w Anglii od marca br mamy dylemat wyjechać na stałe tam czy zostać w Polsce .Jak wy to widzicie nie wiadomo czy w Polsce się coś zmieni na lepsze w przyszłości .Słyszałam że dużo ludzi wraca. Co robić?

Gość ciagle pytasz o to samo
BECIA ciagle pytasz o to samo to wasz wybor

Gość becia166
A bo k--wa mam mętlik w głowie nie jest to prosta decyzja podziwiam Tych ktorzy sie odważyli i podjęli ryzyko wyjazdu na stałe.A tu na forum obrzucaja takich błotem a to trza mieć odwagę .Eewula to ty ?

Gość a czego sie boisz
a czego sie boisz???

Gość to nie ryzyko
to ciekawosc swiata ,ja wyjechalem 30 lat temu i ani chwili nie zalowalem tej decyzji .Teraz przysluchuje sie czasami waszym wypowiedzom i wiem ,ze to byla sluszna decyzja

Gość becia166
Wielu rzeczy sie boje jezyk znamy słabo .A tu trzeba dziecko isc zapisac do szkoły, do lekarza itp. Zero pomocy nie mamy znajomych tam którzy by nam pomogli na poczatek.Jak byliśmy sami we dwoje to było ok .Praca dom praca dom nie był potrzebny język za bardzo bo w pracy z nami pracowali polacy a jak juz z rodzina sie przeniesc to schody sie zaczynają.Żadnego wsparcia rozumiecie.

Gość nie ma tak zle
Becia tak to moze byc problem , ale niekoniecznie ... a w szkole angielskiej sa polskie dzieci w opiekun polski . w urzedach tlumacze ... ty sie nie poddawaj !!!!!!gdzie mieszkacie lub bedziecie mieszkac napisz moze ktos bedzie z waszej miejscowosci ja z Plymouth ...

ja bym nie pojechala bez znajomosci jezyka, lub ze slaba.. co nie wyklucza wyjazdu jednak - na twoim miejscu - wzielabym sie solidnie za nauke, jeszcze z rok poltorej osobno, a potem z dziecmi do uk..

Gość ja mam ten sam
ja mam ten sam problem co ty tylko u mnie dziecko male(rok) maz nawet tu dobrze zarabia .... ale wiadomo ciągnie tam gdzie inni mają dobrze (chyba?:))