Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mojego dziecka

Poszłabym na imprezę.kto ze mną?

Polecane posty

Gość mama mojego dziecka

Od 8 miesięcy jestem mamą.Wcześniej prowadziłam bardzo rozrywkowe życie i teraz przecholernie mi tego brakuje!!!!!!!W dzień jest robota i się o tym nie myśli ale jak dzieciak śpi ,jest czas wolny to bardzo mnie nosi.Dzisiaj siostra poszła na "babskie pogaduchy do świtu" i jestem na nią zła ,że ona może a ja nie. Głupie zachowanie,wiem, ale jej zazdroszcze .Mogłabym zostawic małego z mężem ale to nie to samo,czuję się uwiązana i przeraża mnie myśl że tak juz będzie.Czy przechodzę jakiś kryzys?

Gość mama mojego dziecka
Już 30, a może dopiero?

To wydaje mi się,że jest to odpowiedni wiek na dzidziusia ;) A co do tych imprez, to od czasu do czasu możesz \"podrzucić\" dziecko do rodziców bądź teściów i wyskoczyć na jakieś pogaduchy, w końcu wszystko jest dla ludzi ;) Tylko,żeby nie powtarzało się to co weekend, bo w końcu dziecko zobowiązuje i trzeba trochę spoważnieć. Głowa do góry, to tylko chwilowy kryzys, bo Twoje życie zmieniło się teraz o 360 stopni.

Gość mama mojego dziecka
Pisząc "rozrywkowe życie" nie miałam na myśli pijackich imprez,a kulturalne wyjście do pabu na drinka, fajną zabawę na lekkim rauszu(razem z mężem,oczywiście;-) ). Niestety,nie ma takiej możliwości żeby komuś podrzucic dziecko.

Ja nawet nie pomyślałam o jakiś pijackich imprezach :P To może siostra lub dobra sąsiadka od czasu do czasu mogłaby przypilnować maleństwa, chociażby nawet dlatego,żebyście mogli z mężem pobyć sami we dwoje (jak kiedyś) jak również wyjść gdzieś ze znajomymi

Gość mama mojego dziecka
Pewnie by się ktoś znalazł,tym bardziej że wiele osób jest z nim związanych,tzw."ciocie", ale jakoś tak żal zostawic z, jakby nie było,obcymi osobami. To chyba się nazywa -MACIERZYŃSTWO- niby chcesz ale nie chcesz ;-)

A no żal żal, bo pewnie jakbyście już gdzieś z mężem wyszli to i tak cały czas zastanawialibyście się jak tam wasze maleństwo i pewnie co chwilę dzwonilibyście do \"cioci\"-opiekunki czy wszystko w porządku ;) To właśnie jest macierzyństwo i odpowiedzialność za drugą-maleńką istotkę.

Gość mama mojego dziecka
gdy nie byłam jeszcze matką,opiekowałam się często dziecmi koleżanek,kuzynek i one ciągle dzwoniły co i jak.Myślałam że mi nie ufają ,ale teraz juz rozumię o co chodziło