Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janek z rudego 102

ustawienia plazmy

Polecane posty

Gość janek z rudego 102

czy ktos wie jak sie ustawia telewizor plazmowy? chodzi mi o takie cos, ze patrze na obraz i widze ze kolory wraz z ruchem np.glowy przesuwaja sie z opoznieniem. nie wiem czy to taka wada tych telewizorow, czy mozna to jakos ustawic zeby bylo normalnie?

Gość janek z rudego 102
nikt nie wie?

Gość janek z rudego 102
no to jeszcze raz sie przypomne

Gość janek z rudego 102
dodam ,że jest to najnowocześniejszy czarno biały telewizor plazmowy :classic_cool:

Po pierwsze jeżeli ten telewizor jest duży, np. ma 46cali, to usiądź daleko od niego, bo jak będziesz siedział 1,5 metra od, to zawsze tak Ci się będzie wydawać. I po drugie- jaką on ma matrycę??? Bo jak kupiłeś telewizor starej generacji, to niestety ustawianie nic nie pomoże. Matryce od tych telewizorów mają różne czasy reakcji, tzn. różny czas zapalenia się i wygaśnięcia jednego piksela, tak w skrócie. Jak ten czas jest długi, to naturalną konsekwencją są smugi. Najnowsze matryce 9. generacji mają czas reakcji 4 milisekundy, ale na razie takie telewizory u nas wprowadził tylko Sharp.

ty? kobieta? i tak dobrze znasz sie na rtv? zartuje oczywiscie:) , bo wiesz ze dla faceta jest to takie troche ponizenie,ze kobieta zna sie na czyms lepiej od niego:) no ale dobra, ten telewizor nie jest moj. ktos mnie pytal, wiec ja pytam sie was...po prostu przekazuje pytanie dalej. nie wiem co i jak z tym telewizorem. wiem ze ma 42 cale i jest firmy samsung. wszystko. a jaka ma matryce??? nie wiem:(

Gość cześć frrr
ten twój nick jest super po prostu frrrrrr :D to był żart ;) a propo tematu to jest normalne w plazmach z niższej półki niedługo wchodzą matryce OLED :classic_cool: lepsze od TN są juz dostępne ale nie tanie i nie w tv

znaczy ze ten telewizor jest kiepski? szczerze mowiac to ja w moim 28 calowym grundigu lepiej widze twarze jak wlasnie w tej plazmie ktora kosztowala 6000! dla mnie to sporo kasy i wymagalbym lepszej jakosci jak w moim grundigu

Gość cześć frrr
znasz model tego plazmiaka ?

To, że widzisz lepiej twarze i obraz jest ostrzejszy na małym ekranie jest normalne:O Bo przecież telewizja jest nadawana w konkretnej rozdzielczości, im większy obraz tym bardziej niewyraźny. BO to samo, co pokazują na małym ekranie, musi się znaleźć i na dużym. Po to wymyślili telewizję HD:classic_cool: