Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saw something

Czy to prawda ze po Rigevidonie wystepuje hirsutyzm??? pomocy!!

Polecane posty

Gość saw something

Wykupilam juz 2 opakowania i mam zaczac brac jak dostane okres, przysz;a do mnie znajoma i jak to zobaczyla to oznjmila ze po tym urosna mi wąsy i bede miec zarost jak malpa!! : czy to prawda??

Gość saw something
moze ktos bierze i czy w zwiazku z tym zauwazyla u siebie zwiekszony zarost na nogACH ITP?

te tabletki sa starej bo drugiej generacji a wiec maja levonorgestrel i on moze powodowac androgenizacje ale nie musi. nie znaczy to ze od razu bedziesz miec hirsutyzm bo to powazna choroba, ale o wasach cos tam slyszalam, ze kobietom po wielu latach od brania takich tabletek urosly wasy. ale to nieznaczny procent wszystkich tych ktore braly. zobacz,cala masa kobiet je bierze i jest w porzadku

Gość saw something
z tego co wiem to malo je kobiet bierze, ale moj lekarz twierdzi ze one wbrew pozorom sa lepsze niz te najnowszej generacji, gdyz nie powoduja zakrzepicy i zatorów- co lekarz to inna opinia i sama nie wiem co robic:(

z zakrzepica to prawda- druga generacja z levonorgestrelem nie tworzy takiego ryzyka jak najbardziej niebezpieczna czwarta i troszke mniej trzecia. ale wlasnie problemem jest tu ze jest ryzyko androgenizacji, ja sama mam spore owlosienie i nigdy bym sie na te tabletki nie zdecydowala. jak nie chcesz ich brac i np wolisz o mniejszej zawartosci hormonow to powinnas pomyslec o takich z trzeciej generacji ale tych ktore nie zawieraja dezogestrelu, tylko np gestoden.

Gość ja brałam 4 lata
i powiem wam,że teraz czytając ten temat dochodzą do mnie pewne fakty między piersiamy faktycznie wyrosły mi 4 włoski,które regularnie usuwam,na nogach też jakoś dziwnie szybko odrastają po depilacji.........może to faktycznie od rigevidonu???????

przestańcie ...już 4 lata biorę Stediril...i jakoś nie stałam się babą z wąsami :O

Gość saw something
Ja bralam drogi Yasmin i czulam sie po nim fatalnie, bralam tez keidys harmonet przez 2 lata bylo OK a pozniej zaczal mnie bolec brzuch i czulam sie napuchnieta, takze nie zawsze to co drogie jest lepsze, po mercilonie(moje pierwsze tabletki) okres trwal u mnie 7 dni, wiec tez cos nie halo- no teraz zobacze jak to bedzie z tym Rigevidonem

Gość saw something
aha- moj gin powidzial ze skoro przez 2 lata zazywania Harmonetu czulam sie swietnie a pozniej zaczelo cos sie dziac tzn ze organizm domaga sie ciut wiekszej ilosci hormonow i mowil ze to bzdury sa, ze microgynon czy rigevidon ma konska dawke hormonow, ma tylko troszke wiecej niz harmonet i logest, mnie tylko przerazilo to ze moge zarosnac , ale tego mi nie mowil tylko znajoma tak twierdzi

troszke wiecej niz harmonet i logest ale tez zupelnie inny progestagen bo one maja gestoden ktory nie tworzy takiego ryzyka androgenizacji jak levonorgestrel w rigevidonie

Wiecie w moim przypadku kiedy mam już 2 dzieci lepiej zabezpieczyć się troszkę mocniejszą dawką hormonów...

Gość cleooopatra
ja mam 25 lat wiec tez juz do nastolatek nie naleze, a biore rigevidon prawie 2 lata i tez mi wąsy nie urosly