Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzanna valadon

ciocia,babcia pyta czemu nie mam chlopaka?

Polecane posty

mam dosc mojej glupiej rodziny.babka mnie meczy ze jestem sama ciotki tez.mam 24 lata,i jeszcze czas na znalezienie meza.macie takie problemy?

diabli by wzieli te ciotki.\"na starosc ciezko jest samemu\" musisz zuziu miec chlopaka,patrz wszyscy juz kogos maja,a ciebie nikt nie chce? rozumiecie chcialam zapytac czemu babcia w wieku 70lat mieszka sama i nikt jej nie chce wziac do siebie,bo jest kawal zolzy!ale zamilklam

Gość do zuzanna valadon
Te ciotki mają tak nudne życie, że jedyną ich atrakcją jest wścibianie nosa w cudze sprawy - stąd te pytania. Następnym razem zapytaj "od kiedy ciocia zaczyna dietę? Przecież to niezdrowo miec taką nadwagę'' ;)

Gość ona31latek
mnie tez ciagle meczyli, tez mialam dosc...do ok 23-24 pytali o chlopaka a potem, kiedy wreszccie wychodze za maz...zawsze cos bylo do zapytania:(pote przestali pytac...wyszlam za maz dopiero w wieku 31 lat...

Gość ojojojojoj
Znajomy był żonaty od 5 lat i nie miał dzieci. Przy każdym spotkaniu z ponad 80-letnią ciotką było "Czemu wciąż nie macie dzieci?". Po kilku razach odparował "A czemu ciocia ciągle żyje?" :) Facet jest specyficzny, ale pomogło:) Teraz mają 2 dzieci i ciocia bardzo je lubi:)

Gość zytka cyt cyt
taaaaaaaaa, właśnie nie masz czasu. myślisz sobie że jak bedziesz miała 27 lub 32 to wtedy będziesz miała jeszcze wybór ? wtedy to zonaci będą się zastanawiać czy jestes wystarczająco atrakcyjna na kochanke hahaha

Gość nalesnik
mi matula codziennie wypomina ze zostane stara panna a mam dopiero 21 lat buuuuuuuuuuuuuu

moja babcia raz zdecywało mi coś powiedzieć w tym kontekście.. teraz już nie zada.. taki jej wykład szczeliłam.. nie zapyta,a jeśli to powtórze to co jej kiedyś powiedziałam. a ciotki? jedna jest taka.. ale mam męża mądrego.. (moj chrzestny) hehe i mąż jej wszystko wytłumaczył.. ze teraz inne czasy i że teraz kobieta nie będzie wychodzić za maż za pierwzego lepszego.. niemniej ciotka wujka nie słucha więc pewnie niedługo temat wrócić moze.. to ja wkrocze do akcji.. wykład szczele.. i sie zamkną.. a jak nie pomoże a się wkurze to powiem żeby nie wścibiały nosa w nie swoje sprawy.

Gość dokladnie ten sam temat
byl.. pare miesiecy temu czyzby nic sie u Ciebie autorko nie zmienilo?

Gość zytka cyt cyt
babka, matka, ciotki z racji swojego wieku znają już zycie i doskonale wiedzą co kobiecie w duszy piszczy jak już pod slepkami zaczyna się robić siateczka zmarszczek. dlatego się martwią że kiedys zacznie ci piszczeć jak juz skóra przestanie być jędrna a tu ani męża, ani dzieciaczka, ani fortuny rodzinnej hahahaha nie denerwuj się zrzędzeniem starszyzny, tylko bądz cwaną kobieta i nie daj sie nabić w butelke tymi nowoczesnymi bzdurami ze "w dzisiejszym świecie to jest oki mieć oi 30 lat i być solówką i bezdzietną" - bo to są bzdury, tylko ze zrozumiesz to dopiero jak skorka brzoskwini zacznie być suszoną śliwką :)

a jeszcze lepiej to w ogóle się nie odzywać tylko niewinnie uśmiechać. To działa :)

Gość nalesnik
ale takie gadanie mnie wkurwia jak ma ktos byc to bedzie a jak nie to trudno nic na siłe

Gość to jest wkurzajace
"dlatego się martwią że kiedys zacznie ci piszczeć jak juz skóra........" no ok, to prawda, ale tymi pytaniami w czym pomagają????? przecież nie poleci szukać chłopaka, bo nie może znieść tego typu pytań, ciotki to wiedzą, jak jest i ona wie, a pytania tylko dołują.

no dobrze, prawdą jest ze nikt nie chce być sam.. każdy chce mieć rodzine .. kochajacego męza i dzieci.. ale chyba nie za wszelką cenę.. tzn. nie wyjdziesz za mąż za kogos kto Ci nie odpowiada, tylko po to żeby nie być samemu.. a przecież będąc w związku można być bardziej samotnym niż będąc samemu. a takie gadanie napewno nie pomaga

Gość kaviiii
ja tez neidawno uslyszalam od wujka ze jestem stara panna i teraz to juz musze chwytac kogo sie da - bo juz na wybor za pozno mam 24 lata

ludzie to mają pojęcie.. ja kiedyś prawiąc babci kazanie.. powiedziałam, że wolę byc sama niż z kimś nie odpowiednim męczyć się całe życie.. gdyby miało być tak jak oni wszyscy myslą to bym już była mężatką z kimś kogo nie kochałam, ale on mnie kochał, albo tak myślał.

powiem wykład :P:D a szczele to od szczelać.. tak sie mówi.. potocznie :P

bo chyba jak ktoś mówi że kocha.. to chyba tak czuje.. a nie mówi tak od picu.. zreszta jak mu powiedziałam że nic z tego nie będzie to powiedział że nigdy nie wyjdę za maż..:P

Gość a jam 38 lat mam
i wciąż jestem kawalerem , i nikt się nie pyta o nic :)

Gość na takie pytanie
odpowiedz im, że nie masz chłopaka, bo masz dziewczynę. Ale się zdziwią :-)

Gość sama______
Daltego nie lubię imienin i wszelkiego rodzaju spędów rodzinnych . Już mam dość tych pytań...i to zawsze są zadawane w momencie kiedy nikt przy stole nie rozawia. Nagle słysze pytanie " Kasiu kiedy wychodzisz za mąż" "Kasiu czemu nie masz chłopaka" wtedy wszystkie spojrzenia kierowane są na mnie i nastaje okropna cisza, a ja mam ochte się zapaść pod ziemie. Chyba chcą mi skutecznie wmówić ,zejestem strasznie nieszczęśliwa nie mając chłopaka, boje się,że przez to ganie w końcu naprawde w to uwierze :( A stąd juz tylko mały korczek do frustracji ... Mam 24 lata.

Gość a mnie takie pytania nie
frustrują. Czego mam zazdrościć pomarszczonej i liniejącej ciotce ? Szczęścia rodzinnego z równie pomarszczonym i wyleniałym wujkiem ?