Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmoooooooonnnnnnniiiii

9 miesiac ciazy

Polecane posty

Witam , Mam pytanko do kobiet,ktore juz rodzily. Czy krotko przed porodem czuliscie,ze za pare dni bedziecie rodzic? Od paru dni mam bole podbrzusza,podobny bol jak na miesiaczke,bol w pachwinach,bezsennosci zawroty glowy. Czy to sa jakies znaki, ze juz nie dlugo bede rodzic?, czy jest normalne w ostatnich dwoch tygodniach? pozdrawiem, Monika

jest to jak najbardziej normalne zazwyczaj po pierwszych objawach takich jak podałas w okresie 2 tygodni dochodzi do porodu

Moni ból w dole brzucha i uczucie że wszystko mi w dół leci miałam na jakieś 2 -3 tygodnie przed porodem i szczerze to prawie codzienne czułam, że to będzie dziś choć rozum podpowiadał, że sobie jeszcze poczekam. Podczas porodu miałam bóle w pachwinach :O okropny ból który uniemożliwiał stanie na nogach a położna w dodatku kazała chodzić i chodzić :) :P Kiedy trafiłam do szpitala z takimi bólami jak piszesz to mój lekarz powiedział, że to nawet przedszkole bóli porodowych nie jest.

Gość puszka maruszka
dziewczeta nie straszcie mnie:)...ja jestem w 6 miesiacu...i od jakiegos czasu czytam wszystkie tematy na temat bolu przed i podczas porodu...i chyba cofne swoja decyzje..ja juz nie chce baby.......mozna to jakos wszystko cofnac:)????

normalene ja nie czułam że bede rodzić w dniu terminu mały był mnie ruchliwy i postanowili wywoływać 10 godzin gehenny i nic zero postepu decyzja natychmiastowa cc maly ok ja ciężko serce mi za bardzo zwolniło i musieli mnie ratować

Gość co masz na mysli
co sie ci sie stalo kiedys rodzilas?chorujesz na serce?

Witam, Dzieki za odpowiedzi. Jeszcze jedno: a tuz przed porodem czuliscie ruchy dziecka tak jak zawsze, czy mniej? pozdrawiam

Mamusia 21 , tez za bardzo nie mogla spac dzisiaj w nocy, hihihi, witaj w klubie.

A ja myślałam że nigdy nie urodzę bo do ostatnich dni miałam brzuch pod piersiami żadnych skurczy, zero bólu. A skurcze takie lekkie nadeszły dwa dni przed rozwiązaniem. Na porodówce byłam już o 6 rano a urodziłam o 21.30. Tak ok 16 to myślałam że umrę z bólu. Jak się później okazało to był relaksik w porównaniu po tym co się zaczęło po kroplówce. Mała ruszała się przez cały poród tak jak zawsze. W czasie skórczy miałam podobne myśli jak puszka maruszka :) chciałam cofnąć całą ciążę i spadać z tej porodówki bo mi się tak ciągło. Ale najlepsze jest to że jak już dziecko wyskoczy że sie tak wyrażę to momentalnie przestaje boleć i napływa takie błogie uczucie szczęścia. No poprostu nie ma lepszej chwili.

Gość myccchhha
poprostu za duzo lekow podali ... najwazniejsze ze wszystko ok :)

Ja troche sie obawiam mojego porodu. Ja mieszkam obecnie w Hollandii i tu podchodza do porodu az za naturalnie. Cala ciaze chodzi sie do poloznej,ktora mierzy cisnienie, slucha serca i oczywiscie wazy,nic wiecej. Nigdy nie siedzialam na foteliku z nogami do gory. Jak w polsce bylam to bylam u ginekologa zeby obejrzal jak to wszystko wyglada. Bylo ok. Wiekszosc porodu odbywa sie tu w domu, moge dopiero zadzwonic po polozna jak bede miec skurcze regularne co 5 min przez 1 godzine, chyba ze mi wody odejda, to odrazu . Z jednej strony to dobrze, bo jestes u siebie w domu, w swoim otoczeniu, a nie w szpitalnej atmosferze. A propo cisnienie,podobno w cizy cisnienie podwieksza sie. Mnie to niepokoi bo mam czesto 147 na 83 , jak mi polozna mierzy. Ona twierdzi ze jest dobre.Co wy myslicie o tym?

Gość masakra...
Ja mam całą ciąże ciśnienie 120/70 więc Twoje wg mnie jest deczko za wysokie. Może za dużo kawy?... Położna mówi, że dobre. Hmm, a co ma mówić skoro to holenderska położna:) Tylko łaskawie mogłaby poradzić coś na obniżenie i uprzedzić, że kiedy się prze podczas porodu ciśnienie podskakuje jeszcze dużo wyżej, a to już nie jest takie bezpieczne. Jak tak czytam na forach wypowiedzi przyszłych mam mieszkających za granicą, na temat opieki podczas ciąży to współczuję. Zamartwiłabym się. Ja do lekarza chodzę co 2 tygodnie. Co 2 tygodnie mam badania krwi i moczu. Wtedy kiedy trzeba USG, wtedy kiedy trzeba badany poziom cukru i inne badania wykonywane pojedyńzo w określonym okresie ciąży. Do tego zawsze KTG serduszka i "potrząsanie" brzuchem:) przez lekarza czy nic nie boli. Oczywiście ważenie, ciśnienie i ogólny wywiad to standard. I wcale nie chodzę prywatnie- wystarczy znaleźć dobrego lekarza, któremu też zależy na Twoim dziecku:) Pozdrawiam i życzę powodzenia.

całą ciążę miałam baardzo wysokie ciśnienie, 140/100 praktycznie, przed porodem tak samo, mierzyli mi przez to co chwilę cisnienie, ale poród przebiegł szybko, sprawnie i bez komplikacji.

Chodzi o to ze ja pije tylko jedna kawke. Do poloznej umawiam sie za kazdym razem okolo 10 godz i nigdy nie pije kawy przed wizyta. Ja nigdy nie musialam moczu oddac,usg mialam tylko 2 razy. Jezeli w 5 miesiacu jest wszystko ok,to juz nie robia. Hollandii jest swietnie rozwinietym krajem,ale sluzba zdrowia to do kitu. pozdrawiam

Gość JoAnKaa 29
Jak ja czytam o sluzbie zdrowia w Holandii to Boze uchowaj ja jeetem 3 tyg.przed planowanym terminem porodu i do lekarza latam raz w tygodniu.A tam mierza waza,KTG,USG ,mocz,krew i reszta badan i tak za kazdym razem i tez nie jestem w polsce tylko w Niemczech i tu bardzo dbaja o przyszle mamy przynajmniej u mnie w miescie.Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Gość sabina87
Ja jestem w 6 miesiącu, ale już się stresuje porodem. W przebiegu ciąży pomaga mi kalendarz na stronie emaluszki może wam sie tez przyda. Linka nie dodam, bo nie mogę;(

Gość dominiczki
ja jestem w 38 tyg ciazy i jestem w Holandi. od wczoraj skurcze reguralne silne brak przez to apetytu i doslownie wszystko bolo nawet chodzi mi sie ciezko bo czuje jakbu mnie ciaglo do dolu .. polozna mnie odwiedzila w nocy i powiedziala ze nie mam wystarczajacego rozwarcia i mam czekac .. nie mam sily jestem naprawde wykonczona .. a do poloznej mam zadzwonić dopiero jal wody odejda albo potrwa to jeszcze kolejny dzien :(