Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasikas

Dziewczyny skąd wiecie jakie ciuszki kupić, jakie rzeczy bedą potrzebne??

Polecane posty

Gość kasikas

Wiem, że to może dla niektórych idiotyczne pytanie ale ja nie wiem jak się te wszystkie ciuszki nazywają i do czego są, ile czego kupić.. to samy tyczy się kosmetyków. Takie popularne pajace i body to wiem ale ta cała reszta to dla mnie czarna magia :( Możecie mi podpowiedzieć co nieco?

Gość kasikas
Dzięki na pewno sie przyda - tylko czy te ciuszki które są wymienione to nie za mało? A co z kosmetykami?

z kosmetyków, to im mniej tym lepiej: tzn cos do pupy np. linomag i sudocrem, do kapieli np oilatum albo balneum, spirytus do pępka i sol fizjologiczna do oczu

ja tam doskonale wiedzialam co jak sie nazywa za to nie mialam pojecia ile tego kupic i efekt jest taki ze mala w niektorych ubrankach wogole nie chodzila. Teraz juz jestem rozsądniejsza :) a ubranka to KAFTANIK- bluzeczka zapinana na guziczki lib na zatrzaski ŚPIOSZKI- spodenki ze stópkami takie na ramiączkach SPODENKI- no to spodenki :) PÓLŚPIOSZKI- spodenki ze tópkami bez tych ramiączek do zapięcia BODY- cos jakby ktos zszyl bluzeczke i majteczki moga byc różnie zapinane PAJACYKI- jakby ktos zszyl bluzke i pólśpioszki. RAMPERSY- to pajacyki tylko bez stópek, albo śpioszki bez stópek Ja proponowałabym na poaczątek: 5 pajacyków 5 body ( 3 z krótkim, 2 z dlugim) 2 kaftaniki 2 śpioszki jeden dresik (bluzeczka i spodenki, lub bluzeczka i pólspioszki) 3 pary skarpetek 1 łapki niedrapki 2 cienkie czapeczki 1 gruba 1 kombinezon 1 rekawiczki (chyba ze kombinezon ma takie cosik co zakruwa lapki) 2 cienkie kocyki 1 gruby kocyk spiworek do wózka 5 pieluch tetrowych 2 pieluszki flanelowe pampersy oilatum emulsja krem na kazda pogode oliwka bambino lub hipp sudokrem do pupy spirytus do pępuszka waciki patyczki kosmetyczne tyle co pamietam.

aa u mnie rewelacyjnie sprawdzilo sie okrycie kapielowe- do dzis go uzywamy. za to zupelnie nie sprawdzil sie szlafroczek.