Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Dlaczego właściwie głoszenie poglądów nazistowskich jest karalne?

Polecane posty

Wszelkie poglądy z którymi się nie zgadzamy należy pokonywac w drodze publicznej debaty. Zaś prześladowanie ludzi za poglądy to cecha państw totalitarnych. Czym innym, jak nie więźniami politycznymi są osoby skazane za faszystowskie poglądy? I co sobie myślą wszelcy antyfaszyści - że osoba prześladowana za poglądy się ich wyrzeknie i zacznie być przykładnym lewakiem? Nie, jeszcze bardziej poświęci się w walce o ich słuszność.

Gość wytrzepal by Ci skore
gdybym byl ojcem za samo myslenie

Gość guaajajjj
Głoszenie poglądów faszystowskich jest PRAWNIE zakazane. Kropka. Nie będziemy dyskutować, dlaczego pedofilia albo sutenerstwo jest złe. JEST złe. A tobie jeszcze nie przeszło po sromotnej porażce Wielkiego Wodza???

Acha, a więc wolność słowa jest tylko dla niektórych? :-o Że faszyzm jest zakazany i już to nie argument. Kiedyś był zakazany homoseksualizm - i co, też powiesz, że to zakazane i już, i kropka?

Gość antyzboczeniec
raczej o Pieknym Romanie.

to powiedz co widzisz dobrego w faszyzmie ??? guwniaro jak ktos wyzej napisal

homoseksualizm nie zniszczyl polowy swiata

No nie wiem czy była to taka sromotna porażka. Zapamiętany będzie do końca żywota ludzkiego istnienia, więc to wielki sukces. Ideologia narodowego socjalizmu doprowadziła do wybuchu II wojny światowej, za czym idą zbrodnie wojenne, wprowadzenie rządów terroru itd., i właściwie dzięki temu takie poglądy są karalne.

Gość antyzboczeniec
jak napisal przedmowca, fsaszyzm niesie nienawisc do drugiego czlowieka, homoseksualizm niesie milosc, zauwazasz roznice? Homoseksualisci nikogo nei krzywdza, ostatnie pozwolenie na faszyzm skonczylo sie wymordowaniem milionow.

masz swoje zdanie ok, ja po prostu inaczej uważam niz TY, wedlug mnie Twoje poglady sa zacofane i pozbawione tolerancji, ludzie ktorych tak nienawidzisz nikomu krzywdy nie robia, dajmy na to geje, za duzo w Tobie zacietrzewienia i bezuzasadnionej nienawisci do ludzi innych niz Ty,jak dla mnie to chora ideologia no ale masz prawo do swoich pogladow...

za poglady nie !!! ale za ich publiczne gloszenie wieszal bym ich na lampach miast i wsi

Gość do wszechpolki
Czy to nie ty jakis czas temu pisalas tutaj o swojej tolerancji wobec Zydow? :O "Wszelkie poglądy z którymi się nie zgadzamy należy pokonywac w drodze publicznej debaty" Hipokryzja i obluda :O A jakich to argumentow uzyja faszysci? O czym mozna dyskutowac z bydlem? Nie ma i nie bedzie tolerancji dla faszystow

\"Czy to nie ty jakis czas temu pisalas tutaj o swojej tolerancji wobec Zydow\" Nie, pisałam, dlaczego Żydki wzbudzają takie emocje - jak ktoś powie o nich złe słowo to od razu jest wyzywany od nazistów , antysemitów, pożeraczy małych dzieci itd. A jakich argumentów może użyć neonazista? Merytorycznych, jak każdy inny.

Gość do wszechpolki
w ktorym miejscu?:O

jedyny poglad jaki wyczytalem to taki ze pogldy nazistowskie sa zlem i powinny byc karalne .... nie czytam w myslach tylko mysl zawarta w slowach widzisz roznice?... ja tez zaluje ze nie masz takich zdolnosci

Gość do wszechpolki
Klamiesz gowniaro, bo nie raz pisalas o tolerancji MW, tymczasem zakladasz topiki o neonazistach. Zydzi maja prawo oburzac sie na ludzi propagujacych faszyzm, bo sa glownych celem ich atakow, a w przeszlosci ich narod zaplacil za to straszliwa cene.Sa to winni swoim pomordowanym rodakom, ale nie tylko oni maja dosc nienawisci wobec innych narodow, czy innej religii. Ja rowniez. Twierdzisz, ze neonazisci sa przesladowani? Ale przesladowanie Zydow przez neonazistow juz ci nie przeszkadza. Moj sprzeciw wobec faszystow, to normalny LUDZKI odruch w obronie prawdziwych wartosci. Ty domagasz sie tolerancji dla nienawisci i agresji

Gość lalalala plaplapla
dokolesia o nicku---> wszechpolki - jestes jakims rasistą? piszesz "Sa to winni swoim pomordowanym rodakom, ale nie tylko oni maja dosc nienawisci wobec innych narodow, czy innej religii." przeciez to własnie oni nienawiza innych religii ( islamu) i innych narodów ( Palestyna) , zarzynają kobiety i dzieci, prowadza wielkie czystki etniczne, uważasz że maja do tego prawo?Acha rozumiem według ciebie sa narody wybrane i sa narody gówniane :)

Bo obraża czyjeś uczucia...wiesz dla mnie wyzywanie kogoś od żydów pedałów itd. to nie jest głoszenie poglądów a najzwyklejsze obrażanie...prostackie chamstwo grubiaństwo itd.

Wytłumacz mi moja droga wszechpolko ...ja cię nigdy nie obraziłam a ty obrażasz moje poglądy i moją osobę pisząc lewaków pedałów itd. bo są to słowa o obraźliwym charakterze.Nie rozumiem tego ...nie rozumiem dlaczego neonaziści itp. plują nienawiścią w stronę ludzi którzy nikogo nie krzywdzą ...jest to nie uzasadniona nienawiść ...jest to obrażanie ludzi i ich wartości które są odmienne niż twoje...i jakimi to popieracie argumentami wszechpolko ??? np. nienawiść do homoseksualistów ?? wymyślonymi argumentami ... :) argumentami wyssanymi z palca i nie popartymi żadnymi badaniami ...niczym...kiedyś oglądałam jakąś krótką debatę między gejem i jakąś wszechpolką ...i to co owa wszechpolka mówiła bardzo mnie śmieszyło ...typu że lesbijkami zawsze zostają kobiety zgwałcone a gejami chłopcy bez ojca

Nie wiem, jak wogole mozna dyskutowac o tym w kraju, w ktorym nazisci wymordowali ponad 6 mln Polakow...w tym przypuszczam, ze czesc twojej rodziny(bo mojej tak)??

Gość paranoja totalna
Nie wiem dlaczego wszyscy są tak przejęci żydami :D To my polacy jesteśmy bardziej skłóceni ze sobą a oni mają wszystkich gdzieś :o co do tematu to fakt nie powinno się zabraniać głoszenia poglądów ale to ma uzasadnienie bo gdyby nie było takiej zasady to wszędzie można było by zobaczyć plakaty jak przed wojną :D to by doprowadziło do wojny domowej albo totalnej masakry :( miałem do czynienia z zydem który sprawdzał mnie jak jestem do nich nastawiony powiedziałem że zle ... to był wielki błąd :( oni też są okrutni opowiedział bym o tym zajściu ale mogło by to być zrozumiane jako nawoływanie a nie chcę kłopotów więc zrobię tylko tak /\/ /\/

I znowu wszechpolka mi nie odpowiedziała na moje pytanie ...może nie potrafisz odpowiedzieć dlaczego kogoś lub czegoś nienawidzisz popierając to choć trochę logicznymi argumentami hmmm...nie wiem jak już masz kogoś nienawidzić to miej przynajmniej jakiś powód ...dla mnie uzasadniona nienawiść to np. nienawidzę go bo skrzywdził mnie lub kogoś mi bliskiego,nienawidzę jej bo źle mnie traktuje i upokarza (choć dla mnie to i tak troszkę za mały powód żeby od razu nienawidzić) a nie dla tego że ona jest inna on jest inny ...ta jest lesbijką ten jest murzynem a oni są żydami ...więc będę ich nienawidzić bo ja jestem przykładną białą hetero...