Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana jestem

Co lepsze plasterki antykoncepcyjne czy tabletki?

Polecane posty

Zastanawiam się czy brać tabletki czy plasterki. Co ma mniej skutków ubocznych?

Gość doradzcie bo nie wiem sama
obydwa to scierwo dla zdrowia. kup lepiej Lady comp i mam spokoj na kilka, kilkanascie lat i zdrowie zachowane.

Ale chciałabym aby poprawiła mi się cera i uregulowały i złagodniały cykle. Więc muszę wybrać którąś z tych metod, tylko nie wiem którą.

wiesz,moja siostra nieciekawie wspomina plasterki.miala uczulenie na ten klej,wcale nie byly takie wygodne bo sie przesuwaly,pod prysznicem sie odlepialy wiec zdecydowala sie na tabletki,ktore nawet tansze byly.

Ja tez dużo słyszałam o tym że te plastry się odklejają :/ wiec nie za ciekawie. Ja biore tabletki od ponad dwóch lat i jest super! :)

Gość OCZYWISCIE ZE
PLASTER, NIE TRUJESZ ORGANIZMU

a czy plastry też poprawiają cerę czy tylko tabletki?

Gość tralala lalaa
ja brałam plastry jakiś czas, nie odklejały się jak przyklejałam na pośladek, bo były dodatkowo przyciskane przez bieliznę i spodnie. cera się poprawia tak samo, poza tym plaster dawkuje hormon równomiernie cały czas więc nie ma skoków jak w przypadku tabletek, no i omija układ pokarmowy- nie niszczysz żołądka.

Gość Sonnie
Witam:) Jeśli masz naprawdę duzy problec z cerą, sa specjalne tabletki, które pomagaja z tym walczyć, nazywaja się Syndi-35. Ja juz pisałam o nich na forum kafeterii:) Zaleta plastrów jest to, ze omijaja układ pokarmowy, więc przy wymiotach czy biegunce nie ma ryzyka, że działanie tabletki zostanie osłabione. no i plastry zmieniasz raz na tydzień, wiec nie musisz pamietac o codziennym zazywaniu tabletki:) Ja zażywam od 4 lat Cilest i powiem Ci, że jestem bardzo zadowolona, plastry Evra nosiłam tylko przez 2 miesiace. Byłam z nich średnio zadowolona, akurat wtedy chodziłam na solarium i zostawały mi białe nieopalone miejsca po zmianie plastra..:)no i resztki kleju wokół plastra, które cięzko schodziły..no i to jest dziwne, ale przez cały noszenia plastrów miałam taki "niby okres:...:/ Pozdrawiam:)

Gość kakakaal
Zapomnij o plastrach. Odklejają się, więc nigdy nie jesteś pewna, czy właściwa dawka hormonu się wkleja. czasem odklejają się tak skutecznie, że w zasadzie trzeba wziąc nowy, co oznacza konieczność kupowania nowego opakowania, więc generuje to koszty. Dopisz do tego, że zostawiają ślady dokładnie takie same jakbyś przez tydzień nosiła zwykły plaster.

Gość kaviiiiiiiiii
uzywalam plastrow przez okolo 2 lata nie odklejaly sie, nie musialam amietac codziennie, nie stresowalam sie czy dzialaja bo biegunka czy cos..... ja polecam - a skutecznosc u mnie dobra :)