Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiii

Przepisy budowlane - proszę o radę

Polecane posty

Gość wiii

Potzrebuje porady w związku z przepisami budowlanymi. Czy jest tu może ktoś kto może mi pomóc??

Gość
a co chcesz wiedzieć?

Gość wiii
Chcę wiedzieć czy potrzebuje zgody na rozbudowę domu. Tylko to jest taka specyficzna rozbudowa bo obok domu mam postawioną taką szopkę czy jak by to nie nazwać, za nią normalnie placę podatek bo to jest dosyć duża szopka przylegajaca do domu i teraz rozbudowaliśmy dom wlaśnie w stronę teh szopki tak że jest ta część dobudowana tak jakby w tej szopce tyle że to jest normalnie część domu i stamtąd się tam wchodzi i wogóle... I teraz czy jako że ta budowa jest pod dachem czy trzeba na to zgody???

Gość
zgoda na rozbudowę i nadbudowę zawsze jest potrzebna ;) właśnie przechodzę taką procedurę więc wiem, powinnaś zasięgnąć rady w stosownym urzędzie :) a jeżeli już jest dobudowane to do końca tego roku podobno można takie samowolki zalegalizować be konsekwencji

Gość wiii
Jutro palnuje iść do urzędu miasta się spytać bo mam znajomego w referacie budownictwa ale narazie chcailam się tak wstępnie zorientować co i jak. Bo nie na wszystkie budowy trzeba mieć pozwolenie.... Kurdę, musze sobie ściągnąć ustawę i poczytać....

Gość wiii
czy jak będą problemy siarczysty obciąg z połykiem załatwi sprawę?

Gość wiii
Dziękuję podszywaczu za radę ale jakoś wole poczytać ustawę...