Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eschi

CHOROBOWE W CIAZY I MACIERZYNSKI

Polecane posty

Gość Eschi

witam Mam pytanie odnosnie kwoty wyplaty na macierzynskim Chodzi mi o to,iz mam podstawowa penske i co miesiac dostaje premie w zaleznosci od wyrobionego progu utargu.Cala premia jest dodawana do pensji,jest ujeta w rmua,czyli wyglada na papierze jakbym dostala wieksza pensje. Pytanie moje jest takie,czy bedac na chorobowym w ciazy i macierzynskim po tym fakcie,czy bede dostawala 100% pensji podstawowej czy 100% pensji z premia,czyli czy sama pensje czy moze srednia z 3-6 ostatnich miesiecy??? No i czy ta srednia bedzie liczyna tylko od podstawy czy juz z premia?? pozdrawiam dziekuje

Gość emertka
w ciazy platne jest 100% wynagrodzenia, ale niestety bez premii tylko podstawa!

Gość hooooooooooo
10% procent wynagrodzenia, średnia z ostatnich 12 stu miesięcy (wlicza się wszystko).

Gość hooooooooooo
sorry 100% miało być

Gość Eschi
HMNNNN To jak jest w końcu,bo jedna osoba pisze,ze 100% podstawy,druga,ze 100% i wzystko sie wlicza TO JAK JEST NAPRAWDE???????? Kobiety,ktore byly na macierzynskim i chorobowym piszcie

Gość Eschi
??????????????????????????????

Gość emertka
wlasnie przebywam na chorobowym i mam platne 100% bez premii!!! na macierzyńskim jest tak samo

Gość Eschi
dziękuje

Będąc w ciąży dostanie się 100% wynagrodzenia ale tylko pod warunkiem przepracowania wcześniej minimum roku. Niestety niema aż tak dobrze. Ja zaczęłam pracę, a po 4 miesiącach dowiedziałam się, że jestem w drugim miesiącu ciąży. Pomyślałam \"super, bo mam pracę a przecież ciężarne dostają 100%-nawet jeśli to tylko średnia krajowa\". I się przeliczyłam. Myślałam, że mnie szlak trafi jak listonosz zamiast 935zł przyniósł 530:o Porażka w tym kraju być matką.