Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30tka.

Jaka dieta aby schudnąc 5 kilo w 1,5 miesiąca?

Polecane posty

Gość 30tka.

Czy mozecie polecic mi jakąs dietę, aby pozbyc sie brzucha, który pozostał mi po ciązy oraz fałdek na bocznych częściach pleców. Mam 157 cm wzrostu i waze 52 kilo. Jestem 3,5 miesiaca po cesarce i nie wiem czy moge cwiczyc miesnie brzucha.

Gość goragoora

Gość 1000kcal-5kg w miesiąc
co do cwiczeń to nie wiem

Gość 30tka.
Ale ja dużo nie jem, waga stoi mi w miejscu.

W ciagu dnia nie jedz duzo posiłków zastąp tłuszcz owocami i warzywami. jedz duzo marchewki która jest na cere. Winogrono jabłka , banany,seler,ogórki itp pomagaja utrzymac dobra linie to działa. Ja z 62 kg schudłam do 52 przy wzroście 165 w ciagu niecałych 2 miesiecy. Oczywiście nie odstawiaj normalnych posiłków. Ale pamietaj sniadanie musi byc lekkie jak pózniej poczujesz ze jestes jeszcze głodna zagryz głód jabłkiem lub jakims owocem. Obiad zjedz pozadny ale sie nie napychaj tak zeby cie brzuch bolał to szkodzi sercu. A kolacje zjedz tak z 2 do 3 kromek chleba z szynka badz serem. A w trakcie dnia gdy pracujesz badz jestes gdziekolwiek jedz tylko warzywa i owoce. Uwierz pomaga :) Pozdrawiam cie

A co do ćwiczeń to mozesz uprawiac bieganie nie szybko tylko truchcikiem biegaj około 30 minut dziennie to bedziesz spalać niepotrzebne kalorie. Hm.. a co do dzwigania jakich kolwiek cieżarów to ćwic tylko na wadze około 5 kg nie wiecej. Zeby ci nie zaszkodziło.Masz wiecej pytan kieruj je do mnie na mój adres e-mail :)

Gość 30tka.
dzięki gosia :) mam kilka zastrzeżen: winogrona, to wydaje mi sie, że nie bardzo sie nadają przy diecie, bo zawieraja dużo cukru banany? tez są kaloryczne co do ćwiczen, to pozostaja tylko takie wdomu, bo mam mal dziecko :) mam w domu rower stacjonarny i ten przyrzad do brzuszków, ale nie wiem jak często i po ile ćwiczyć....

Winogrono ma w sobie cukier owszem ale dzieki niemu nie bedzie cie ciagneło do słodyczy bo uzupełnisz zapas cukru w organizmie :) A banany sa bardzo dobre na pupe robi sie dzieki nim kształtna i elastyczna skóra w tych miejscach. A co do ćwiczeń to ćwicz na rowerku i tym przyżadzie do brzuszków po kolei po 30 minut rób sobie przerwy oczywiscie jak poczujesz jakikolwiek ból.Gdy bedziesz ćwiczyć brzuszek to rób to powolutku i nigdy nie zginaj sie do samych kolan tak do połowy rób ich od 20-30. Ale nie przesadzaj zbytnio :) Pozdrawiam

Gość 30tka.
Jeszcze jedno: podobno spala sie zapasy tłuszczu dopiero po 30 min cwiczeń, wiec chyba lepiej byloby cwiczyc non stop, tylko na zmiane: rower, brzuszki, moze jeszcze hula hop (podobno dobre na talie)

Tak mówia , ze spala sie dopiero po 30 minutach ale to nie prawda. jak spacerujemy to spalamy kilka kalori , a tym bardziej jak bedziesz biegac to spalasz dwukrotną wartość kalori niz spacerujesz. Lepiej ćwicz stopniowo gdy bedziesz wiedziała ze nic cie nie boli po 30 minutowych ćwiczeniach to wtedy zwieksz sobie o kilka minut najlepiej zwiekszac o 5-10 minut raz na 2 tydodnie.I spowrotem wracac co jakis czas do 30 minutowych ćwiczen. A hula hop czy jest dobre na talie hm... raczej na boczne mięśnie brzucha :)

Gość 30tka.
dzięki Gosia :) jeszcze jedno pytanie: jakie cwiczenia możesz polecić na pozbycie się tłuszczu z bocznych części pleców (nie wiem jak nazwac te miejsca, ale to jest na wysokości żeber, ale z tyłu) schaby? :D

ćwicz obroty w miejscu ale zeby sama gorna czesc ciała sie poruszała ramiona do prdzodu i obroty rób tez skłony aby naciagnąć skure( rekami dotykaj nóg)chodz na masarze albo moze je robic ktos z rodziny lub znajomych aby skóre naciagac w tych miejscach.Jeszcze jeden sposób wejs ciezarki do rak waga około 5 kg i wyprostuj rece wzdłuz tali i po kolei schylaj sie raz w jedna strone raz w druga.pozdrawiam :)

Gość 30tka.
Jeszcze raz dzięki 😘 Gosia, czy Ty instruktorką aerobiku jesteś?????? :)

Gość domi891
ja chudłam po 2kg tygodniowo ale dużo wysiłku w to wkładałam więc na pewno dużo to dało przyjmowałam również suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl plus regularne posiłki i takie właśnie można zobaczyć efekty!