Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

czy wasze dzieic jak juz skonczyly 8 miesiąc to tak pewnie siedzialy?

Polecane posty

Gość mkk
czy jeszcze kiwaly sie na boki????bo nie wiem czy sie martwic?dodam, ze mala duza jest ma 10 kg i 74 cm i ur. 5.03.07

moja za tydzien konczy 7 miesiecy i wcale sama nie siedzi :( caly czas sie skląda do przodu albo leci na boki :( A patrze na inne dzieci to 7 miesieczniaki juz zaczynaja raczkowac a niektóre chodzic. Moja rodzinka twierdzi ze wszystko ok bo ja wogóle nie raczkowalam i nie siedzialam dopiero jak mialam 11 miesiecy to zaczelam chodzic i wtedy tez siedziec na raz i ze moze malą tez tak bedzie miala ale ja sie juz troche martwie :( nawet sie na plecki nie obraca :( Ostatnio zrobila postep i zaczela sie wysoko podnosic na raczkach i pupke do gory tak jakby chciala raczkowac... Sama nie wiem. Nie chce robic jakiejs paniki bo wiem ze kazde dziecko zdobywa nowe umiejetnosci w swoim czasie ale mysle ze powinna juz wiecej umiec.

...moja tak...ale dzieci wielu moich znajomych nie siedziały nawet w wieku 9 miesięcy, a są pieknymi zdrowymi dziećmi. Każde dziecko ma swój rytm. Jesli coś Cie bardzo niepokoi to zapytaj pediatrę. Pozdrawiam.

Moja córeczka za 4 dni skończy 8 miesięcy i siedzi sama dopiero od niedawna ... nie siedzi jeszcze tak pewnie tylko właśnie kiwa się na boki i często trzeba ją łapać żeby nie upadła.

kiara twoja mała jest dokladnie o miesiac starsza od Mani :)

MaMani - ❤️ dla Twojej córeczki :) Dlatego nie masz się czym martwić ... Moja Niki sama usiadła dosłownie z dnia na dzień :) Raczkowała sobie jak zawsze i nagle patrzę a ona siedzi i się śmieje :) Od tej pory sadzam ją kilka razy dziennie i już potrafi coraz dłużej sama usiedzieć :) ...... Mania może Cię któregoś dnia podobnie zaskoczyć 🌻 :) Tak samo ze wstawaniem ... jakieś 5 dni temu włożyłam małą do kojca i poszłam się załatwić ... wracam a Niki stoi w kojcu i patrzy na TV (spryciula :P ) :):):)

Gość OLAIJULKA-KIELCE
MOJA MALA MA JUZ 10 MIESIECY ZA KILKA DNI ZACZNIE 11 ALE SAMA SIEDZI OD 7 MIESIACA CHOCIAZ JEST MALUTKA I DROBNIUTKA BO WAZY 8 KG I MA 75 CM