Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarośnięta

Usuwanie włosków z twarzy

Polecane posty

Gość zarośnięta

Mam 53 lata i przebywam od wakacji poza granicami Polski. Ostatnio na twarzy, szczególnie po bokach wyrosło mi strasznie dużo malutkich, jasnych (na szczęście) włosków. Od dawna musiałam usuwać takie pojedyncze grube włosy pensetą ale tych jest zbyt dużo. Kupiłam sobie plastry takie z woskiem ale one wcale nie działają. Chyba jakieś kiepskiej firmy. W grudniu jadę do Polski i chciałabym iść do kosmetyczki ale słyszałam że takie trwalsze usunięcie jest strasznie drogie. Czy ktoś wie może jakie są zabiegi i ile w przybliżeniu kosztują?

Powtarzałam według zaleceń co 3 tyg. Nie dało efektów. Inna sprawa, że trzeba uważać na oszustów z padniętym sprzętem... Ja byłam niby w dobrym gabinecie.

Gość do zarosnietej
jesli kupilas gotowe plastry z woskiem, to najlepiej rozgrzac je nie w dloni, jak zaleca instrukcja, ale suszarka -wtedy rzeczywiscie wosk chwyta co trzeba :) ja w ten sposob depiluje sie juz od dawna -nogi, bikini, twarz rowniez, jesli zachodzi potrzeba :)

Gość pradówkaq
elektroliza 15 minut około 25 zł...zwalcz włosy prądem;)

Gość zarośnięta
Kupiłam plastry Sensual i rozgrzewałam je jak należy a efekt był taki że o mało całej skóry z twarzy mi nie zerwały a włoska ani jednego. Ale waśnie wczoraj trafiłam na jakieś forum gdzie prawie wszyscy mięli takie same doświadczenia z tymi plastrami. czyli te plastry są do kitu. Innych tutaj nie kupię bo nie znam aż tak dobrze języka. Zaciekawiła mnie ta elektroliza :) Ciekawe ile by mnie to kosztowało bo w sumie spore połacie twarzy mam obrośnięte. Depilacja laserowa raczej odpada bo po świętach znowu wyjadę z Polski więc trudno mi będzie powtórzyć. No i drogo :(

Gość conis
Ja ostatnio zastanawiam się czy nie usunąć sobie trwale wąsika. Czy laserowo to można zrobić? Czy są może jakiej inne zabiegi które pozwalają na depilację nawet tych jasnych włosków?

Gość OLA_W
najlepiej samej nic nie kombinowac,tylko isc do kosmetyczki na wosk,depilacja laserem?jedna wizyta nigdy nie daje efektow -------------------------------------------------------------- blog o kosmetykach www.aleksandrawajnert.blogspot.com