Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciagletasama

babskie problemy /

Polecane posty

jakies 1,5 tygodnia temu skonczylam brac antybiotyki, mialam przez 2 dni biegunke, a teraz od kilku dni strasznie swedza mnie i pieka okolice odbytu, a teraz to i nawet warg sromowych :/ wyskoczyly takie bolace czerwone okropne krostki. czytalam juz poprzednie tematy, ale nie wyglada mi to na zadna grzybice, bo nie mam uplawow ani nic takiego. czy ktos ma pomysl co na to poradzic?

Gość poradniaaaaa
to mogą być objawy grzybicy skóry, kup clotrimazolum maść ok 3zł a jak to nie pomoże to będziesz musiała iść do lekarza

a jaki lekarz w takim przypadku wchodzi w gre? bo w sumie objawy dotycza bardziej odbytu niz warg sromowych, wiec nie wiem czy gin tu pomoze :/

to pewnie drożdżyca odbytu...to samo Clotrimazol krem,podmywanie Tantum rosa,nasiadówki z kory dębu

Są takie czerwone tabletki (cholera nazwa wyleciała mi z głowy) które bierze sie razem z antybiotykami żeby później nie było czegoś takiego jak wystąpiło u Ciebie.U mnie kiedyś po antybiotykach pojawiło się swędzenie w okolicach warg sromowych ale po tych tabletkach przestało. Zazwyczaj lekarz przepisuje je od razu do antybiotyku.

pewnie przypisał Ci lactobaccilius w sproszkowanej formie..one są słabe..niestety..mocniejsze są te syntetyczne leki..dodatkowo można jeść jogurty..

Gość poradniaaaaa
te osłonowe jeśli długo brałaś antybiotyk nic nie dają. Kiedyś przy leczeniu mi zapisali Fluconazole to od grzybicy skuteczny antybiotyk. A do lekarza to raczej ogólnego musisz się zgłosić, bo moim zdaniem to samo nie przejdzie.

Gość moze to poprostu podraznienie
od tej biegunki. tak czy siak jak nic nie pomoze idz do dermatologa wenerologa napewno Ci pomoze.