Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska 3 miesiecznego

zabkowanie

Polecane posty

mam maleńki problem, moje maleństwo strasznie marudziło, było niespokojne. Poszłam z nim do lekarza a on powiedział że synkowi wyrzynają sie juz ząbki. Powiedzcie jak pomóc 3 miesiecznemu szkrabowi? Przeciez to takie maleństwo

Gość ekonomia
Wyrzynac to się będą tak mniej więcej za 2 miesiące, teraz to się dziąsła przygotowują.Wiem bo mój mały jak miał skończone 2 miesiące to lekarz też tak mówił a ząbek wyszedł w piątym miesiącu.Powodzenia.

ale on juz jeden zab ma na wierzchu, wyrzyna mu sie drugi. Strasznie płacze biedak jak mu pomóc?

Gość ekonomia
3 miesięczne dziecko ma żabek? Nie słyszałam o takim przypadku.Smaruj żelem no i Nurofen dawałam ale miał 5 miesięcy.

Gość ekonomia
żabek - ząbek ;-)

moj pediatra mowil ze rzadko, ale rodza sie dzieci juz z ząbkiem. fajnie musi miec mama jak karmi :) ja polecam ci calgel do smarowania, nurofenu nie podawalam. czopki viburkol tez sa skuteczne lecz nie na kazde dziecko dzialają i gryzaczki oczywiscie. powodzonka.

Mojemu bączkowi pomaga Bobodent. No i zaopatrz sie w wodne gryzaki. Schłodzone w lodówce przynoszą ulgę. Wybierz takie o kształcie skomplikowanym, żeby jak najwięcej wypustek miały, które może latwo do buzi wsadzić. Nie polecam kółek ani precelków, bo trudno do buzi wsadzić i to frustruje i zlości. A wszystkim zdziwionym odpowiadam - można ząbkowac nawet w 3 miesiącu. Zwłaszcza jeśli któryś z rodziców też tak miał. Wiek ząbkowania często się dziedziczy.

do dowy - faktycznie jest cos takiego jak ząb wrodzony, nawet kiedyś widziałam takie dziecko, ale to baaardzo rzadkie. :-) Oprócz calgelu i bobodentu jest jeszcze orajel i Dentinox i inne żele. Na szczęście wybór w aptekach jest niezły, ceny różne, ale ogółem niewysokie. Pytaj o żel z lidokainą.

Gość SanSan
3 miesiace to szybko faktycznie nam lekarz mowil ze tez sie wyrzynaja szybko a wyszly dopiero po 2 miesiacach tez polecam calgel, do tego taka nakladke na palec na ktora mozna ten zel nalozyc i masowac, moje dziecko to uwielbialo

Gość oOLAIJULKA-KIELCE

Gość oOLAIJULKA-KIELCE
moja corka miala 3 miesiace jak wyszwedl jej zabek... ja uzywam boboden zelu i paracetamol w syropie

hallo! ja znalazlam pierwszy zabek u mojej pociechy 1 listopada, ale juz wczesniej dawala oznaki, ze ten moment nadchodzi i zawsze gdy jej to mocno doskwieralo stosowalam dentinox-zel, u starszej corki masowalam zawsze dziasla specjalnymi szczoteczkami z wypustkami bardzo jej to pomagalo i przede wszystkim podobalo pozdrawiam

Panadol jest od 3-go miesiąca i żel Dentinox Gel bardzo skuteczny. Są właśnie takie przypadki że dziecko szybko zabkuje ale to wcale nie jest dobrze,bo podobno sa potem problemy. Mówią że im puzniej tym lepiej :-) Mi też mówili w 3 miesiau że idą żabki tak w to uwierzyłam że musiałam czekać jeszcze 3 miesiące :-)

dzięki dziewczyny, na pewno skorzystam z rad. Zabka juz czuć, zwłaszcza przy jedzeniu niestety. Kuje jak chollerka. Zaraz pędze do sklepu po gryzaki i do apteki