Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek1987

kocham ja, ale jej przeszlosc mnie odpycha

Polecane posty

Gość tomek1987

witam wszystkie panie. otoz moj problem przedstawia sie tak. od roku jestem w zwiazku. 6 mies. temu przezylem swoj pierwszy raz. to nie byl jednak jej pierwszy raz. ani drugi, ani trzeci. ani nawet dziesiaty. zawsze rozumialem ze byla z poprzednim partnerem 3 lata, uprawiala seks czesto bo przeciez go kochala. jednak cos we mnie peklo gdy przyznala ze robil jej minetke. zawsze chcialem tego sprobowac, a po tym wyznaniu juz nie mam ochoty nie tylko na to, ale na stosunek z nia w ogole. ta sytuacja niszczy nasz zwiazek, ona denerwuje sie ze wracam do jej przeszlosci mimo ze to zamknieta karta i kocha mnie, ale nie potrafie inaczej, wyobrazam sobie ja w sytuacjach z bylym i meczy mnie to strasznie. prosze o pomoc

Gość to chiba ja
w dzisiejszych czasach nie znajdziesz dziewicy!!! kazdy ma za soba jakies doznania erotyczne z partnerem/partnerka wiec oswoj sie z ta mysla ! ona jest teraz twoja partnerka wiec daj jej siebie calego i na odwrot.

Diagnoza-zazdrość retrospektywna leczenie-długotrwałe z dobrym efektem,zapomnieć i nie myśleć co było,znaleśc przyjemne strony Waszego wspólnego życia....być mężczyzną..a nie jakimś przewrażliwionym chłoptasiem

Gość kinia666
strasznie jesteś niedojrzały. Biedna dziewczyna. Skąd ona cię wytrzasnęła..

Gość powinieneś
się cieszyć że miała tylko jednego...

Gość tomek1987
moze dla rownowagi przyznam sie jej, ze w 1999 walil mnie w tylek potezny student kulturoznawstwa z Ugandy? :-o

Ivanka ujela to tak naukowo, ja mysle ze historia to jest dla historykow, a normalni ludzie kochaja albo nie i co tu duzo gadac. Ja po raz drugi ozenilem sie z wdowa i co mialbym byc taki glupi jak ty, kocham ja nad zycie i to wystarczy!!!!!

jejku, chłapak napisał co czuje, bez żadnych wulgaryzmów, bez chamstwa, a Wy, że jest niedojrzały. No a jaki ma być jak ma 20 lat?? Nie dziwię się, że boli go przeszłość dziewczyny, inaczej myślą ludzie, którzy mają 20kilka lat, a inaczej Ci co mają 18-20 czy mniej. Tomku, jesli ją kochasz to musisz zaakaceptować jej przeszłość - było, minęło, nie puszczała się na lewo i prawo, ale kochała ze swoim facetem. Wierz mi, że tu potrzebny jest czas i odpowiednie zachowanie Twojej dziewczyny :) Jeśli poza tą sprawą, nie ma między Wami konfliktów to postaraj się jakoś o tym zapomnieć, nie mysleć, bo szkoda udanego związku.

Gość Mimo
Problem mógłbyś mieć jakby ona uprawiała sex z kimś innym bedąc z tobą! Ale wtedy ona była z kimś innym, i z tego co piszesz to była mu wierna. Jeżeli ją kochasz i jedyna większa rzecz jaka ci w niej przeszkadza to, to że nie jest dziewicą to musi ci to przestać przeszkadzać, bo inaczej zniszczysz wasz zwiazek. Skąd ona mogla wiedziec, ze kiedyś będzie z tobą? Wtedy pewnie myslala, że z tamym facetem bedzie do konca życia. A nawet jak tak nie myslala, to ważne jest, że jest wierna temu, z kim aktualnie jest. Może jednak wasze poglądy na zycie całkiem się mijają? Pomyśl, że teraz ona chce być tylko z toba i ty jestes dla niej najwazniejszy i tylko z toba chce suprawiac sex. Z jakiś powodów jest z toba a nie ze swoim poprzednim chlopakiem! Woli ciebie, ty jestes jej blizszy i w jej oczach jesteś lepszy od tamtego! Jeżeli ona zaluje, że nie spedzila tego pierwszego razu z toba, to musisz na to spojrzec tak, ze kazdy popelnia bledy.

Gość daj se siana
Tomciu...ty to masz problemy.........jak długo jeszcze ty pierdół?

Gość tomek1987
nie bylo to problemem, dopoki w intymnej sytuacji odmowila gdy chcialem sprobowac minetki. pojawilo sie pytanie: czemu on mogl a ja nie, os tu jest nie halo dzieki wszystkim za rady pozdrawiam i sprobuje sie zastosowac

Gość LeśnySłodziaczek
A co ona odpowiedziała, jak zadałeś jej pytanie dlaczego on mógł a ty nie możesz??? JA BYM SIĘ OBRAZIŁA!!! Może on tylko raz jej robił minetkę i jej się wcale to nie podbało? (ja np. tego nie lubię!)

Gość PREZESIK
Tomeczku powiem Ci tak jezeli Ci to pomoze w decyzjach. Kobiety to bardzo dziwne zjawiska to ze on jej zrobil a ty nie mozesz, mozy wynikac z tego ze jej sie to nie spodobalo nei masz pewnosci ile razy to robila. I nie jest to napewno powod zeby sie z nia nie kochac lub zostawiac ja. Mysle ze rozmowa z nia o ty na spokojnie bez nerwow i emocji moze duzo zmienic. Moze chlopak byl slaby i ona teraz jest zrazona do tego. A moze po prostu nie bedzie ci dane ssanie jej Cipki. Oby tylko ona chciala Ci robic loda:)bo jezeli robila jemu a tobie nie to... Na szczescie ja nie mam z tym juz problemu moja patnerku uwielbia jak pieszcze jej cipeczke. I nigdy nie wnikalem czy robil jej to ktos przedemna czy nie bo to nie moja sprawa. Wazne jest to ze tylko mnie robila loda i nkomu innemu wczesniej tznona tak mowi a ja jej wierze bo tak mi wygodnie. Stary glowa do gory moze nadejdzie dzien ze dziewczynka do tego dorosnie i tyle. To nie powod do rostawania sie. Pozdro Kacper

Gość zwykła dziewczynka żonka
ciesz się że ktoś ją deflorował i nauczyła się podstaw seksualnych uniesień, teraz możesz na dzień dobry spijać śmietankę- nie jest przestraszoną dziewicą tylko kochającą i wierną Tobie, a zarazem umiejącą czerpać i dawać przyjemność seksualną kobietą. Zamiast zaprzątać sobie wyobraźnię przeszłością która nie wróci, skup się na budowaniu wspaniałego związku żeby nie stracić skarbu jaki Ci się przytrafił. Byłbyś skończonym dupkiem gdybyś przez urażone męskie(w gówniarskim tego słowa znaczeniu) ego, stracił być może najwspanialszą kobietę życia

Popatrz na to z innej perspektywy. Jest teraz tylko Twoja i jest jej z tym dobrze. Może za wcześnie na minetkę i dlatego nie chciała, a może były inne przyczyny higieniczne. Za jakiś czas znowu spróbuj, może wtedy się otworzy na Ciebie. A może poprzedni był dupek i coś jej dowalił na temat jej c**ki? Tego nie dowiemy się. A co z Tobą? Jeśli kiedyś zamiast związać się na stałe, rozstaniecie się, to następna Twoja dziewczyna ma nie uprawiać z Tobą seksu, bo wkładałeś innej? Jeśli onanizowałeś się kiedyś, to żadna z Tobą nie będzie miała seksu, bo to było bee? Daj spokój z oporami. Liczy się teraz i tu. Jest Twoja i to najważniejsze. Zamiast ją molestować o przeszłość, która mogła być dla niej przykra, otocz ją czułością i opieką. Odwzajemni Ci tak, że nie wyobrażasz sobie tego. Bądź mężczyzną jej marzeń i przyszłość będzie piękna. Trzymaj się i nie bierz do głowy.

Gość
Fakt.. \"Próbowałam już w tyłek i nie podobało mi się\". Ktoś mógł, a obecny nie. Im bardziej dziewczyna niedoświadczona, tym lepiej. Ot, i tyle.

do prezesik---> autor tekstu --tomek1987 napisal ze ON nie moze sie przelamac zeby zrobic dziewczynie,,minetke\'\'-nie jego dziewczyna;-) ona mu tylko powiedziala ze jej poprzedni chlopak z nia to robil.;-) zle to zrozumiales;-)

Do autora: tak właśnie wygląda niedojrzałość emocjonalna...:( Myślę, że kiedyś z tego wyrośniesz, a swoją drogą po co pytać kobietę o przeszłość??? Miała czekać na Ciebie?? Pokochała kogośprzed Tobą i to Cię boli! Każdy facet chce być dla swojej kobiety tym pierwszym i jedynym....Tak się nie da niestety :D

ale po co by było ukrywać przeszłość?? Było minęło, widocznie coś było nie tak skoro się rozpadło i nie ma wpływu na terażniejszość, czy przyszłość. Problem by był gdyby Cię zdradzała, ale jeśli tak nie jest to jest to tylko Twój problem, z którym musisz sobie poradzić, dorosnąć wreszcie.

mowią ze dla dziewczyny wazne są następne dziewczyny po niej a dla niego poprzedni jej... cos w tym jest... i co i ją zostawisz i nawet jesli trafisz na dziewice to co jej zaoferujesz? swoj pierwszy raz bedziesz juz mial za sobą... miala jednego parntera i doceń to bo są i takie co mają jednego ale co tydzień innego...

Gość Sah
oj cos tak czuję , że nie poradzisz sobie z tym do końca życia. Jedyne wyjście to szukac dalej tej JEDYNEJ.Trzy lata związku to tak jak małżeństwo prawie.....Pomyśl tu decyzja należy tylko do Ciebie. TO TWOJE ŻYCIE!

Gość w odpowiedzi
wspolczuje Twojej dziewczynie bo wiem co przechodzi w sytuacji gdy ty wracasz do jej przeszlosci. wiem jak to boli bo sama przez dosyc dlugi czas doswiadczalam podobnych przykrosci. czy jesli ty, mialbys wczesniej jakies doswiadczenie w sprawie seksu to tez tak analizowalbys jej przeszlosc? jest troche facetow ktorzy maja problem z odroznieniem czasoprzestrzeni, z oddzieleniem przeszlosci od terazniejszosci. poznaliscie sie, zakochali i to co jest teraz jest wazna. to, ze ona wczesniej miala doswiadczenia seksualne nie powinno w zaden sposob wplywac na Twoj stosunek do niej. analizowanie i wyobrazanie sobie partnera w intymnych sytuacjach z inna anizeli my osoba doprowadziloby chyba kazdego do psychozy. I tu rada dla wszystkich, nie ma co obecnemu partnerowi opowiadac szczegolow z poprzednich zwiazkow, bo tak jak zalozyciel tego tematu niektorzy po prostu maja z tym problem. szczerosc, szczeroscia, ale bez przesady. ja osobiscie bym nie chciala wysluchiwac kto mial w ustach interes mojego mezczyzny i jak go lizal. a to, ze to jakas dziewczyna robila to jestem pewna, bo w koncu jestesmy ludzmi doroslymi. przeanalizowac musisz sobie jedno....czy jestes w stanie sobie wytlumaczyc to, ze Twoja dziewczyna jest wlasnie z Toba i tylko z Toba. Karzac ja w taki sposob jak to robisz, a jest tym brak kontaktow, tylko dlatego, ze ona miala takowe przed Toba jest czyms okrutnym i samolubnym. podchodze do tego troche emocjonalnie, ale moj chlopak tez mi kiedys powiedzial, ze moje reakcje go denerwowaly bo sobie wyobrazal, ze kiedys tez sie w podobny sposob zachowywalam. koszmar jakis. jedna z bardziej przykrych rzeczy jaka od niego uslyszalam. powiem tak, jesli kochasz to nie powinno byc zadnego ALE. a skoro jest to moze w tym jest problem.