Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bolek639

Depilacja - lekkie zasugerowanie

Polecane posty

Gość Bolek639

Witajcie Mam pytanie glownie do pań. Bardzo delikatnie zasugerowalem swojej dziewczynie depilację miejsc intymnych, co okazalo sie "niewybaczalnym błędem". Czy na prawdę delikatnie powiedziane, ze bez też byłoby fajnie, moze byc powodem nie do wybaczenia i przerwania.. zwiazku? :/

Gość hahaha to co to za
dziewucha ze ma busz na cipie!? jakas dewota? :o wspolczucia

Gość hmm..moim zdaniem
laska nie powinna sie obrazac, skoro uprawiacie seks, to od tegojest rozmowa, aby sie dopasowywac, mowic o swoich fantazajch i oczekiwaniach... uwazam, ze nie powinna, i moj pierwsz chlopak tez to zasugerowal(byl , ze tak powiem doswiadczony, a ja nie mialam zbyt wielkiego pojecia o niczym:P)..nie obrazilam sie, ale sprobowalam:]od tej pory nie robie nic innego, raz jest wygodniej, lepsze doznania, a dwa wzgledy higieniczne i estetyczne!!!!! mojemu drugiemu faceowi to ja juz zaproponowalam depilacje, tez sie nie obrazil...tylko to zrobil:] dziwnie sie twoja dziewczyn zachowala, nie miej sobie nic do zarzucenia...ale moze sprobuj z nia pogadac...powodzenia

Gość Bolek639
Dodam jeszcze tylko że jesteśmy razem od 8mies i uprawiamy jedynie petting a to co powiedziałem było po tym jak hm zrobiłem jej dobrze ręką.. Faktycznie może okazja nie była dobra, choć ja to chciałem potraktować jako rozmowę a nie coś czego nie można wybaczyć i przerwać związek.. A czy ktoś stanie po jej stronie i powie że to ona na rację i nie powinna mi tego wybaczać? :|

Gość hehe nikt chyba nie stanie
chociaż trzeba było napisać od razu, że potrzebujesz takiego bodźca...swoja droga zastanow sie, jestescie dlugo ze soba, a skoro pozwalacie sobie na takie pieszczoty i tak nie widze problemu... ja jej nie obronie, bo to oznacza, ze albo ma kompleks i jej wstyd ze zwrociles jej wuage, a skoro sie kcohacie to czego sie wstydzi??a to oznacza ze jest chyba malo dojrzala... jesli nie zrobiles tego obcesowo ( a ztego co mowisz, nie)...to nie obronie jej...dziewczyna ma ze soba jakis problem... kiedys jak jej zwrocisz uwage o cos innego, to tez sie obrazi?? takie fochy strzelaja dzieci, a nie dorosli ludzie...a tu chodzi o zadowolenie Twoje i jej...nawet jesli nie chce tegoz robic, powinna wysluchac twoich argumentow, a juz na pewno nie strzelac tylkiem... jestem kobieta...od raz mowie:]

Gość do autora...
Jeśli mogę zapytać to ile ma lat twoja dziewczyna?a jeśli chodzi o depilację to rzadko się spotyka dziewczyny które tego nie robią

Gość Bolek639
Jeśli chodzi o wiek - ja mam 18 ona rok mniej. Sexu nie potrzebujemy na razie ale petting był od dawna.. Jak widzę większość z was, również kobiet zareagowałaby tak jak ja - faktycznie był to zły moment ale było to powiedziane w sposób normalny, jako coś do dyskusji.. Mimo wszystko nie rozumiem jak można się przez to obrazic, mówią o skończeniu "pieszcźńt" czy wręcz związku..

Gość Bolek639
Sorry za błędy ale pisze z telefonu i nie widzę ostatnich linijek. W każdym razie chodziło o "mówiąc" i zaprzestania pieszczot..

Gość fdsfsdaf
depilacja jest sprawa indywidualna i takie wpisy jak ktos tam na gorze dał typu"wspolczuje jaka dewota" swiadcza o wysokim stopniu po.jebania na umysle wiesz ja tez wolałąbym tam nie miec wlosow ale raz od kremu do bikini nabawilam sie infekcji a po depilatorze wrastaly i wloski ta depilacj jest bardzo uciazliwa i jej skutki nei musze byc fajne potem bede podrazneinia bardzij szorstkei wloski gdy beda odrastac i moze jej sie naprawde nei chciec poza tym jesli chcesz by dziewczyna sie depilowala to sam tez to rob! i sadze ze dziewczyna sie poprostu zawstydzila mocno,,

Gość Bolek639
Ale tu masz rację mogło ją to zawstydzic, cokolwiek. Ale żeby od razu mówić że to ją obraziło, że nie chce już nic takiego robić itd? Że może koniec związku? Przecież to jest normalny temat do rozmowy! Dodam jeszcze tylko, że temat wyszedł 3tyg po tym jak to powiedziałem, kiedy było normalnie i robiliśmy to co zwykle i nagle wczoraj się okazało że kiedy ją dotykam nawet po brzuchu czy podbrzuszu to wywołuje w niej to wspomnienie i że jej to szybko nie przejdzie! Czy to nie jest przesada? Przecież to była normalna wypowiedź!

Gość Bolek639
Nic takiego robić = petting. Acha, dodam jeszcze że tak na prawdę te włosy mi w ogóle nie przeszkadzają i po prostu byłem ciekawy jej zdania, chciałem porozmawiać.. Fakt moja wina że tak wyszło, ale czy to co ona teraz robi to nie przesada? Koniec z dotykaniem, "nigdy tego nie wybacze", koniec z nami??! Nie można żyć z kimś kiedy się czegoś nie wybaczyło..

Gość fdsfsdaf
no tak ale dziewcyzna ma 17 lat i jest chyba jeszce nie za bardzo ze tak powiem obcykana w tych sprawach i tym barzdiej ją to ugodzilo jej reakcje jest jak najbardziej normalna dla osoby ktora nie jest niedoswiadczona i niepewna w tych sprawach i tak naprawde krepuja ja jeszcze wszytsko co z tym zwiazane i tym musiales ja bardzo zawstydzic bo nie jest jeszcz do konca pewna tego czy jest dobra czy 'wychodzi jej' ten petting a ta drobna uwage odebrała jako zarzut ze jest kiepska i sie zawstydziła mi sie wydaje ze ona poprostu nie jest jeszcze gotowa i nei dorosla do tych spraw

Gość fdsfsdaf
ten caly foch to nie zlosc czy uraza tylko starszne zawstydzenie

Gość sorry ja wypwiadalam sie
wyzej, o tym, ze to rowniez oj pierwszy facet zwrocil mi na to uwage, albo raczej, po prostu zapytal, tak jak kolega tutaj, tzn autor topiku.. tez bylam mloda, on byl moim pierwszym facetem..doswiadczonym...bylismy ze soba trzy lata... a fizycznie kochac zaczelismy sie po 2 miesiacach (fakt, ze znalismy sie duzo wczesniej, ale sytuacja byla nowa)... nie obrazilam sie, nie walnelam focha, nie poczuam sie zawstydzona, bo skad to moglam wiedziec? zaufalam mu, sprobowalam (nie namawial mnie)..ajuz rzucanie takich gadek jak twoja dziewczyn, hmm...szczerze..kazdy problem ktory ja zawstydzi bedzie tak rozwiazywala?? jak sie spoce, to moj afcet mi o tym mowi, ze smierdze, ale ze i tak to kocha, ja tez mu mowie o czyms co mi sie nie podoba, mamy taki zaufanie do siebie.....to normalne, a wy juz jestescie dlugo ze soba...co oznacza ze chyba z tym zaufaniem nie za dobrze... mowie,pogadaj z nia..wytlumacz, ze nie miales niczego zlego na mysli...a na niech przestanie sie zachowywac jak urazona dziewczynka,.. powodzenia

Gość ecipeci-k
mysle ,ze jest bardzo zawstydzona i stad ta reakcja ,daj jej troche czasu zeby jej przeszlo :D

Gość jesli się zawstydziła
to mogła to powiedziec, w końcu to jej facet nie?? nie obca osoba, ale jej facet, z ktorym nie wstydzi sie tobic innych rzeczy?? a ktory nie odezwal sie chamsko, tylko chcial pogadac... kiedys jak koles bedzie mial ochote na jakas ciekawa pozycje, to tez ja zawstydzi? mowiac jej o tym?? a skoro sie tego wstydzi, to mogla sie ogolic, w koncu to jej wybor ja tam nie neguje lasek ktore tego nie robia...ich sprawa, ale z tego co wiem, one tez sie tego nie wstydza(moja rpzyjaciolka tego nie robi, bo nie chce) i to samo powiedziala swojemu facetowi...a nie jakies zrywania grozby...ta dziewczyna twoja chyba jest naprawde troche niedojrzala...

Gość oja po prostu dziewczyna
myslala, ze akceptujesz ja w 1005 a jak wyskoczyles jej z takim teksem to poczula sie tak jakby ci sie nie podobala, tak mysle.pogadaj z nia o tym, ze nie przeszkadzaja ci jej wlosy ale chcialabym zobaczyc po prostu jak to jest bez. ;) niech zrozumie, ze to nie chjodzi, ze cos z nia nie tak, tylko ty masz takie fantazje, jestes ciekawy itp.i zapytaj sie czy ona ma jakies fantazje jelsi tak, mozesz je spelnic:)

Gość oja po prostu dziewczyna
100% chcialbys*

Gość nie przesadzajcie
to, że zadał jej tkaie pytanie nie świadczy o tym, że jej nie akceptuje... wedug was w związku nie wolno pytać, zwracac uwagi?? poszukiwac ciągle nowych rzeczy?? to powodzenia wam życze:]

Gość bolek639
no wlasnie.. tez uwazam ze zachowala sie strasznie dziecinnie i w pewnym stopniu chamsko, zwlaszcza ze nie powiedziala mi przez 3 tyg ze ją to boli.. po za tym to był zwykły temat do rozmowy, fakt, powiedzialem to moze w zlej sytuacji, ale bez przesady.. w kazdym razie porozmawialismy o tym, nawet dowiedzialem sie, ze kiedys sie golila tylko teraz nie miala czasu, (tymbardziej mnie jeszcze dziwi ten jej caly foch! - rozumiem ze moglem to powiedziec w zlym momencie etc, ale zeby cos takiego odwalac? :/) Z reszta ostatnio sie wygolila.. i jest fajnie :) w kazdym razie dziekuje za wszystkie opinie i mimo wszystko chyba wiekszosc poparła moją strone, co mnie cieszy :)

Gość Bolek639
no wlasnie.. tez uwazam ze zachowala sie strasznie dziecinnie i w pewnym stopniu chamsko, zwlaszcza ze nie powiedziala mi przez 3 tyg ze ją to boli.. po za tym to był zwykły temat do rozmowy, fakt, powiedzialem to moze w zlej sytuacji, ale bez przesady.. w kazdym razie porozmawialismy o tym, nawet dowiedzialem sie, ze kiedys sie golila tylko teraz nie miala czasu, (tymbardziej mnie jeszcze dziwi ten jej caly foch! - rozumiem ze moglem to powiedziec w zlym momencie etc, ale zeby cos takiego odwalac? :/) Z reszta ostatnio sie wygolila.. i jest fajnie :) w kazdym razie dziekuje za wszystkie opinie i mimo wszystko chyba wiekszosc poparła moją strone, co mnie cieszy :)

Gość no widzisz dobrze
że się pogodizliście, to najważniejsze...:] chociaż ja myslę, że gdyby sie goliła, to nie zareagowałaby tak...bo jak tylko mój facet coś tam zażartuje, że ejstem nieogolona, to mówię mu, ze nie miałam czasu własnie...(a poza tym włosy nie odrastaja do takiego stanu jakby wcale nie były golone)ale to nieważne...może sie faktycznie zawstydziła... swoją droga jesli mogę cos delikatnie zasugerowac, to wytłumacz dziewczynie, że jeszcze nie raz będziecie napotykac na różne takie intymne sytuacje, i że powinniście umieć ze sobą rozmawiać...w końcu z kim macie rozmawiac jak nie ze sobą...??? a do siebie powinniście mieć chyba największe zaufanie... życze przyjemności:P:] pozdrawiam :]

Gość askaaa.a
Ja sie nie gole a jestem kobietą i nie czuje się gorsza przez to.Ani nie jestem żadną dewotą.

Gość ja nie mówię że sie
jest gorszym...napisałam wyżej ze to indywidualna sprawa każdej kobiety zapewniam Cie jedynie, że jest to i wygodniejsze, i estetyczne i higieniczne i daje więcej przyjemności, zarówno kobiecie jak i mężczyźnie...

Gość ja nie mówię że sie
nie lubie tylko jak np któras z moich współlokatorek siądzie na muszli klozetowej i zostawi takiego włosa po sobie... albo keidy pod prysznicem zostaje gąszcz takich włosów...specjalnie nie ejstem osobą, która daje się w łatwy sposób zniesmaczyć, ale to niestety tak na mnie działa...:|

Gość Ewix 24
Polecam naturalne metody Od kilku lat używam pasty cukrowej. Do tej pory widzę same plusyNie mam problemu z podrażnieniami. Kiedyś chodziłam do sklepu gotową pastę cukrową, od roku sama ja robię, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość gść 24
Moja koleżanka zdecydowała się na depilację laserem, jak dobrze pamiętam, to był to właśnie Palomar Vectus. Jest mega zadowolona. Super sprawa, wystarczyło tylko kilka zabiegów. Nie bolało i nie ma po tym śladu. Po innych laserach podobno można mieć nawet oparzenia. poczytajcie o nim, ma super recenzje.

Gość Pani doktor 21
Moja przyjaciółka zdecydowała się na depilację laserową, o ile zapamiętałam, to postawiła na Palomar Vectus . Jest ogromnie zachwycona. Sama byłam zaskoczona rezultatem. Już po pierwszej sesji zauważalne były efekty. To był słuszny wybór. Zabieg był bezbolesny. W pełni zadowalający efekt. Jeśli macie obawy przed depilacja laserową, to wszystkim gorąco polecam. www.importal.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-medyczny-estetyczny/