Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebawemmama

Nel - USC zgodził sie wam na takie imię żeńskie? ja mam problem w PL

Polecane posty

Gość normalnaaaaa
widać jaka ty wartościowa, co myślisz, ze imiona twoich dzieci ciebie dowartościują, niestety nie, jak ktoś jest żałosny to i pozostanie żałosny. tak jak ty. Ja jak mam doczynienia matka mającą dziecko o tak dziwacznym imieniu to patrzę na nią jak na idiotkę.

Gość kruselka
No to ciekawe jak Wisniewskiemu zarejestrowli dzieci USC. Przeciez to nie sa polskie imiona Xavier,Fabienne,Etiennette,Vivienne. No tak ale masz kase mozesz wszystko. Znajoma chciala dac corce na imie Jessica ale sie nie zgodzili na taka pisownie wiec pisze sie tak :DŻESIKA

Gość kruselka
Dżesika

Gość 3 po 3
wiśniewskiemu bez problemu zarejestrowali ponieważ ma dwa obywatelstwa i każdy kto ma inne obywatelstwo niż polskie to może zarejestrować dziecko jak chce - wiem głupie prawo. Tu chodzi też o obywatelstwo ojca.

bo ona bez sensu się dopytuje ludzi powinna nic nie mówić pójść i zapisać dziecko tak jak chce bo teraz ludzie jej bluzgają

Gość kasik1916
moja cora urodzila sie w szkocji i nazwalam ja Nel,w pl tez mozemy nazywac dzieci jak chcemy-jestesmy w /Unii!! mam kolezanke co nazwala core /Michelle Angel i nikt nie robil im problemu. jak urzednik nie bedzie chcial sie zgodzic powolajcie sie na Unie:)zreszta nie jest to imie obrazajace wiec nie powinno byc problemu.moj facet nazywa moja coreczke Nelka a dla mnie poki co to i tak jest Klusia,Rybka a przede wszystkim NEL!! pozdrawiam

Gość yuha
jeszcze będziesz wdzięczna temu urzędnikowi... co za durna p....pa

Mi się imię Nel podoba... ale i tak mówiłabym pewnie Nelka ;P:P:P

Gość szukam i nic
Powinnas moc nadac corce tak na imie, a co wisniewski to mogl dac fabienne, etinette, xawier i fabienne??? I nie wyskakiwac mi tu ze on to inna bajka! U nas dziewczynka ma na imie doris, i co? Nie konczy sie na A!

wg mnie ( mimo iż nienawidze takich imion) dziecko się może nazywać Jessika, Nikola, Olivia, Kevin, Brajan ale niech rodzice spojrzą najpierw na swoje nazwisko.... Raz mało zawału nie dostałam jak u córki w przedszkolu przeczytałam ( listy przyjęć do przedszkola) Dżesika Kapuśniak xDxDxDxDxD Myślałam, że na zawał padnę xD

Gość pani sklepowa
Jak nie można, to nie można. Mozesz nazwac córkę Nela, a mówić do niej Nel.

Gość Kulfon 3459
Nel czy nela to zdrobnienie od: Eleonora, Kornelia, Aniela.

Gość maska zorro
Tez mialam z zarejestrowaniem corki problemy,bo ma na imie Karen,ale sie uparlam nie odpuszczalam i w koncu pani w urzedzie mi ja zarejestrowala :)

Gość Enna
Moja córeczka urodziła się 18 sierpnia 2011 r. I ma na imię Nel i nikt nie miał z tym problemu, jeżeli macie jakiś problem to poproście o księgę imion dozwolonych w Polsce i tam pod literką N znajdziecie imię Nel, Nela, Nell, Nely. Więc imię Nel w polskiej księdze imion istnieje ;) A skoro istnieje, to macie prawo dać je dziecku :)

Gość KAMILA @@
Moja siostra chciała nazwać córeczkę NASTAZJA,ale USC nie zgodził sie.Powiedzieli,ze ma być ANASTAZJA.Siostra kłóciła sie,ale nic nie wskórała.No i ANASTAZJA ma dzis 6 lat.

Gość gość
ja nie miałam problemu w Polsce z zarejestrowaniem mojej NEL. gdyby urzędasy się nie zgodziły to bym łeb ukręciła - moje imię też sie konczy na "a" i żyję :)

Gość gość
o kuzwa. jak ci sie tak Nel podoba to sama sobie moglas zmienic na Nel a nie krzywdzic dziecka. jakby mi tak rodzice dali na imie to bym im nie wybaczyla. cale zycie ludzie beda na nia patrzec jak na dziwaka, pomijajc fakt ze imie w Polsce brzmi tandetnie i jak ksywa.

Gość gość
Moja corka ma na imie Nel i wogole nie bylo z tym problemu