Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anulka999

Nietypowe sluby

Polecane posty

Gość Anulka999

Myslimy z moim ksieciem o zalegalizowaniu zwiazku. Jednak nie jestemy zwolennikami tradycyjnego wesela. Moze podzielicie sie swoim doswiadczeniem w nietypowych slubach - na romantycznej wyspie, na statku, a moze Las Vegas?

Gość niestety nikt nie pomoże
tu siedzą same laski podniecające się weseliskiem na 200 osób

Gość jedna z kafe
brala slub na jamajce chuba ja ososbiscie bylam na weselu na promie - tak sobie bylo

Gość kto chce nad ludzi
ten się spaskudzi :/

Gość liliwanili
Widziałam zdjecia ze ślubu na Hawajach tylko państwo młodzi i sedzia który udzielał im ślubu potem chyba jedli romantyczna kolację przy świecach ( wszystko na plaży przy zachodzie słońca) Gdybym miała ochotę na cichy slub i miałabym troche kasy to to jest mój typ. No i słyszałam że moja koleżanka pojechała z narzeczonym wziąć ślub w Rzymie.

Gość tłumoczuś
może se zróbcie ślub w stodole albo w oborze, a krasula i mućka bedą swiadkami

jedzcie sobie sami:P przeciezrodzina i najblizsi nie musza sie cieszyc z wami waszym szczesciem:D podejscie chyba same w sobie troche egoistyczne? co do duzych wesel, jesli ktos chce zaprosic dalsza rodzine, zeby bylo np.rowne 200 osob, to niech zapraszaja, jesli to im i gosciom sprawi radosc:) jakbym miala wieksza rodzine, to bym zaprosila chyba wszystkich...no chyba ze oprocz cioci Danki:P poprostu kogo lubie:P i mnie nie oleje:P

Gość dławiczka
calineczko, ładnie i pieknie, tylko nie zawsze takie wesele to "radość" dla gosci i dla pary młodej czesto jest tak, ze goście marudza, jeden sie obraza, bo jedzenie wegetariańskie, drugi sie obraża, bo hotelu nie ma, tylko trzeba spac u kuzynki na materacu, trzeci sie obraza, bo za mało wódki, ciotki siedzą i obsmarowują pannie młodej dupe, że za gruba, ze sie puszczała przed slubem, bo mieszkała z narzeczonym, że wydała tyle a tyle na sukienkę, jakby to nie było na co wydawac, a można kupic 3 razy tańszą ja sie wcale nie dziwię, że wiele par chce z tej "radosci" zrezygnować

dlawiczka rodziny sie nie wybiera - a znajomych zapraszamy tych, z ktorymi sie naprawde lubimy:) a ze znajdzie sie jakas ciotka, ktora z zazdrosci obsmaruje nasz sukienke... zawsze ktos sie znajdzie, poza tym polowa nas stad i tak obsmarowuje wesela:) skoro my gadamy (widac to tez na formu:P) to i o nas beda gadac:) tak bylo i bedzie. amen. :D

Gość dławiczka
ok ja nie miałam ochoty na taki układ, że ja ludzi zapraszam, wydaje na to kupe pieniedzy, a oni przyjda, najedzą sie , napiją, po czym powiedzą, ze było do dupy, a ja wyglądałam jak straszydło jesli maja mnie i tak obsmarowac, to wolę, żeby mnie to nic nie kosztowało i dlatego wesela nie było żadnego, była tylko maluteńka imprezka dla najblizszych

dławiczka jak kto lubi:) tez wolalabym slub w egzotycznej scenerii, ale z innych powodow:) ale szanuje swoja rodzine, i rodzine mojego narzeczonego, dla nas to jedyny dzien zeby sie oni poznali (mieszkamy za granica) poza tym kazdy bedac na weselu w jakis sposob obsmaruje.... a tobie nie zdarzylo sie narzekac na jedzenie lub zespol na weselu w rodzinie?:) wiekszosci pewnie tak:D pozdrawiam:)

Gość dławiczka
nie zdarzyło mi się byłam na weselu 3 razy - raz jak byłam mała i nie miałam nic do gadania, drugi i trzeci raz jak już byłam dorosła; nie narzekałam, bo jedzenie było w porządku, kapela tez, ale to nie są imprezy dla mnie, nie ma tu nic do obsmarowywania, po prostu męczy mnie to i już wiecej nigdzie nie poszłam; sluby dwóch najlepszych przyjaciółek odbębniłam i jest spokój

Gość 123anie
A ja planuję ślub na Sri Lance.Zajrzyj na stronkę www.bestreisen.pl.Chyba zdecyduję się na srebrny pakiet ślubny;-)A termin to styczeń albo luty 2009.Wyjdzie dużo taniej niż wesele,którego zawsze byłam przeciwniczką!A po powrocie zaproszę najbliższą rodzinę na uroczysty obiad.

Gość mallet
ja niedawno brałam slub w las vegas,super!bardzo mało formalonosci,miejsce przedziwne ale fascynujace.mozna w ten sam dzien zalatwic papierki i sie pobrac!

"[zgłoś do usunięcia] kto chce nad ludzi ten się spaskudzi :" uderz w stol , a .....kompleksy sie odezwa ;-)))))))) nie wiem co znaczy typowe/nietypowe -powiem tak bylam na roznych weselach, na morzu gdzie kapitan udzielal slubu, w ambasadach, a takze znajomi brali cichy slub na mauritiusie - cos jak opisane powyzej - ale z najblizszymi - rodzine maja nieduza wiec sie zamknelo w oko 20 osobach. wsrod polakow zauwazylam ze modna staje sie ambasada w rzymie

" calineczka25 jedzcie sobie sami przeciezrodzina i najblizsi nie musza sie cieszyc z wami waszym szczesciem podejscie chyba same w sobie troche egoistyczne?" wiesz nie kazda rodzina pojmuje jako "szczescie" weselicho na 200 osob, i nie dla kazdego sam slub jest wielkim szczesciem niektorzy po prostu stawiaja na tak propste rzeczy w kwestii szczescia jak chocby fajne malzenstwo, ot taki niespotykany przerost jednak tersci nad forma;-) reasumujac - nie nie uwazam zeby to bylo egoistyczne, tym bardziej jak slusznie zauwazylas to nasze szczescie i tylko nas w zalozniu moze cieszyc - inni co najwyzej moga uczestniczyc w mniej lub bardziej przasnej imprezce;-)

"poza tym polowa nas stad i tak obsmarowuje wesela skoro my gadamy (widac to tez na formu ) to i o nas beda gadac tak bylo i bedzie. amen" kochenie nie mierz prosze nas wszystkich swoja prosta miarka, ok?;-)

" calineczka25 ale szanuje swoja rodzine, i rodzine mojego narzeczonego, dla nas to jedyny dzien zeby sie oni poznali (mieszkamy za granica)" e, tam ;-) co kto lubi - ale nie kazdy lubi innych na sile uszczesliwiac i "zapoznawac" z czyimis kuzynami ktorych i tak prawdopodobnie drugi raz w zyciu nie spotkaja;-) "a tobie nie zdarzylo sie narzekac na jedzenie lub zespol na weselu w rodzinie? " nie, bo chodze tylko na wesela do ludzi ktorych naprawde lubie - a ze kelner rozleje zupe - no coz zdarza sie - ale milych wspomnien mi to nie zaburza;-)) nie oceniam a bawie sie;-)

"123anie A ja planuję ślub na Sri Lance.Zajrzyj na stronkęwww.bestreisen.pl.Chyba zdecyduję się na srebrny pakiet ślubny A termin to styczeń albo luty 2009.Wyjdzie dużo taniej niż wesele,którego zawsze byłam przeciwniczką!A po powrocie zaproszę najbliższą rodzinę na uroczysty obiad" o FATALNE biuro podrozy wybierasz zatem - skoro juz o szczegolach mowa;-))) sa nierzetelni i oszukuja - sprawdzone moi rodzice sie z nimi wybrali na wakcje i dotad zaluja, no nic kazdy popelnia bledy w koncu

to zalezy co masz na mysli? czy jestem swiatowa? chyba nie, natomiast otwarta na swiat to dosyc bardzo;-) zebralam tez w swoim zyciu sporo doswiadczen z roznch kultur z ktorymi dane mi bylo zetknac, wiec w sam raz dopod ten temat chociaz wyczuwam lekka kasliwosc w twoim zapytaniu ;-)) ale spoko sarkazm to nic zlego;-))

Mieliśmy cywilny w plenerze,w malej miejscowości na mazurach.Było cudnie :) Nie mieliśmy problemów aby przekonać urzędniczkę do wyjscia z urzędu. Po uroczystości obiad w rodzinnym gronie,był marsz Mendelsona,biała suknia,powitanie chlebem i solą,przenoszenie przez próg.