Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulk_a

tampony...

Polecane posty

Gość kasiulk_a

Pomocy! Dopiero od niedawna miesiączkuję ... miesiączka strasznie mi przeszkadza... nie mogę chodzić na basen, grać w tenisa czy iść na sks. Słyszałam, że tampony można nosić dopiero po kilku miesiącach od momentu kiedy wie się, że okres jest regularny... powiedzcie, czy to znaczy, że skoro niedawno zaczełam nie mogę ich nosić ;(:(... ? pomocy ... dziękuję ;*

Gość bzdura mozesz
je uzywac, ale nie rob tego czesto tylko wlasnie wtedy gdy idziesz na basen czy uprawiasz jakis sport.

Gość setkaa
co ma oznaczac nie rób tego czesto? rob to tak czesto jak potrzebujesz i niewazne kiedy zaczęłas miesiaczke- tylko pamietaj o przestrzeganiu higieny, musisz wymieniac tampony i takie tam a wszystko bedzie ok p.s dzieki roznym rodzajom tamponów na pierwsze dni wybieraj te wieksze moga byc normal albo super a na ostatnie dni kup sobie mini

Gość nie nalezy zbyt czesto uzywac
tamponow

Gość setkaa
nieby dlaczego? dla mnie to jakas bzdura

Gość pewnie ze bzdura

Gość nie bzdura
lepiej uzywać tylko wtedy gdy musisz. poza tym lepiej nie używać tamponów jak się nie współżyło... mogą uszkodzić błonę dziewiczą! a tego nie piszą w ulotkach

Gość setkaa
ciekawe skąd masz takie informacje?;/ błona dziewicza jest elastyczna dlatego tampony jej nie uszkadzaja (jezeli w ogole jej dotykaja) zamiast wypiywac głupoty mogłybyscie troche poczytac, pogadac z ginekologiem na takie tematy

Gość nie bzdura
tak własnie gadałam o tym z moim ginekologiem. i własnie gin mi to powiedziała, ze została uszkodzona własnie przez tampony! autopsja, autopsja!

Gość co za bzduraaaa

Gość czy ja wiem

Niby mozna tamponem naruszyc ale nie przebic przezciez podczas okresu blona dziewicza jest bardzo elastyczna i sie naciaga wiec nie pwinno byc problemów. Jak dopiero zaczelas miesiaczkowac to nie przejmuj sie uzywaj tamponow ale np zacznij od ob jak sa takie zestawy dla poczatujacych chyba 9,90 kosztuje kiedys byly w rosmansie ... fajna sprawa tam wszytko pisze i nie martw sie kiedys tez sie balam ale poznalam jaka to wygoda i nie wyobrazam sobie podaczas @ miec taka ogromna podpaske i czuc sie mega niekomfortowo teraz moge robic wszystko! :D

Wszystko zależy jaką masz budowę błony...Klasyczna budowa( z dziurka w środku lub po boku)...daje zazwyczaj możliwośc korzystaniaz tamponów bez ograniczeń ( z wy dnia ! gdyż giko nie zależa...oraz na noc też nie bardzo!)...ale przy innej budowie..(typu siteczko)...może dojść do defloracji błony (czyli jej przerwania). Radzę iść do ginekologa!

z wyj miałao być dnia pierwszego cyklu...sorki za literówkę:-)

to sie czegos nauczylam ale troche za pozno bo juz dawno po mojej blonie dziewiczej :)