Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalibra

zaczynam walkę z cerą-izotek,kto ze mną?

Polecane posty

Strasznie dużo płacicie za te badania. Ja wczoraj byłam na badaniu i tak z ciekawości popatrzyłam na cennik i ALAT i ASPAT po 5 zł, bilirubina bodajże 6zl, próba ciążowa HCG 15 zl a tego lipidogramu nie widziałam. Ps. A dlaczego robisz próby ciążowe?

Gość asiulla_25
próby ciązowe - dlatego ponieważ moja Pani doktor chce miec pewnośc że nie jestem w ciąży z racji tego ze lek uszkadza płód, bez proby nie przepisze mi lekarstwa...z punktu widzenia lekarza to bardzo rozsądne podejscie w kwestii alkoholu...no to raczej nie mozna go pic, lekarz powiedział mi ze jesli wypije lampke wina to nic sie nie stanie...ale ograniczam mocno. na poczatku, gdy brałam jedną tabletke 20 mg dziennie, wypiłam dwa piwka i nic mi nie było...ale na zdrowy rozsadek to lepiej nie pic zeby nie osłabiac działania...tak mi sie wydaje....

Gość Kalibra
z tym alkoholem to mi się też tak wydaje,więc sylwester będzie bez procentów:)ale jakoś strasznie mocno mi to nie przeszkadza

Gość asiulla_25
no raczej tak jesli chodzi o alkohol, ale kolezanka moja brała i piła normalnie, nieograniczając i nic jej było, cere wyleczyła...no ale kazdy reaguje inaczej, wiec lepiej chuchać na zimne...:)

Gość asiulla_25
hehe...brała oczywiscie izotek zeby nie było wątpliwosci...

Gość Kalibra
właśnie izotek,izotek,ja mam curacne,słyszałyście coś o tym?mało nawet w internecie o nim,nie wiem czemu mi przepisała właśnie to curacne zamiast izoteku izotek już chociaż sprawdzony,curacne niby to samo,nawet składy porównywałam,ale chyba byłabym pewniejsza na izoteku

Gość Kalibra
A właśnie się dowiadywałam co do badań,to by mnie tak kosztowały: 1.morfologia 10zł 2.glukoza 7zł 3.AST 9zł 4.ALT 9zł 5.bilirubina całkowita 8zł 6.trójglicerydy 8zł Ostatnio też miałam w przychodni,mam fajną babkę lekarkę,ale już ostanio mówiła,że mnie podciągnie na te badania,bo normalnie powinnam płacić,wpisała mi w kartę osłabienie organizmu wtedy:)

Gość asiulla_25
nieźle, rzeczywiscie tani...cholera nie ma to jak warszawa :( o curacane nie słyszałam, a jaki jet skład tego leku?

Gość Kalibra
Znalazłam laboratorium z tańszymi badaniami: 1.morfologia 8zł 2.glukoza 5zł 3.AST 5zł 4.ALT 5zł 5.bilirubina całkowita 5zł 6.trójglicerydy 5zł Czyli razem33zł,może jeszcze taniej gdzieś znajdę:) Skład CURACNE 20MG: 1KAPSUŁKA ELASTYCZNA ZAWIERA: -substancję czynną: 20mg izotretynoiny -substancje pomocnicze:olej sojowy,wosk żółty,olej roślinny uwodorniony oraz wchodzące w skłąd otoczki kapsułki: żelatynę,glicerol,wodę oczyszczoną,żelaza tlenek czerwony(E172),żelaza tlenek żółty(E 172),tytanu dwutlenek(E 171) Dermatolog mówi,że to to samo co izotek,tylko francuski producent PIERRE FABRE

Gość Kalibra
Miało być olej sojowy,a nie :(lej

Gość asiulla_25
porównam w domu z izotekiem i dam znac

Gość asiulla_25
mój lekarsz tez mówi ze ten pierwonty roaccutane ma wiele odpowiedników, sadze ze tówj dermatolog wie co mówi....

przeciez izotek to nazwa handlowa a chodzi o izotretinoinę ja kiedyś brałam roaccutane w moim wypadku lekarz zaszalał z tym lekiem bo nie miałam aż tak dużego problemu ale tak wyleczyłam się szybko a przy pomocy innych lekow pewnie by to trwalo i trwalo o ciąży i wysuszaniu skóry mówią wszyscy zwróćcie też uwagę na to żeby nie eksploatować się fizycznie po paru tygodniach brania leku to co do tej pory sprawiało Wam radość np taniec na imprezie może się skończyć zakwasami przy których ledwo będziecie się ruszać;) warto przeczytać ulotkę

Gość Kalibra
pudełko czekoladek >>>rozumiem,że nie miałaś nawrotów? ile minęło od czasu gdy zakończyłaś kurację?

Gość Kalibra
asiulla_25 >>>i jak ten skład? a używacie podkładu,pudru itp.? Mam już bardzo suchą skórę twarzy,więc coraz trudniej mi się posmarować podkładem i nie wygląda to za dobrze:( Jakich kremów używacie? Jakich żeli do mycia?

Gość asiulla_25
do pudełoko czekoladek: co do wysilku fizycznego, to ja sie do tego nie stosuję...ćwicze w gymnasione i to dosc intesywnie...chodze na spinning...nic mi nie jest...ale uwazam...jak tylko poczuje ze opadam z sił to przerwę cwiczenia... moze nic sie nie dzieje dlatego ze biore izotek 5 tydzien....

Gość asiulla_25
do kalibra: skóra mi sie lekko przysusza...nie ma tragedii...zobaczymy jak bedzie jesli dłuzej bede brała dawkę 30 mg dziennie... od dawna uzywam podkładu Estee Laduder, Double Wear, nr. 5. rewelacja wiec polecam.... nie sprawdziłam składu izoteku jeszcze, ale jestem pewna ze to to samo...

Gość asiulla_25
do kalibra: sprawdziałam skład, jest praktycznie identczny...

Gość Kalibra
zauwazam juz dosc znaczne wysuszenie ust i twarzy nie wyglada to za dobrze,zwlaszcza twarz gdyz strasznie wyglada na tych suchych skorkach podklad:(

ja w pewnym momencie przestalam korzystac z podkladow - cera zrobila sie idealna wiec puder wystarczyl pozniej juz tylko b.tluste kremy pomagaly pozniej juz nic nie pomagla a intensywna praca i kontakty z ludzmi spowodowaly to ze rzucilam kuracje co do nawrotow - nie jest idealnie ale nie jest zle:)

Gość asiulla_25
do pudełko czekoladek: ja chyba nie odejde od podkładu bo mam przebarwienia, które nie jestem pewna czy mi znikną... a Tobie przebarwienia zniknęły? po jakim czasie zazywania leku zauwazyłas poprawe?

Gość Aknerormin
Niedługo bedę musiała zrobić badanie kontrolne. Jak się zorientowałam kosztuje ono w moim małym mieście 27 zł, natomiast w Warszawie - ponad 80 zł :(

Gość Kalibra
w ten week miałam zjazd w szkole,więc nie było mi na rękę pokazywanie się publicznie:) usta jak pisałam mi sie wysuszyły tak bardzo,że aż płaty na nich miałam,wyglądało to strasznie,a to dlatego,że przez kilka godzin ich nie nawilżyłam,bo jak je nawilżam jest ok Dzis 11 tabletka,więc zarówno asiulla_25 jak i Aknerormin jesteście bardziej do przodu:) Na twarzy bez zmian,ani lepiej ani gorzej. Asiulla_25 pisała że "poprawy tez jeszcze nie ma, ale wszystko przede mna." A Ty Aknerormin?

Gość Aknerormin
Moja kuracja trwa już 21 dni :) Nadal mam wypryski, ale nastąpiły dwie zasadnicze zmiany. Po pierwsze skóra w ogóle się nie przetłuszcza - cera jest matowa cały dzień a włosy dłużej świeże:D :D A po drugie bardzo zmnejszyły mi się pory na policzkach i czole:D :D :D Skutków ubocznych narazie nie odnotowałam. Przez jakiś pękały mi kąciki ust, ale teraz bardziej o nie dbam, używam pomadki oraz baaardzo tłustej maści i są bardziej wypielęgnowane niż przed kuracją:) Narazie jestem bardzo zadowolona :D

Gość agus99
na Izoteku dzien 8..skutki uboczne> wysuszone usta i skora..cos tam wyskakuje ale to nie jest zaden wielki wysyp..czego uzywacie do buzi?tzn jaki krem..ja mam cutibaze i aknemycin..pozdrawiam goraca

Gość Aknerormin
Aknemycin? Myślałam, że używając izoteku nie można stosować nic przeciwtrądzikowego. Jaką masz dawkę? Do twarzy używam Humektanu a usta w domu smaruję epikremem.

Gość Kalibra
DZIEŃ 12 ja używam kremu Nutritic La roche posay.też myślałam że już się nie stosuje innych preparatów na trądzik typu aknemycin,chyba nawet w ulotce jest coś napisane na ten temat Aknerormin>>> czy możesz napisać nazwy pomadki i tej maści? Ja stosuje sztyft ochronny Neutrogeny ale nie jestem do końca zadowolona Usta już mam w normalnym stanie,nie są tak mocno wysuszone,twarz też nienajgorzej MAM PYTANIE:czy Wasze usta oprócz tego,że są suche,czasem Was szczypią czy pieką?i czy są zaczerwienione?

Gość Aknerormin
Nie mam już problemów z ustami, ale wcześniej też mnie trochę "piekły". Używam zwykłej, wazelinowej pomadki - Melisy, a ta maść to Epikrem. Epikrem polecam bo mozna go stosować nie tylko do ust, ale do wszelkich wysuszonych miejsc. Czasem smaruję nim dłonie na noc. http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=5383

Gość agus99
hmmm czytalam ulotke ale nie pamietam nic o przeciwskazaniach na takie rzeczy..musze jeszcze poczytac..oczywiscie nie wymyslilam sobie tego, tylko wskazanie od mojej dermatolog..a ze do tej pory krzywdy mi nie zrobila..wiec sie stosuje:)..zapytam przy wizycie kontrolnej..a dawke mam 30 g przy wadze 57kg pozdrawiam

Gość agus99
ok.znalazlam.a raczej nie :) pisze tylko o przeciwskazaniach na antybiotyki z grupy tetracyklin..:) buzka