Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalibra

zaczynam walkę z cerą-izotek,kto ze mną?

Polecane posty

Gość Kalibra
Ja też sprawdzałam,rzeczywiście chodziło o tetracyklinę i wit.a Ale zawsze warto się upewnić:)

Gość Aknerormin
Na ulotce Aknenorminu jest napisane: " nie stosować żadnych innych preparatów przeciwtrądzikowych (kremów, maści lub tabletek), o ile lekarz prowadzący wyraźnie nie zaleci ich stosowania." Masz niezbyt dużą dawkę więc może Tobie to nie zaszkodzi. Zdziwiłam się bo gdybym ja używała dodatkowo czegoś na trądzik to prawdopodobnie wypaliłoby mi skórę;) ale ja mam większą dawkę tzn. też 30 mg, ale waże 10 kg mniej.

Gość asiulla_25
Kalibra>>>>>>> Mnie czasami pieką usta i jednoczesnie robia sie czerwone...dzieje sie tak głównie wtedy kiedy nie posmaruje ich balsamem do ust...a pro po, do ust polecam: ,,TISANE,balsam do ust" do kupienia w aptece, w taki białym zakrecanym pudełeczku, kosztuje 5-8 zł (zalezy od apteki) krem do buzi, ktory tez polecam, kosztuje 45-50 zł. http://www.apteka-centrum.pl/avene-cleanac-krem-nawilzajacy-lagodzacy-podraznienia-p-1345.html

Gość Kalibra
wiecie co,wczoraj tak mnie piekły usta,że poleciałam do apteki po Epikrem,o którym było pisane,sto razy lepszy niż ten mój sztyft następnym razem spróbuje Tisane:)

ja dzisiaj byłam u dermy i przepisała mi izotek, najpierw jednak mam sobie zrobic typowe badania:) i zaczne od 1 .12.....:D:D:D bardzo sie ciesze tylko przeraza mnie cena chociaz u mnie w aptece i tak nie jest strasznie drogo bo za 30 tabl 20mg zapłace 90zł...wiec stosunkowo mało:P:O boje sie jeszcze jak to bedzie jak nie bede mogła uzywac podkładu, bo normalnie nie ma mowy o wyjsciu bez podkładu na uczelnie.....ale mam nadzieje ze jakos przezyje pozdrwaiam🌼

Gość Kalibra
szczera dziewczyna >>>witamy w naszym gronie:) Rzeczywiście tanio nabywasz izotek Jeśli chodzi o podkład,to ja też sobie nie wyobrażam wyjścia bez podkładu,ale daje radę jak na razie Mam nastepne pytanie,może bardziej prośbę 1.Napiszcie proszę jaki macie stan twarzy jeśli chodzi o krosty,blizny, 2.Czy macie zaskórniki i czy Wam w trakcie kuracji znikają 3.Czy macie rozszerzone pory i co się z nimi dzieje w trakcie kuracji Ja zacznę 1.Mam krosty,ale nie jakiś szczególny wysyp,męczyłam się z nimi od 8lat,zostawiają one blizny,więc mam blizny,nawet malutkie "ubytki"w skórze 2.Mam zaskórniki,nie widzę na razie polepszenia po tabletkach 3.Oczywiście mam też rozszeeerzone:) pory,też się jeszcze nic nie zmieniło na lepsze

Gość Aknerormin
szczera dziewczyna-----> a dlaczego nie będziesz mogła używać podkładu? Nie ma przecież żadnych przeciwskazan. Kalibra----> już trochę pisałam o stanie mojej cery. Dodam tylko, ze też mam blizny. Zwłaszcza na jednym policzku. Są to głównie takie małe "dołki". Słyszałam, że Izotek działa też na blizny, ale nie znam mechanizmu tego działania.

Gość Aknerormin
szczera dziewczyna-----> a dlaczego nie będziesz mogła używać podkładu? Nie ma przecież żadnych przeciwskazan. Kalibra----> już trochę pisałam o stanie mojej cery. Dodam tylko, ze też mam blizny. Zwłaszcza na jednym policzku. Są to głównie takie małe "dołki". Słyszałam, że Izotek działa też na blizny, ale nie znam mechanizmu tego działania.

Gość Kalibra
15 dzień zastanawiam się, czy jeśli jeszcze nie miałam większego wysypu to mogę go jeszcze mieć,oczywiście wolałabym nie:) Stan twarzy,nienajgorszy,usta też w lepszymsą stanie już,dzięki Waszym podpowiedziom

Gość Aknerormin
Zastanawiam się czy nie sprawić sobie kremu na naczynka. Ostatnio częściej się czerwienię i może lepiej będzie już teraz zadbac o naczynka. Jak to wygląda u was?

Gość Kalibra
ja jeszcze jakoś szczególnie się nie czerwienię,ale może dlatego,że małą dawkę przyjęłam do tej pory jak to wygląda,to czerwienienie?często się zadarza?

Gość Aknerormin
Niezbyt często, ale częsciej niż wcześniej :) Nie jest to szczególnie kłopotliwe, ale lepiej dmuchać na zimne. Dziś miałam kontrolę u dermatologa, mam trochę podwyższony poziom trójglicerydów więc muszę uważać na dietę.

Witam! Jesteśmy hurtownią Kosmetyków Profesjonalnych. Zaopatrujemy Gabinety kosmetyczne, Spa&Welnes oraz wiele szkół kosmetycznych w całej Polsce. Jesteśmy dystrybutorem wielu znanych i liczących się firm kosmetycznych m.in BIELENDA, AA PRESTIGE, PAYOT. DEPILEVE, BELNATUR, ACADEMIE, ZIAJA, NAILS COMPANY, SORAYA oraz Epilar System!!! Sprzęt Kosmetyczny firmy BAYLLASPA www.bayllaspa.eu Zamówiony towar dostajecie państwo w ciągu 48 h. Do każdego zamówienia dokladamy Gratisy w postaci Próbek, kapcie, ręczników, opasek itp Serdecznie Zapraszam na stronę www.monimar.pl Monimar-hurtownia kosmetyczna ul.Wyglendy 1 44-200 Rybnik tel/fax 032 42 39 920

Gość asiulla_24
jak u was efekty? u mnie dzien 46!!! efekty srednie, na pewno jest lepiej, ale od czasu do czasu cos mi wyskakuje, juz nie moge sie doczekac momentu kiedy nei bedzei syfków na buzi... skora troche mi sie przysusza no i naturalnie usta....po za tym nic sie nie dzieje...

1 Maseczka antybakteryjna z glinką zieloną 175ml Bielenda Do cera mieszanej, tłustej, z problemami trądzikowymi. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, głęboko oczyszcza pory skóry i ujścia gruczołów łojowych, redukuje zaczerwienienia i podrażnienia naskórka, ściąga rozszerzone pory skóry, wzmacnia, ujędrnia i wygładza naskórek. ... 2 Maska algowa - Cytrusowa 500ml Bielenda!!! Przeznaczony dla kobiet i mężczyzn w każdym wieku. Do cery normalnej, mieszanej, tłustej, trądzikowej. ... więcej na stronie www.monimar.pl hurtownia kosmetyków profesjonalnych

Gość Kalibra
Dzień 20 U mnie efekty znikome:( Krosty wyskakują,raz więcej raz mniej Ostatnio więcej.Nie mogę też narzekać,bo bym grzeszyła:) Pełno suchych skórek,normalnie jak wycieram twarz to pełno odchodzi,codziennie.Nie wiem czy to dobre ale muszę tak robić,że wręcz jakbym ścierała te skórki ręcznikiem,gdybym tego nie robiła to bym "zarosła"

Gość Kalibra
Wiecie co jest najgorsze? że jestem w trakcie szukania pracy i stan skóry trochę mi to utrudnia wszystko.Jeszcze te zjazdy od 8 do 20,normalnie mi się chodzic między ludźmi nie chce,nie potrafię się nie pomalować,ale ten "malunek" na koniec dnia nie wygląda najlepiej. teraz znów mam w week.zjazd

Gość Aknerormin
Może wypróbuj Humektan... Ja go używam i w ogóle nie mam problemu z wysuszaniem sie skóry, ale moze to kwestia indywidualna.

Gość Kalibra
Dzięki.Może wypróbuje,bo widzę,że ma dobre opinie mogę stwierdzić,że...mniej mi się przetłuszczają włosy.to na razie jedyny plus

Gość asiulla_25
dzien 48 !!! trzy intruzy na buzi, dosc małe, wiec nie ma tragedii no faktycznie, włosy sie dłuzej swierze :)))

Gość Kalibra
Dzień 24 Hej, nie odzywałam się bo miałam zjazd,ale co to był za zjazd:) twarz od godziny6 do20 nie świeciła się!! wcześniej to była masakra zawsze bo po 2 godzinach,to normalne cała się świeciłam tak myślałam że się polepszyło w tej kwestii,ale ten zjazd tylko to udowodnił:) włosy zawsze musiłam codziennie,inaczej nie było dobrze,były przetłuszczone po dniu,a teraz po caaałym dniu włosy czyste,dziś czyli cały drugi dzień jeszcze wyglądają dobrze:) to dla mnie baaardzo dużo,bo ze świeceniem twarzy sobie nie radziłam już,choć czytałam,że komuś twarz i włosy znów się zaczęły przetłuszczać po kuracji,ale trzeba zawsze się liczyć z nawrotami,ale mieć również nadzieję że ich nie będzie jestem b.zmęczona ale musiałam się pochwalić to jest coś super,nie pamiętam czasów kiedy miałam twarz,która by się nie świeciła dobranoc

Gość asiulla_25
dzien 51!!! moja buzia wyglada coraz lepiej...jeszcze ,,chowają" sie pojedyncze intruzy, całe szczescie jest ich nie wiele... buzia z dnia na dzien robi sie coraz bardziej gladka, zwęzaja sie ewidentnie pory, skóra oczywiscie dosc sucha, ale walcze uzywajac kremu :))) jedno mnie martwi: w piatek poczułam jakby ukłucie w załadku, delikatne... od czasu do czasu cos mnie tam ukłuje, nie czesto, ale pojawia sie.... zastanawiam sie czy to kwestia brania leku, nie chce popasc w paranoje, bo pewnie to nic takiego...za tydzien robie badania kontrolne, wiec mam nadzieje ze wszystko ok... bierzecie jakies dodatkowe lekarstwa na osłne, zeby sobie nie uszkodzic wątroby?

Gość Kalibra
często czytam,że boli kogoś żołądek od tych tabletek nie każdy ma ten skutek uboczny,ale też czasem występuje zawsze możesz zgłosić to lekarzowi jeśli chodzi o lekarstwa na osłonę wątroby to też bym chciała je przyjmować,ale skonsultuje to z dermatologiem.ale myśle że nie będzie problemu,wręcz przeciwnie czy wiecie może czy każdy rodzaj tabletek antykoncepcyjnych można przyjmować? trzymajcie się:) oby nam buzie wyładniały do świąt:)

Gość Kalibra
Aha, kupiłam sobie ten Humektan,naprawdę godny polecenia:) Dzięki za podpowiedź Bo moja Pani dr wszystko mi poleca firmy La Roche Posay,a za tanie te kosmetyki nie są

Gość Kalibra
Zapomniałam o najważniejszym,czytałam też gdzieś wypowiedzi 2 dziewczyn,które pisały,że bardzo im się spóźniał okres,czy miałyście z tym problemy???

Gość asiulla_25
mi sie nie spoznia, bo biorę tabletki:) ja polecam zel do mycia twarzy AA, w białym opakownaiu z tkaim czerownym krzyzykiem, jest lagodny i koi podrazenia i zaczewienienia, wiec to cos dla nas:) kosztuje ok 17 zł wiec o wiele mniej niż la roche posay.

Gość Kalibra
ja też go uzywam:) tylko u mnie kosztuje 12,90:)

Gość asiulla_25
a to ma tez moze płate podobnie, tylko jak go kupowałam to kupowałam kilka rzeczy i na okowydawało mi sie ze gdzies tyle, tak czy inaczej to nie wiele...

Gość Aknerormin
36 dzień, buzia niby gładka, ale juz tracę cierpliwość bo nadal wyskakują mi pojedyncze krosty :O Miałam nadzieję, że do świąt będę miała zdrową cerę, ale raczej nie zdąży mi się wszystko zagoić. Jak nałożę podkład to cera wygląda naprawdę dobrze, bo makijaż trzyma się bez zarzutu cały dzien. Nie mogę się doczekać kiedy nie będę musiała już używać tych wszystkich kryjących podkladów i korektorów:) Cera w ogóle nie jest sucha, usta też, chyba można będzie powiększyć dawkę :)

Gość Kalibra
29 dzień U mnie całkiem dobrze:) może 1 krosta,natomiast zaskórników jeszcze trochę mam.naprawdę nie jest źle czasem zastanawiam się nad tymi najgorszymi skutkami ubocznymi,żeby po kuracji było wszystko dobrze.oby nam się udało:) sylwek oczywiście bez procentów,a jak u Was? Czy można się posmarować samoopalaczem???chociaż na święta i sylwestra???