Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalibra

zaczynam walkę z cerą-izotek,kto ze mną?

Polecane posty

Gość Kalibra
Halo, halo meldujcie się:)

Gość asiulla_25
dzien 59 ! Aknenormin >>>> nie trac cierpliwosci, jak widzisz ja jestem drugie tyle kuracji do przodu i tez mi czasem cos wyskoczy, ale widze ze nie jest to to co wczesniej, powiedzmy ze syfki ,,delikatniejsze". Skóra mi sie wysuszyła, ale bez przesady, usta tez, moze dlatego ze nie rozstaje sie balsemem do ust Tisane, włosy mniej sie przytłuszczaja :)) oprócz tego zauwazyłam ze skóra jest zdecydowanie delikatniejsza, pory sie zwęzyły, wyraźnie, mam buzie jak po wyjsciu od kosmetyczki :)) Kalibra >>>>> jaką masz dawkę dzienną? pewnie gdzies pisalas ale napisz jeszcze raz, powiem szczerze ze jak na tak krótki okres to szybko widac efekty :))) suuuper:))) Co do sylwestra to ja zamierzam cos tam sobie wypic ale naprawde minimum, trzy tyg temu bylam w klubie i wypiłam dwa piwa (byłyrozcięczone) i jedno martini białe - nic mi nie było :) sądze ze jesli raz na m-c ktos wypije malutko to nic mu nie bedzie, choc byc moze to zalezy od organizmu, moja Pani doktor powiedziała ze od jednego piwka, lampki wina czy szampana jeszcze nikt nie umarł... rózne teorie słyszalam, ze nie mozna pic ze wzgledu na watrobe (to na pewno), inni mówia ze dlatego ze jedno piwo moze nieźle ściąć, inni ze to nie ma wpływu... co do samoopalacza to musze własnie zapytac moja derme czy moge, zebym przypadkiem nie zatkała sobie porów, poniewaz z reguły samoopalacze nie maja lekkiej konsystencji :/ ja smaruje tylko ciałko balsamem brazujacym... dzisiaj odbieram badania, drugie kontrolne, pierwsze po zwiekszeniu dawki, ciekawe jaki wynik.... napisze jak odbiore.... pozdr.

Gość Kalibra
ja mam20mg,czyli niską dawkę,teraz podobno mam brać40mg,ale nie chciałabym tego wpowadzać przed sylwestrem,żeby mi się nie pogorszyło,ta 1 krosta się tylko utrzymuje,jedna ale nie za mała na żuchwie chciałabym bardzo żeby mi się pory zmniejszyły,bo na razie są trochę bardziej oczyszczone,ale nie pomniejszone,ale co tam jeszcze wszystko przedemną może:) ten samoopalacz by się przydał bo nie ukrywam,że nie lubię byc taka biała:) muszę chyba sobie też sprawic taki balsamik brązujący do ciała:)ściągne z Ciebie pomysł:) to ja czekam na Twoje wyniki badań Pozdrawiam

Gość Aknerormin
U mnie poza tym, o czym pisałam wcześniej niewiele się nie zmieniło. Wszystko się powoli, bardzo powoli wchłania :)

Gość Kalibra
to jak możesz to spytaj dermy o ten samoopalacz i napisz nam:)

Gość asiulla_25
Heja :) Odebrałam wczoraj wyniki badań, wszystko w przyzwoitej normie, wiec sadze ze derma nie bedzie miała zadnych uwag, dzisiaj mam wizyte. Pozdrowionka :)

Gość asiulla_25
...a więc byłam wczoraj u dermy, powiedziała ze wszyskto ok, wyniki badan dobre. zmartwiła mnie tym ze po kuracji tez nie mozna sie opalac, czyli wlasciwie cały 2008 rok musze unikac słonca, bo moga byc nawroty. moze zapomniec o jakichkolwiek wakacjach :( co do samoopalaczay powiedziała ze mozna ich uzywac :) to pocieszające...pozdr.

Gość Kalibra
No to super że badania masz dobre. co do wakacji,to może trzeba po prostu używać bardzo wysokie filtry i tyle? to się maznę samoopalaczem na święta:) ale szczerze i tak mam obawy że się zapchają pory:(

Gość asiulla_25
chyba wole nie wyjeżdżac za granice nizsamrowac sie 50 i byc jak córka młynarza :) pytałam dermy czy nie zatkam sobie porow samoopalaczem, powiedziała ze nie...ja zaryzkuje i niedługo zaczne smarowac buzie :) widziałam ostatnio reklame samoopalacza Dove do twarzy, hmmm..moze warto spróbowac?

witam ja biore izo od 17 grudnia jakos nie widze zednych objawow narazie biore 40 mg. nawet specjalnie mi usta ie pierzchna ani skóra sie nie wysusza tylko po lewej stronie na brodzie mam straszny wysyp normalnie takiego jeszcze nie miałam:/:O ale pewnie dlatego ze własnie mi sie okres skonczył i od piatku pije alkohol wiecie spotkanie klasowe pozniej swieta winko piwko ....:)..srednio madrze ale na szczescie nic mi nie było.zadnych bolów brzucha nie miałam.. wiec czekam az mi przestanie juz wyskakiwac bo małam nadzieje ze odrazu bedzie poprawa, a przynajmniej ze mi nic nowego nie bedzie wyskakiwac:O ale coz zycie:)

Gość akneakne
witam! biore aknemorin 33 dzien- dawke 20 mg. Wysyp byl na poczatku niewielki ale juz prawie wszytsko zagojone. Na tradzik lecze sie jakies 3 lata ciagle u tej samej dermy. teraz biore aknemorin, ale orpcz tego bede brac tabletki antykoncepcyjne , ze wzgledu na przeciwskazania do ciazy (chociaz nie uprawiam sexu, nie jstem w zwiazku), ale tez wyszla przyczyna mojego tradziku, ginekolog skierowal mnie na badanie testosteron u i okazalo sie ze mam niemalo podwyzszony i od nastepnego okresu zaczynam brac Syndi 35. Mysle ze biorac te 2 specyfiki pozbede sie tego swinstwa na zawsze...:( nie wiem jak wy ale ja tyle co sie nacierpialam to poprostu ksiazke napisac, sama derma moja tak powiedziala. Tradzik mam głowne na policzkach i brodzie, pozostawia blizny i przebarwienia nawet jak nie wyciskam... Co to opalania to wiem ze buzi nie opalam ale czy ciala tez nie mozna?? chce isc na solarium przed sylwestrem juz bylam wczesniej 2 razy... na twarz nakladalam filtr 50 i przykrywalam twarzjeszcze koszulka czy to tez moze zaszkodzic?? Co do samoopalaczy to fajne sa chusteczki brązujące z Dax Cosmetics i Vichy. Uzywam je na spacjalne okazje jak chce uzyc ciejmniejszego podkladu. Jest napisane ze sa tez nawilzajace, wiec to chyba dobrze:) co do podkladu to nie wychodze bez niego. Na szczescie lepiej sie trzyma teraz bo twarz sie mniej przetluszca i duzo osob ogolne mi mowi ze lepiej wyglada moja cera... tylko ze te przebarwienia ciagle sa i one tak doluja mnie, najgorsze ze nie wiem kiedy bede mogla sie ich pozbyc najszybciej bo po zakonczeniu kuracji nie mozna chodzic na zadne zabiegi zluszcające conajmniej pol roku;/ ale o tym na razie nie mysle bo po co martwic sie na zapas jak bede musiala wytrzymac to wytrzymam juz i tak dlguo dalam rade:) co do alkoholu to pije tak raz na tydzien ok 3-4 piwka, troche duzo wiem... ale czuje se dobrze i w ogole wstyd mi sie tlumczyc ze nie pije bo biore leki na tradzik, a duzo osob niewidzi u mnie mocno tego problemu bo sie maskuje i zaraz by sie zdziwili po co i w ogole;/ moje skutki uboczne to wysychajace usta, ale uzywam wazeliny, kremu nivea zwyklego, pomadki bebe i jest ok:) mma tez mala wysypke na skorze dloni i troche ramion, ale tez znika jak samruje wazelina:) nosze tez szkla kontaktowe, a wiem ze nie powinnam, ale poki ne bola mnie oczy to nosze. Na razie to chyba wszytsko, musze zrobic w najblizszym czasie badania, mam nadzieje ze jest wszystko dobrze. POzdrawiam i zycze powodzenia:) Bede sie starala do was zagladac i zdawac relacje wzajemnie:)

Gość Kalibra
Hej, jeśli chodzi o stan twarzy to u mnie bez zmian. Ale nurtuje mnie kwestia alkoholu,bo tak Was czytam,że sobie pijecie,a ja staram się wcale nie pić.nawet w sylwka miałam zamiar nie pić.czy pytałyście swoich dermatologów czy można??? co mówią Wasi dermatolodzy na alkohol podczas brania izo???

Gość asiulla_25
ja pije :) ale mało :))) ja tez raczej ograniczam picie alkoholu, a moja Pani doktor powiedziała ze nie powinno sie pic, powiedziala równiez ze jedna lampka wina, szampana nikomu nie za szkodziła, a pisza na ulotce zeby nie pic zeby ludzie sie nie upijali.... ja ostatnio wypilam 3 lekkie drinki i nic mi nie było, kompletnie, wiec nie dam sie zwariowac...ale tez i nie namawiam...wiadomo...kazdy organizm inny... kalibra ->>>> kiedy idziesz do dermy?

Gość Kalibra
Idę zaraz po tych wszystkich swiętach ostatnio byłam na imprezie-zero alkoholu,nic nie wypiłam:) jeden drink mnie nie zbawi,więc nie piję wcale i tego się będę jak na razie trzymać

Gość samantas
Czesc dziewczyny ja tu jestem nowa, ale mam nadzieje ze moge sie dolaczyc. Ja mam taki problem ze mialam okrpne ropne gule na twarzy to bylo straszne zaczelo mi sie pod koniec listopada. Nawet dostalam skierowanie do lekarza. Moja dermatolog chciala mi podac izotek, ale najpierw zrobilam badania krwi wszystko co mozliwe. Okazalo sie ze mam podwyzszony testosteron 1, 6 .Dzis juz jestem po pierwszym opakowaniu Diane 35 ( to to samo co Syndy 35 ) ten sam skad, ta sama dawka chormonow. I wygladam o niebo lepiej, wszytsko mi powoli schodzi.Mam jeszcze duzo przebarwien i troche opuchniete polickzi tak jakby takie linie dwie, ale to tzez sie wchlania. Zmienilam dermatologa i ztej kobiety jestem bardziej zadowolona przepisala mi clindacne i na noc smaruje buze no- skarem bo mam troche blizn:( Ale nie poddaje sie i wierze , ze bedzie dobrze, bo nigdy przedtem nie mialam tradziku i przez ten podwyzszony testosteron taki problem eh:( wiem co czujecie bo okrpni sie czulam przez dlug czas , nie wychodzilam zdomu, bylam na zwolneniu lekarskim, teraz juz musze wrocic na sesje i na dodatek za niecale 5 tygodni wraca moj chlopak, eh tak bym chciala jeszcze troche lepiej wygladac

Gość GreatSage
Ja brałem aknenormin około 2 lata temu.Trądzik prechodzi całkowicie po kilku miesiacach.Dziwie sie ze pijecie alkohol.Ja po 5 miechach mialem bardzo pogorszone wyniki badan.Jesli bedziecie pic i brac Akne.. to nie wiem czy wytrzymacie do konca :|.Teraz jak jestem po 1,5 roku po odstawieniu raz na tydzien mi cos wyskoczy.Oczywiscie problem trądziku mozna powiedziec ze sie skonczyl ale zostały blizny których raczej nie da sie całkowicie pozbyc.Jakby co piszcie na gg 1405242(niewidoczny)

Gość Kalibra
samantas >>>oczywiście,że możesz dołączyć GreatSage>>> 1 krosta na tydzień to naprawdę dobrze:) miło czytać że są osoby które nie miały poważnych nawrotów ja w sylwestra będę miała tylko jedną krostkę w bardzo mało widocznym miejscu:) posmarowałam się chusteczką samoopalającą,a dziś wyszłam do miasta bez makijażu:)) oczywiście mam też przebarwienia i małe blizenki,ale tym się nie przejmuje,jest o wiele lepiej:) *************************************************************************************** Moj Drodzy zyczę Wam w Nowym 2008 Roku,przede wszystkim zdrowia,żeby nasze organizmy dzielnie przetrwały kurację:)bez żadnych większych skutków ubocznych:),żebyśmy zapomnieli co znaczy słowo krosta,pryszcz,abyśmy mogli tak jak inni cieszyć się życiem. Ale przecież nie jesteśmy tylko izotekowcami:),jesteśmy również zwykłymi ludźmi,więc życzę po prostu SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU:):):) Buziaczki noworoczne dla wszystkich:* ***************************************************************************************

Gość akneakne
na poczatku zycze wszystkim dziewczynom z tego forum wszystkiego naj naj naj lepszego w nowym 2008 roku i oczywiscie wytrwalej walki z cera i zadawalajacego efektu koncowego w 100% :) chcialam napisac co do alkoholu pisalam wczesniej ze pilam, teraz w sylwka tez pilam... myslalam ze nie powinno zaszkodzic ale pilam troche wiecej... Wyczytalama gdzies ze dziewczyna pila jak brala izo i wyleczyla pieknie cere, ale prawda jest taka ze moze nam zaszkodzic na watrobe i wtedy bedzie zle... ja sie juz boje ze cos bedzie nie tak:( u mnie na ulotce aknemorinu nie pisze nic o alkoholu to tez sobie wkrecilam ze widocznie tak nie szkodzi, ale coz alkohol zawsze szkodzi... na szczescie postanowailam w ogole nie pic. Mam nadziej ze wytrwam... Jestem typem imprezowiczki i ciezko bedzie mi wytrzymac, ale bez alko tez sie nie raz dobrze bawilam i mam nadzieje ze tak bedzie:) a tez nie lubie tlumaczenie ze nie pioje bo biore leki a zaraz kazdy sie pyta na co , a mnie krepuja te pytania...:( chociaz najblizsi znajomi o tym wiedza. samantas a o ile masz podwyzszony testosteron ? zycze milego dnia wszystkim:)

Gość samantas
Moj wyniki testosteronu to 1,6 wiec wysoki. Pozostale hormony wporzadku Mialam tez robione usg prywatnie i wszytsko dobrze. Podwyzszony testosteron umnie wlasnie tak pogorszyl cere. Ginekolog tez mi powiedziala ze stres tez powoduje czesto zmiany w hormonach.A ja mialam bardzo stresujacy rok. Aktualnie jestem przy drugim opakowaniu Diane 35 i umnie juz po tygodniu wszytsko zaczelo znikac a wygladalam starsznie. Dzis mam tylko przebarwienia i troche blizn na czole i lewym policzku. Caly czas stosuje clindacne i jest lepiej:) A wieczorem na blizny tointex na cala noc i widze poprawe . Oczywiscie poddam sie jakims zabiegom, moze lampy , to juz powie mi pani dermatolog, Mam teraz nowa bo tamta zbagatelizowala sprawe . tabletki Diane bede brala tylko tak jak w ulotce 6 miesiecy a pozniej wezme mniejsza dawke hormonow czyli jakies antykoncepcyjne. Nio i jak wszystko bedzie dobrze to je po kilku miesiacach odstawie :) W lutym mam wizyte u ginekologa i robie sobie wlasnie padanie tego horomnu oraz probe watrobowa i ogolne wyniki krwi. To wszytsko mialam robione pod koniec listopada, ale musze byc pewna ze wszytsko dobrze:)

Gość akneakne
ja biore aknemorin a od nastepnego cyklu zaczne brac syndi 35. I derm i ginekolog wiedza o tym w sumie to ie wiem czy jest sens brac te 2 specyfiki na 1 problem ale widocznie mozna i moze to nawet lepiej:) samantas a masz moze problemy z nadmiernym owlosieniem ?? bo ja tak:(

Gość samantas
Nie ja z tym problemu nie mam choc jestem ciemna brunetka.

Gość aasiula_25
co do alkoholu to ja nie pije co tydzien, zdarza mi sie delikatnie dla rozluznienia raz w miesiacu albo jeszcze rzadziej...i nie wierze zeby mi od tego siadła wątroba, jesli sie skusze to na drineczka, a nie na czystą wodke czy inne mocniejsze trunki. ja tez znam przypadki ze dziewczyna nie żalowała sobie alkoholu i nic nie bło, ale to przesada i kwestia organizmu. chciałabym wyjsc z domu bez makijazu, niestety moje przebarwienia mi na to nie pozwalają :((( maskara.... nurtuje mnie kwestia tego opalania...czy dotyczy to całego ciała czy tylko buzi? pewnie całego ciala :(( jesli któras bedzie teaz u dermy to niech zapyta jak to jest po kuracji? bo ze w trakcie to wiadomo... wszystkiego naj w nowym roku :)))

Gość samantas
ja na przebarwienia polecam ten tointex mi naparwde pomaga a mialam brode czolo i policzek doslownie bordowo filoetowe. Teraz mam juz gdzie niegdzie takie lekkie przebarwienia. Do wybielania przebarwien polecam tez neomecyne ( jest chyba na recepte ) mi ja mama przynosi ze szpitala. Ale najlepszy wedlug mnie jest ten tointex, on ma wlasciowsci przeciwzapalne , przeciwbakteryjne, przeciwzakrzepowe, przyspiesza proces gojenia ran i odnowe tkanki lacznej i nie wywyoluje zadnych podraznien skory. Ja go zostawiam na cala noc, smaruje nim buzie wieczorem i nakladam naprawde grubsza warstwe na te przebarwienia i blizny i lepiej. Tez bym juz chciala wyjsc bez makijazu tzn. bez tego podladu takiego. bo lubie byc delikatnie pomalowana. Ale chcialabym, zeby chlopak mogl zobaczyc mnie bez mek-upu jak przyjedzie

Gość 20 mg
A ja już jestem 2 miesiące po kuracji Izotekiem, która trwała rok. Cera nadal bardzo ładna, zero krost. Jakbyście miały/mieli jakiekolwiek pytania co do tego leku, to prosze bardzo. Chętnie odpowiem :) Jak na razie, to dla mnie jedynym ale bardzo uciążliwym działaniem ubocznym, było i cały czas jest wysusenie śluzówek oka. Masakra. Cały czas się z tym borykam.

Gość Aknerormin
Cieżko znaleźć ten temat :) Zaczęłam 3 miesiąc kuracji. Twarz się powoli wygładza, ale do "normalności" jeszcze daleko. Przede wszystkim mam dużo czerwonych plamek. Nie są to przebarwienia tylko pozostałości po niezagojonych pryszczach, trudno się ich pozbyć :O Poza tym są jeszcze blizny, ale z tym teraz i tak nic nie zrobię. Myślę o kupnie jakiegos tłustego kremu lub maści w stylu Cutibaza: http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=9791 Humektan jest rewelacyjny, ale chyba za lekki na taką pogodę jaką mamy teraz. Trochę się obawiam bo zawsze unikałam tłustych kosmetyków :D Myślałam tez o kremie na naczynka, ale może tłusty wystarczy. Mimo tych problemów jestem zadowolona z mojej "nowej" suchej cery :D Chciałabym żeby taka juz pozostała. 20 mg - czy Tobie sie przetłuszczała twarz i jak jest teraz?

Gość agus99
witam Was:)...strasznie dlugo mnie tu nie bylo..ale ten czas leci,dopiero co zaczynalam..a juz koncze 2 miesiac:):)..po pierwszych badaniach kontrolnych cholesterol mialam troche podwyzszony >max wynosi 200..a ja mialam 219.5..moja derma powiedziala ze to jeszcze nie nie jest tragedia..i ze zawsze przy IZO te wyniki tak szaleja..w przyszlym tyg mam wizyte i kolejne badania i zobaczymy jak to wyglada,kupilam sobie benecol na obnizenie cholesterolu,zobaczymy czy skuteczny..mam do was pytanie>czy chodzicie do dermatologa co miesiac po recepty??a jezeli tak , to czy bierze od Was taka sama kase za wizyte??..kurde moja derma bierze 80zl...+badania+leki+tabletki anty...no niedlugo zbankrutuje:/..jak to u Was wyglada??A zapomnialabym o najwazniejszym...moja cera:)..no jest super..nie wykakauja mi juz zadne wulkany..jeden malutki pryszczyk:):) buziaki i pozdrawiam

Gość agus99
Aknerormin> ja caly czas jade na cutibazie+acnemycin..jak dla mnie jest ok...mozesz sprobowac bo droga nie jest pozdrawiam

Gość Kalibra
Ciężko znaleźć ten temat? dodaj sobie do Moich tematów.lub wpisz w wyszukiwarkę: Szukam:izotek Na forum:zdrowie i uroda wyświetli się jako pierwszy temat:)

Gość Kalibra
Byłam dziś u dermy.powiedziała że jak na tą dawkę co przyjęłam do tej pory to buzia b.dobrze wygląda.Krosty pojawiają się pojedynczo,jedna góra 2,czasem wcale. Ja również mam przebarwienia i pytałam dermy czy mi da jakąś maść czy coś,ale powiedziała,że za bardzo nie pomogą i żebym za 2 m-ce przyszła na "lekką" mikrodermabrazję-nic się nie odzywałam pomimo że czytałam w ulotce żeby takie zabiegi odłożyć na pół roku po kuracji.co o tym myślicie? poza tym powiedziała by te pojedyncze krosty smarować maścią Isotrexin,bo biorąc Curacne zostają właśnie takie plamy,przebarwienia po tych krostach. Mówiła że można się smarować tymi kremami koloryzującymi. Jeśli chodzi o wizyty to teraz kazała mi przyjśc za 2 m-ce,dała mi recepty bez daty,bo jak jest data to są ważne tylko tydzień.Poza tym też płacę 80zł Mi humektan w zupełności starcza,tłustych kremów bym nie zniosła,moja derma dała mi próbkę jakiegoś tłustego to ją odstawiłam.poza tym tylko parę dni był ostry mróz

Gość przepis na cud
Pewien fircyk bez krępacji, Cud obiecał całej nacji. Trafnie uznał: - Lud to kupi! Lud naiwny, ciemny, głupi. No i młodzież uwierzyła, Do urn śmiało podążyła. I w Irlandii i w Londynie, dali wiarę Tuska minie. I ta z Wronek i z Pułtuska, Dała głos na Dona Tuska. No, nareszcie jest nadzieja! Naród wybrał czarodzieja. Media wielce mu pomogły Nawet Doda słała modły, Niezależni' dziennikarze truli coś o Polsce marzeń. Bez Kaczora, Dorna, Ziobry I wybrali, sługa Moskwy w sam raz dobry.. To co najpierw obiecywał, Po wyborach odwoływał. Toż to kawał hipokryty, Rude włosy, wzrok kosmity. Serki, jabłka podrożały A indeksy pospadały! Studia płatne? Oszalałeś?!!! Polskiej biedy nie widziałeś?! Gdzie te drogi, gdzie podwyżki??? Niech wam starczy uśmiech płytki, Uścisk dłoni, ważna mina Na szczęście: dzisiaj Don jest, po wyborach już go ni ma! : )) Olać pamięć i historię? Sprzedać się za mięsa rząd? Niech ci dziad opowie, Skąd w Warszawie tyle bomb. Przyjdzie czas na PO sąd! Chociaż rządzą , nic nie mogą, nic nie wiedzą, NIC nie zrobią! Walka z PiS-em, punkt programu' Gratuluję superplanu! Obiecanki się skończyły, Puste hasła poznał lud No i w końcu stał się cud: Czary mary : wieeeeelki smród!