Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalibra

zaczynam walkę z cerą-izotek,kto ze mną?

Polecane posty

Gość samantas
czesc dziewczyny bylam dzisaj u deramtologa. Ja juz walcze tylko z przebarwieniami i bliznami potradzikowymi. Dostalam acne derm- na przebarwienia i ta masc co mialam przedtem clindacne. Aha powiedzialam jej ze uzywam tointex i powiedziala mi ze to dobry lek i pomaga na blizny tradzikowe, tzreba go poprostu regularnie uzywac. Ja juz 3 opakowanie bede stosowala zawsze na noc nakladam i blizny sa mniej widoczne. Ale mam tez 10 zabiegow na laser dala mi je dermalolog . Ale tylko 10 bo reszta juz platna jest Jutro moj pierwszy laser.

Gość Aknerormin
Ja recepty dostaję co miesiąc, ale nie płacę za wizyty bo leczę się w publicznej przychodni. Kalibra----> balabym się mikrodermabrazji, nawet "lekkiej". O ile dobrze pamiętam, w ulotce jest napisane, że nie wolno nawet "obrywać" z twarzy łuszczących się skórek bo mogą powstać blizny nie mówiąc już o peelingu czy depilacji, a tu mikrodermabrazja... Nie twierdze, ze lekarka chce na Tobie zarobić, ale ja bym się poważnie zastanowiła.

Gość asiulla_25
ja tez tak uwazam, moja Pani doktor tez powiedziala ze nie wolno robic złuszczan, peelingów i innych, pierwsze zluszczanie mozna zrobic dopiero poł roku po zakonczeniu kuracji wiec ja tez uwazam zebys sie zastanowiła, zeby nie zrobic sobie kuku :( dziewczyny: czy kiedy jest mróz uzywacie jakis kremów ochronnych? jesli tak to poleccie jakis...

Gość samantas
Hej dziewczyny ja juz po pierwszym zabiegu laserem ołówkowym. Nic nie boli, nic sie nie czerwieni ani nie puchnie. Laser wygladza i ujedrnia skore. Likwiduje przebarwienia i blizy potradzikowe i nie tylko. Napisze napewno o efektach w poniedzialek i we worek znow jade pozniej dopiero w piatek. jednak bede miala wiecej zabiegow , tyle poprostu ile trzeba bedzie wykonac:) pozdrawiam

Gość akneakne
hej dziewczyny! ja dzisiaj wzielam 50 tabletke:) bylam poltora tyg temu udermy, powedziala ze jest juz lepiej. Pytalam sie co do opalania... zabronila mi...nawet na cialo, ale ja i tak poszla, bo mama studnbiowke dzisiaj i chciala jakos wygaldac, na twarz nakladalam filtr 50 i przykrywalam jeszcze bluzka...derma zaproponowala mi krem z biodermy do skory odwodnionej, tworzacy stoppniowa naturalna opalenizne, ale niestety pieniedzy nie mialam tylena krem, ale i tak sobie chce go sfundowac niedlugo:) uzylam za to samoopalaacej chusteczki z vichy. Jest dla mnie super:) dzisiaj syudniowka i ide na makijaz do kosmetyczki mam nadzieja ze mi wszystko ladnie zakryje i ze bedzie sie 3mal cala noc:)pryszczy wielkich nie mam, moze jeden na policzku ale taki nie bardzo odstajacy:P od wtorku zaczelam brac tabletki anty syndi 35, czuje sie po nich troche dziwnie, jestem senna nic mi sie nei chce robic, ale to tak poznym po poludniu, ogolnie skutki nie sa takie zle... dziewsczyny zdarza wam sie cos wycisnac, bo mi czasami takjak widze ze cos juz tak odstaje na czubku;/ z reszta ja nawet jak nie wyciskam to zostaje blizna;/ i dluzej sie goi;/ skory nie mam jeszcze takiej suchej, czasami widze sie sie lekko zluszczy ale to nike stanowi dla mnie jeszcze problemu bo po nalozenieu kremu juz nic nie widac... ustajuz obsesyjnie smaruje wazelina chyab z 10 razy dziennie i nie czuje ze mam suche w ogole, na poczatku tylko czulam bardziej i z oczami jest troche problem ale nie duzy... bo nosze szklaa kontaktowe iczasami mam lekko czerwone , musze sobie sprawic nowe okularki jakies fajne bo stare popsulam i nie da sie w nich chodzic;/ buu ja tak ie luie eokulraow jka ja bede wygaldac;/ pozdrawiam was dziewczyny i zycze wytrwalej walki z cera:)

Gość Kalibra
Pomimo, że prawie kończę drugie opakowanie curacne to pojawiły mi się 4 większe krosty,1 mniejsza Dawno tak nie miałam.do tego cały czas utrzymujące się rozszerzone pory na skórze i zaskórniki,zachwycona nie jestem może te zaskórniki od tego że zaczęłam używać kremu koloryzującego,nadającego kolor skórze Garniera Czy myślicie że to dobry pomysł?derma mi powiedziała że mogę stosować jak jest dobrej firmy,ale czy garnier nią jest?może myślala o bardziej aptecznych... co do kremu to pozostanę przy Humektanie,który mi któraś z Was poleciła:) jak mi wyskoczyły te 4 krosty to już mi się przypomniał okres kiedy to było na porządku dziennym:( jakie to jest przykre...

Gość Kalibra
może to spowodowane jest stresem,a teraz sesja:( Pozdrawiam

Gość asiulla_25
hej girls :) dzien 87 !!! ja dzisiaj lece do dermy...o 16 odbieram badania, ciekawe czy wszystko w porządku...ostatnio pojawiły tez mi sie 3 syfki, ale generalnie skóra jest w swietnej kondycji, nie mam zaskórników, ani rozszerzonych porow, tylko te blizny :( szczególnie na lewym policzku....dam znac po wizycie. 3majcie sie. pozdr.

Gość Kalibra
dziewczyny a napiszcie proszę czy leki z apteki internetowej są tej samej jakości co ze zwykłej? wiem,że głupie pytanie,ale nigdy nie brałam z tych aptek intern.,a ostatnio sobie zamówiłam przez internet właśnie,po odbiór się idzie do apteki- nie przesyłają paczki

Gość Kalibra
asiulla>>> ale masz dobrze z tym, że nie masz zaskórników i rozszerzonych porów,ja niestety mam:(i zastanawiam się czy się to jeszcze zmieni???czy jak do tej pory mi się nie zwęziły to się już nie zwężą??? a i prosze napiszcie co sądzicie o tych lekach z internetowej apteki,chodzi mi głównie o aptekę internetową Dbam o zdrowie

Gość Aknerormin
Myślę, ze te leki z apteki internetowej nie różnią się niczym od kupowanych w standardowy sposób. :D :D :D Mnie zdarzało się zamawiać Akneromin na superapteka.pl (odbiór osobisty w aptece) i wszystko było w porządku dopóki nie odkryłam, ze gdzie indziej moge kupic taniej ;) W ogóle często zamawiam kosmetyki w aptekach internetowych (ale tylko takich, gdzie można odebrać osobiście i nie płacić dodatkowo za przesyłkę) bo można zaoszczędzić kilka złotych. Tam też zamówiłam Dermolin, októrych wspominałam wcześniej, ale nie mieli w magazynie :( Kupowałam tez Akneromin w "Dbam o zdrowie", ale bez wcześniejszego zamawiania. Zadzwoniłam tam pytając o cenę i okazało się, że kupując bezpośrednio wyjdzie taniej niż zamawiając przez internet! Zapłaciłam ok. 99 zł za 10 mg i 120 zł za 20 mg, podczas gdy w aptece internetowej cena wynosi 114 zł i 156 zł, nie wiem czy to jakas pomyłka czy przeoczenie czy moze celowy zabieg... Nie wiem czy nie pisałam już o tym, ale radzę przede wszystkim podzwonić po aptekach. Ja w ten sposób znalazłam aptekę, w której kupuję Akneromin za 75 zł (10 mg) i 104 zł (20 mg).

Gość Aknerormin
* Aknenormin oczywiście (a nie Akneromin) :)

ej dziewczyny biore izo od 17 grudnia 2 #20mg i srednia poprawe widze w sumie to bez wiekszych zmian myslałam, ze chociaz pory sie pozamykaja skóra troche wygładzi a mnie tylko usta wysychaja:O:O:O

Gość pysiaczekk
szczera dziewczyna- cierpliwosci:) u mnie pierwsze efekty (bardzo delikatne) bylo widac dopiero na przelomie 2 i 3 miesiaca leczenia. A po takim okresie jak Ty nie mialam jeszcze chyba nawet ust wyschnietych:D za to pozniej juz idzie jak burza wiec cierpliwosci:) Co do kremu brazujacego, to ja zaczelam uzywac dopiero po zakonczeniu leczenia, ale w trakcie po prostu na to nie wpadlam choc mysle ze tez nie byloby przeciwwskazan. Uzywam L'oreala Nutribronze i jest bardzo fajny (zaakceptowany przez derme). Polecila mi jeszcze balsam Dove (zeby stosowac go takze na twarz). Ponad pol roku temu skonczylam leczenie i nadal nie mam pryszczy:) tylko buzia mi sie znowu mocno przetluszcza no ale chyba juz taki jej urok... Wszystkim zycze wytrwalosci:)

Gość asiulla_25
Hej dziewczyny, miałam sie odezwac po wizycie u dermy, ale jakos tak wyszło...badania ok, kolejne opakowania zaczełam :) stan buzi dobry... hmm...za trzy tyg mam kolejna wizyte i zastanawiam sie jak powiedziec dermie ze 29 marca jade na deske do włoch....hmmm...a tak bedzie na bank słonce, całe szczescie ze mam grzywke to czoło mam z głowy, a na reszte buzi bloker,ale nie bedzie zachwycona :/

Gość akneakne
hej dziewczyny! ja juz zaczelam 3 opakowanie i poprawa jest na pewno ale zaskorniki jeszcze mam i wyskakuja mi pojedyncze krostki ale juz nie ma ich tak pelno... Co do kremow brazujacych ... mi derma polecila z biodermy- dotyk slonca, jest tez nawilzajacy, pisalam chyba juz o nim ale on kosztuje ok 50 zl, takze cena dosyc duza, a ja poki co uzywam chusteczek samoopalajacych z dax cosmetics , 1szt do 2 zł, chusteczke mozna uzyc ok 2-3 razy... mi sie kolor utrzymuje jakies 2-3 dni... dlatego wolalabym zainwestowac w jakis krem teraz zeby nie kupowac tyle chusteczek... dobre sa tez chusteczki z vichy one tez nawilzaja z reszta dax cosmetics tez:) dziewczyny a czy wy sie malujecie, bo ja tak:P? niestety moj tradzik pozostawia przebarwienia i wstydze sie ich:( uzywam podkladu korygujacego z vichy i na niego nakladam jeszcze z vipery matujacy w kompkacie, i dosyc ladnie mi sie 3ma, a jak wychodze gdzies wieczorkiem na impreze np to wtedy uzywam ciemniejszych i musne sie ejszze brazujacym, ostatnio mi kolezanka powiedziala ze mam fajny puder heh:) ale fakt ze mma dosc maskowania sie juz z checia bym chodzila bez tego... ale nawet jakby zaczela teraz z tymi syfami chodzic to kazdy by sie zdziwil ile ja teg mam, datego nie chce sie rozczarowac za bardzo opinia innych. pydsiaczek pisalas cos o balsame dove brazyjacym do twarzy?? ale to jest balasam do ciala, ktory uzywasz do twarzy, bo ja mam taki ale uzywam do ciala... a do twarzy jest chyba kremz dove.. napisz mi jak to jest z tym u ciebie:) pozdrawiam ws i zyvze wtrwalej walki:) bo umnie z nia czasami ciezko, jeszcze szkola i matura do tego , w sumie jeszcze tylko 3 miesiace do matury, musze jakos wytrwac, ale jest ciezko, bo lapie mnie dosyc czesto deprecha:( buziaki:*

Gość pysiaczekk
akneakne - wlasnie wiem ze to jest balsam do ciala:) Ale derma polecila mi go tez na twarz - tylko ze ja go nie uzywam ani na twarz ani na cialo bo jestem zadowolona z L'oreala Nutribronze do twarzy(szczerze polecam) - ma lekka konsytsencje i nawilza (choc jestem pewna ze podczas kuracji bedzie nawilzal za slabo). Jezeli bierzesz Izo to nie balabym sie na Twoim miejscu ze cokolwiek zapcha Ci pory (choc w trakcie leczenia sama niezle dygalam). Osobiscie smarowalam twarz mega tlustym filtrem (moje leczenie zachaczylo o lato) i nie powstal mi nawet jeden zasornik. Takze chyba nie zaszkodzi jak sprobujesz tego Dove na twarz;).

w jakim stanie trzeba miec cere aby dostac recepte na izotek??? u mnie jest niesamowicie duzo wagrow i rozszerzonych porow, skora swieci sie po godzinie, wlosy tluste na drugi dzien po umyciu, pryszczy specjalnie duzo nie mam. czy to wystarczy aby dostac recepte na tak silny lek?

w jakim stanie trzeba miec cere aby dostac recepte na izotek??? u mnie jest niesamowicie duzo wagrow i rozszerzonych porow, skora swieci sie po godzinie, wlosy tluste na drugi dzien po umyciu, pryszczy specjalnie duzo nie mam. czy to wystarczy aby dostac recepte na tak silny lek?

Gość Kalibra
Ja również używam podkładu bo tak mi się wydaje że te blizny,przebarwienia są bardziej widoczne jak nie ma króst i buzia jest w miarę gładka myslę że to zbyt silny lek skoro nie masz króst,nie wiem czy ktos Ci przepisze

Gość Kalibra
Tak mi sie przypomniało apropo badań coś dziwnego i znów chciałabym Was prosic o poradę: otóż miałam robione badania przed braniem curacne,derma mi kazała, w zależności jakie będą, rozpocznę lub nie rozpoczne kurację,były dobre wyniki ostatnio do niej poszłam i nic o badaniach nie mówiła,więc pytam czy mam zrobić,a ona myślała trochę,myśli myśli i mówi że za 2 miesiące!!!ja trochę zdziwiona jestem do tej pory,w sumie co by jej zależało,nie wiem czy robic je na własną rękę??? czy może jakieś zmiany w badaniach unaoczniają się po jakims czasie dopiero i nie ma sensu robić wcześniej??

Gość asiulla_25
nie chlastaj sie....u mnie pierwsze efekty tak naprawde były widoczne pod koniec 2 miesiąca a znacząca poprawa zauwazalna była dopiero w 3 m-cu. teraz jestem w połowie 4 miesiąca i wyskoczyły mi dwa syfki, wiec easy :)

Gość szalonamorwa
kalibra - czy Ty chodzisz do dermatolog o nazwisku świątkiewicz ?

Gość Kalibra
szalonamorwa >>> skąd takie pytanie?chyba rzeczywiście podobne jakies takie nazwisko,ale dokładnie nie pamiętam,musiałabym sprawdzić na recepcie,a nie jestem teraz w domu,leczyłaś się u niej?

Gość szalonamorwa
tak, leczylam sie u niej izotekiem - ona tez wlasnie polecala kosmetyki la roche i tak mi sie skojarzylo ze to moze byc ona skoro w "okolicach" torunia ;)

Gość Kalibra
a jak oceniasz tę kurację i lekarkę? kiedy skończyłaś kurację? jak Twoja cera ?