Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprezynka

zmiana pracy-zmiana HOME OFFICE

Polecane posty

Gość sprezynka

witam wszystkich.w sierpniu zmienilam prace.ze zmiana pracy powinnam zmienic home office zaktualnymi danymi.jednak gdy pokazalam stary home office pracodawcy powiedzial,ze niepotrzebne.ale ja jednak wiem,ze potrzebne.skad moge wziac formularz nie mam mozliwosci wydrukowania.czy moge to zalatwic przez internet i ewentualnie wyslac paszport.z gory dzieki za wskazowki

Formularz znajdziesz na stronie Home Officu, ten sam, ktory wypelnialas pierwszy raz. Mozesz wydrukowac w kafejce internetowej. Wypelniasz i wysylasz z paszportem oraz listem od pracodawcy (potwierdzenie, ze jestes zatrudniona w tym miejscu). Jesli pracodawca nie chce Ci dac takiego listu to wyslij tylko jego adres i numer telefonu.

Gość jkolk
po roku pracy nie ma potrzeby rejestracji ponownej!!!!!

Zgadza sie, po nieprzerwanym roku pracy juz nie trzeba sie rejestrowac (przerwa moze trwac chyba tylko miesiac, np. jak sie szuka nowej pracy)

Gość sprezynka
dziekuje za wskazowki enamorada.to teraz nie wiem co robic ale dla spokojnosci chyba to zrobie.w sumieten home office to glupota,przeciez to jest rejestacja imigrantow legalnie pracujacych za granica.przeciez jestesmy w uni wiec po to to wszystko.ale chce zrobic tak na przyszlosc bo w razi nastepnej zmiany pracy aby zarejestrowac ie w agencji pracy teraz wymagaja home office.przynajmniej u mne w miescie.tak juz mysle przyszlosciowo

przy kazdej zmianie pracodawcy powinno sie zglosic zmiany do Home Office. To jest email, ktory dostalam z Home Office jak sie pytalam o to : Thank you for your email. If you change jobs, you must apply for a registration certificate under the Worker Registration Scheme authorising you to work for your new employer. You should use the application form WRS. You must quote the reference number on your registration card and provide details of your new employer. We will then issue you with a new certificate naming your new employer. We will send a copy of the certificate to your new employer. You should keep the new certificate as well as your original certificate and photo registration card. You only have to pay the first time you apply to the Worker Registration Scheme. I have attached the WRS form for you: I hope this helps.

Gość bgnhfg
po roku czyli 12 miesiecy w jednym zakladzie .. nie trzeba wyrabiac ponownego HO , mozna zmieniac prace nie wyrabiajac juz papierka..

Pewnie, ze lepiej zawsze wyslac papierek, za drugim razem juz sie nic nie placi, a potem przynajmniej ma sie wszystkie papiery w porzadku. Po roku nie trzeba, ale np. u mnie w pracy kazali mi to zrobic chociaz w Anglii juz bylam ponad rok, bo to duza firma i chcieli miec papierek w razie kontroli.

Gość sprezynka
wlasnie!dzieki bardzo. ja wlasnie jestem ponad dwa lata ale pracowalam w jednej firmie teraz pracuje w gastronomi i nie sadze zeby dzialalo to na innych zasadach.narzeczony pracuje przez agencje i agencja upomniala sie o zmiane HO

Gość TAKA MOJA PRAWDA...
przeciez napisalam ze po roku pracy w jednym zakladzie powtornie sie nie wyrabia HO!!!!!!

Gość misza11
starem sie o zasiłek na dziecko i w formulazu było pytanie czy mój home office mam z mojej obecnej pracy,a jestem jusz tu 4 lata i też nie zmieniłem adresu pracodawcy.lepiej to zrobic bo moga sie czepic

Gość podpowiedzcie co mam zrobic
Jestem w UK od miesiaca i nie mam pojecia co zrobic z home office. Zaczelam pracowac ale 1 dzien dla agencji X kilka godzin dla agencji Y potem tydzien znowu dla agencji Y ale w innej firmie Moje pytanie... co mam zrobic z home office? Kompletnie sie nie orientuje w tym temacie. wiem, ze mam wyslac formularz w ciagu 30 dni od momentu podjecia zatrudnienia, ale z ktorej firmy/agencji podac dane. Czy musze miec list od nich potwierdzajacy ze bylam zatrudniona (list z firmy w ktorej pracowalam cz agencji?). Za kilka dni znowu bede pracowac dla agencji X Co robic? Prosze o jakies wskazowki bo ludzie ktorych tu znam sa tu juz tak dlugo ze nie pamietaja co mam zrobic... a nikt z Anglikow nie jest w stanie mi nic poradzic bo ani w agencjach ani w job center nic nie wiedza...

to juz nikt nie pamieta jak to sie robi? ;)

Gość lgds
proponuję zrobić HO dla agencji x.musisz wziąc od nich list potwierdzający zatrudnienie.wysłać listem poleconym.

czyli powinnam wziac takie listy z tych 2 agencji?

sorki lgds, agencji x :) ale wtedy mi wychodzi przerwa kilkunastodniowa poniewaz pracowalam dla agencji Y. a z tego co przeczytalam to po przepracowanym roku, bez przerwy wiekszej niz 30 dni, nie trzeba sie juz martwic o HO. I tak na przyszlosc... czy jak pracuje dla jednej agencji ale zmieniam firmy co jakis czas to wtedy cos powinnam robic odnosnie HO? z gory dzieki

Gość adam 30
Wyślij HO dla agencji, w której pracujesz. Weź od nich list, potwierdzenie zatrudnienia, ale pamiętaj, że musi zawierac datę rozpoczęcia pracy ! Teraz mam pytanie. Mój znajomy nie wysłał HO w ciągu miesiąca od momentu zatrudnienia. Wysłał dokumenty po półtora miesiąca. Narazie czeka na odpowiedź. Czy poniesie jakieś konsekwencje, że nie zrobił tego w ciągu 30 dni od zatrudnienia ???????

adam nic sie nie stalo ze wyslal pozniej , niektorzy wysylaja po roku bo nie wiedza ze taki obowiazek istnieje , dowiaduja sie dopiero jak skladaja benefity bo placa dopiero od dnia zgloszenia do home office

Gość Bellaaaa
Wyslalam swoj formularz do HO, bez dowodu poniewaz wysylalam formularz kolejny raz, wiec stwierdzilam, ze nie wysylam dowodu, wyslalam jedynie formularz z listem od pracodawcy. minal miesiac i nie dostalam zadnego listu od nich. macie moze maila do HO? na ten ktory ja mam nie odpisuja. z gory dzieki

aha wiem bo wysylalam juz kilka razy bo niby nie ma obowiazku wysylania ale pracodawcy sobie zazwyczaj tego zycza.. czyli sam wypelniony na nowo ofrmularz i NIC WIECEJ! list moze byc bo przyspiesza sprawdzanie, ale niekoniecznie. ja am wysylalam bez listu. no chyba ze sie ma ten papierek z resident ale mi sie do teraz nie chcialo wyrobic :)

Gość bhy
moja koleżanka też tak wysłała w styczniu i dopiero na dniach dostała HO.podejrzewam,że sa zasypani papierami i dlatego to tak trwa

Gość Bellaaaa
dzieki za odp :) wlasnie dzis dostalam :) czyli nie trzeba wysylac dowodu/paszportu za drugim razem. a list wyslalam bo pracodawca mi dal

Gość a czy trzeba informawac
home office o zmianie zamieszkania? Bo na wrs jest adres i co jak sie ktos przeprowadzi?

Gość Trzeebbaaa
trzeba informowac, ale nie wiem czy wyslac po prostu formularz w nowym adresem i reszta pusta czy co ? nie mam pojecia. zreszta ja sie niedlugo przeprowadzam i wysle nowy adres gdzie tylko moge zeby na stary nie wysylali

dokładnie tak samo bede się za niedługo przeprowadzać i też mam zamiar wszedzie pozmieniać adres. Też sie zastanawiałam czy trzeba to zglaszać.

Gość lkjhgdsaASDFGH
Zmienilam prace i tez wyslalam uaktualnienie do HO, na odpowiedz czekalam 2 miesiace hehehehe, ale sie doczekalam

Gość mari27
Hej ja mam pytanie troche z innej beczki ... czy ktos wie czy za druga rejestracje jest takze oplata jak przy pierwszej Ł90????