Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja k.

macierzyński dla ojca

Polecane posty

Gość kaja k.

kiedy, na jaki okres i w jakim wymiarze przysługuje? Prowadzę własną dzialalność zaraz po porodzie muszę wracać do pracy. Czy mąż pracujący na umowie o pracę może przejąć mój urlop ?

Gość podpowiedzcie
tacierzyński:)

Gość ratujcie
Należy mu sie ...ALE dopiero ja ty , wykorzystasz pierwsze 14 tygodni. Pozostałą część urlopu może wykorzystać ojciec. W tym celu matka musi złożyć pisemny wniosek do pracodawcy o skrócenie urlopu i dołączyć zaświadczenie pracodawcy ojca potwierdzające termin rozpoczęcia przez niego urlopu macierzyńskiego. W okresie korzystania z urlopu ojcu przysługuje zasiłek macierzyński, a później - urlop wypoczynkowy bezpośrednio po urlopie macierzyńskim

Gość kaja k.
Dziękuję kochane za odpowiedzi. Jeszcze jedno, czy jeśli sama prowadzę zdziałalnośc to też muszę sama wykorzystać 14 tygodni, a mąż ma tylko 4 końcowe?

Gość upupupupuuppppppp

Gość i jeszcze raz

Gość macierzyński
a co w wypadku jak matka nie pracuje tylko ojciec czy wtedy cały uropl macierzyński przysługuje ojcu? chodzi mi o to czy te 2 tygodnie też mu się należą?

Gość i jeszcze raz

Gość w górę

jakbyś pracowała to raczej tak ale ty nie pracujesz wiec nawet wychowawczego nie dostanie, a chyba ze ty jestes osoba niepelnosprawna. może wziąść urlop lekarski na rodzine 2 tygodnie idwa dni w roku na dziecko platnegochyba.ale macierzyńskimu raczej nie przysługuje!