Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emilia_fish

nie wiem co mam zrobic.....proszę doradzcie cos

Polecane posty

Gość das
ale emilia co ci sie w nim podoba? odpowiedz na to pytanie to postaram sie pomoc

Gość Ona to ja
maruda38... No właśnei życie w Polsce... to też ciężki orzech do zgryzienia. Powiedz, jak Wam się ukłąda.... Naprawdę trzeba siemocno kochać, zeby to wszystko przetwać, prawda? I stać się ślepym na obcych ludzi..

Czy to prawda, że mąż po rozwodzie może mi zabrać dzieci? - Może tak się stać ale nie musi. Matka nawet po rozwodzie ma prawo wychowywać syna do 9 roku życia i córkę do 12 roku życia. Potem teoretycznie ojciec ma prawo zabrać dzieci, ale w praktyce bywa często inaczej.

Gość naiwna jesteś
Wasz związek ma szanse jeśli zamieszkacie w Polsce, w przeciwnym bądź razie małżeństwo może byc dla Ciebie drogą bez powrotu. Rozumiem Twoją motywację, masz 28 lat i powoli czujesz presję by się ustatkowac, założyc rodzinę, ale cokolwiek się robi nie należy takich decyzji podejmowac zbyt pochopnie.

Gość naiwna jesteś
Sami widzicie jak szowinistyczne są te egipskie przepisy.To po prostu ich tradycja i kultura, tego się nie da zmienic z dnia na dzień. To tak jakby teraz na siłę wmówic Polakom że zamiast karpia na święta wypada jeśc nadziewanego indyka.

das a co to za pytanie ?podobac to mi się może ładna sukienka . kiedy go poznałam tez myślałam ze chce się zabawic i pa ale on ani razu nie wspomniał o sexie , rozmawiamy na rózne tematy , uczy mnie arabskiego myslisz ze poleciałam na te ciemne oczka ? to się mylisz jakbym chciala przezyc romans to przeciez nic trudnego prawda?

Do naiwnej mam takie same odczucia...mieszkam w UK i widuje tutaj takie pary .. moze zamieszkaj z nim W Angliii

naiwna jestes- dlatego poprosiłam go o więcej czasu zobaczę jak się wszystko potoczy , jeszcze nie chcę na siłe wychodzic za mąz i rodzic dzieci

Gość trt4
Wywiezienie 23-letniej Katarzyny Widuch i jej 3,5-letniej córeczki Laili zlecili Rutkowskiemu rodzice dziewczyny, którzy na stałe mieszkają w Niemczech. Nie mogą znieść tego, że ich ukochane córka i wnuczka są maltretowane przez zięcia - Mohamada. Za wszelką cenę chcą uwolnić Kasię. Obie mają polskie obywatelstwo i zgodnie z prawem mogą odwiedzić ojczyznę. Jeżeli się uda, Katarzyna zamierza rozwieść się z mężem. Wcześniej rozmowy o rozstaniu przebiegały nerwowo. Kończyły się awanturami i biciem. Trzy tygodnie temu Mohamad tak skatował Kasię, że jej twarz była jednym wielkim siniakiem. Wtedy podjęła decyzję, że musi wyjechać z Egiptu, podróż jednak musi być utrzymana w tajemnicy. Do Egiptu odlatujemy w czwartek z Okęcia. Trzy i pół godziny później lądujemy w Mediolanie, gdzie mamy przesiadkę do Kairu. Lot jest spóźniony, więc, żeby dostać się na pokład drugiej maszyny, biegniemy co sił w nogach. - To zły znak - myślę, będąc już na pokładzie. W Kairze jesteśmy po północy. Na lotnisku czeka na nas samochód z polskiego konsulatu, który zabiera nas do centrum. Mimo że miasto tętni życiem, rezygnujemy z atrakcji, jakich dostarczyć może nocna eskapada. Szybki meldunek w hotelu i kładziemy się spać.

Gość das
nie o to pytalam nie bylo w tym grama zlosliwosci pytalam, co w nim dziala na jego korzysc co przewaza szale ryzyka, ktorego jestes swiadoma

das ja się poprostu zakochałam ale mam jeszcze odrobinę rozsądku i jestem tu w Polsce nie u niego ,on mówi ze ja wszystko komplikuję bo ciągle wszystko analizuję ,teraz dzwonił i znowu mam doła pewnie się wszystko rozwali bo ja nie potrafię podjąc decyzji

Gość naiwna jesteś
Chyba nikt nie podejmie tej decyzji za Ciebie. Jedyne co możesz zrobic to dowiedzic się o aspektach prawnych jak najwięcej. Pogadac w ambasadzie z konsulem lub prawnikiem, przemyślec wszelkie aspekty prawne i zabezpieczyc się na wszelki wypadek jakimś kontraktem przedślubnym. Brzmi mało romantycznie, ale jeśli coś nie pójdzie po Twojej myśli będziesz miała w miarę bezpieczną drogę odwrotu.

Gość nie rezygnuj z milosci
zaproponuj mu Anglie?

dziękuje ze wogóle odpisujecie mi , potrzebne mi to było bez wyzwania od dzi*ek jak to mozna usłyszec za plecami na ulicy

Gość naiwna jesteś
Powodzenia

Gość das
emilia dlaczego ktos mialby cie wyzywac? za to ze nie zakochalas sie w bialym polaku katoliku? po prostu musisz uwazac ale z bialymi katolikami tez roznie bywa

do Das - ja tez tego nie rozumiem ale jak powiedziałam znajomym to tak zareagowali , powiedzieli ze to nienormalne powinnam miec polaka - katolika, a zechciało mi się obcokrajowca więc w Polsce zycie tez nie jest łatwe , powiedziałam mu to nie był zły , wie jaką mają opinię tutaj ze uwazają ich za kłamców .Powiedział ze rozumie ale wszędzie są zli mężczyzni i w Polsce i w Egipcie zalezy na kogo się trafi...

Gość dced
W Anglii bedziesz w miare bezpieczna a slub na co ci slub? najpierw zamieszkaj z nim i go poznaj stawiaj twrde warunki jak chce Europejke za zone to niech sie dostosuje....a jak nie to niech spada zadnych ustepst

Gość Ona to ja
Ludzie wyzywają, jak im sie cos nie podoba. Jak nie jest po ich myśli. Niestety Polacy to ciemny naród, zamknięty na siebie. Też mialam okazję byćnawyzywaną od qrew w tramwaju... niezapomniane przeżycie :(

miałam wczoraj napisac ale nie mogłam tak mi było zle. rozmawialismy i doszłam do wniosku że to się nie uda . on chce mieszkac w innym kraju ale jezdzic z wizytami do egiptu , jak często i na jak długo? nie wiem , mówi ze mnie kocha , obiecuje ze będe mogła pracowac a za chwilę ze nie musze bo on dobrze zarabia , chce niedługo przyjechac by spokojnie porozmawiac nie przez telefon ale ja nie wiem czy to dobrze . dzwonił nie odbieram , pisze sms nie odpisuje i strasznie mi żle. Zapytałam o przyjaciół , nie chce sama siedziec , chcę spotykac się z ludzmi a on na to ze mam jego i to mnie załamało...

to juz chyba wiesz ze ten zwiazek nie ma szans ...tak mysle daj sobie spokoj ... odizoluj sie od niego trudno ale lepiej teraz poplakac niz cale zycie

Gość ja w wiekszosci tych
"Nie zmusza nmie do zmiany wiary i mieszkania w Egipcie . Jest skłonny zamieszkac tam gdzie ja będe chciała, powiedział ze zaden problem bo jest wykształcony i pracę znajdzie wszędzie." bo poluje na europoejski paszport, glupia !

i wlasnie o to mu chodzi zeby wyjechac do Anglii!!!!! niech cie zabierze do siebie i TAM utrzymuje jako malzonke! jak jzu dosatnie staly pobyt w anglii zrobi ci dziecko, to dopoiero sie zacznie zabawa..... moze nie bede rysowac scenariusza bo wrozka nie jetesm, ale to nie skonczy sie dobrze! tysioace Egipacjn tylko marzy o tym zeby ozenic sie z Europejka - wyjechac do anglii- bo po co mu Polska, ile sie tam zarobi... za to anglia.. sciagasz do europy kolejnego potencjalnego terroryste ! co ty o nim wiesz! szanuje cie !!! ?? buahahaha ..... dobra gierka!

własnie nie zależy mu na paszporcie bo woli mieszkac w Egipcie i nie jest terrorystą zastanów się co piszesz, wolałby żebym mieszkała z nim w ęgipcie ale wie ze tego się obawiam i bardzo boję

Witaj Emilka A jakie masz przeczucia co do tego zwiazku , czego sie boisz ,, odpowiedz sama na pytanie ? w tym cie nikt nie wyreczy ...to twoje zycie ... ja bym sie chyba bala .. tzn balabym sie o ubezwlasnowolnienie o utrate dziecka w razie rozwodu , braku kontaktu z rodzina , zakazu palenia , imprez. jazdy na nartach ...braku zycia... Zapytaj sie jak bedzie wygladalo wasze zycie ? czy zaakceptuje twoje zycie , HOBBY, NALOGI ITD

wiem, co pisze to TY sie zastanow ... bo to ty masz problem ... a to ze mowi, ze chcialby mieszkac w egipcie - dobra gadka = szmatka, bo wie ze ty nie chcesz i zrobisz wszystko, zeby go sciagnac do europy ...

no i skoro ci tak na nim zalezy to CZEGO sie boisz, co??? no CO cie powstrzymuje przed wyjazdem do egiptu, hm? przeciez to twoj ukochany, nic ci tam nie zrobi! jedz na zdrowie!