Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ticco

HALLO FRANCJA-PARYŻ

Polecane posty

Interesują mnie opinie Polaków mieszkających we Francji a konkretnie w Paryżu (na każdy temat: pracy, płacy, rozrywek, cen, czego unikać, czego się wystrzegać, co zabrać ze sobą z Polski, jak wygląda dostęp do internetu, jaki stosunek mają francuzi do Polaków, wszystko co napiszecie przyda się !!! )

hej jest tu ktos kto by mi mogł cos opowiedziec na w/w temat??

to ze drogo to wiem mam zamiar sie tam wybrac po swietach i rozejrzec za praca wiec sie zastanawiam czy podolam tym wysokim rachunka...

własnie z tym jezykiem to jest problem,niby fajny a podchwytliwy?? A Ty skad jestes gackowata??

z hiszpani obecnie w paryzu bylam tydzien uff. chyba juz tam nie pojade jak dlamnie za duzy tlok, mieszanka narodowosci

fajnie masz ze mozesz sobie tak podrozowac az Ci zazdroszcze!! Ja tez bym tak chciała!!

jezusicku az tak drogo ooooooooooo masakra!!! chyba mnie nie stac jeszcze na takie podroze:( Dzieki sliczne za odp.3maj sie i powodzenia. PozdrawiamTICCO

Gość niema chetnych
:(

Gość ja mieszkam w Paryzu od 13
lat, skonkretyzuj swoje pytania

Ja tez mieszkałam w Paryż....cóż....jak dla mnie nie jest to miasto do mieszkania na całe życie....za duże, za głośne,za dużo ludzi i za drogo. O prace nie jest tam chyba łatwo (nie wiem nie pracowałam tam) do tego jest jak wiesz w gruncie rzeczy nielegalna...a jeśli już chcesz legalną to pracodawca ma mase do załatwiania.Moja znajoma pracowała w hotelu, ale szczerze na prace fizyczna we Francji to polecała południe kraju i w sezonie. Problem i to duży jest z wynajęciem mieszkanie....przechodziłam przez to...masa pieniędzy jest potrzebna.Koszt wynajęcia przyzwoitej kawalerki to jakieś 3tys euro (kaucej, czynsze i cos dla agencji, bo z ogłoszeń szuka się długo i u mnie bezskutecznie) do tego żeby wynająć trzeba mieć stałą pensje, jeżeli jest się studentem to musi być jakiś podpis czy nawet dwa gwarantów...cuda wianki. nie chce ci odradzać, ale zastanów się nad Paryżem...bo jechać w ciemno nie ma co...jeśli jednak bardzo chcesz to uzbieraj sporo pieniędzy - przyda się na początek. Pozdrawiam