Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arlletta222

23 tc, brak ruchów dziecka, czy mam się martwić?

Polecane posty

No to super> ja też tak miałam w ciązy raz czy dwa. Mąz przykładał regularnie ucho do brzucha i liczył bicie serca. raz pojechałam do szpitala, bo nie czułam ruchów, tzn bardzo słabiutkie, po 20 tyg. Położna powiedziała, ze to jeszcze malutkie dziecko i mozna nie czuc. Jednak różne znam przypadki, więc jestem zdania, że lepiej się pofatygować i zbadać jak najszybciej, choćby wredne położne (jak to było w moim przypadku) podniosły ciśnienie. Pozdrawiam, cieszę sie, ze wszystko ok :) oby tak dalej!

Gość morze moze
kochane, tez panikowałam kilka dni temu ze nie czuje ruchów, choc to dopiero 22 tydzien, te ruchy sa przeciez tak delikatne w tym okresie, że nie az tak wyczuwalne, dziecko przesypia tyle godzin w ciagu doby ze nie zawsze czujemy te ruchy! ja czuje moje malenstwo jedynie w nocy, podobno w dzien poruszając sie lulamy dziecko i po prostu spi. wiec glowy do góry i nie panikowac :-)

Gość glupoty gadacie
taaa słyszałas bicie serca dziecka w 20 tc??? a moze i tętno wyczuwasz? ale brednie

Gość Arlletta22
Dziś miałam to samo, dopiero przed chwilą poczulam słabe kopnięcie a tak przez cały dzień nic..mój mąż mówi, że przesadzam z tym zamartwianiem się, ale ja inaczej nie potrafię.

hej Arleta nic sie nie martw ja tez panikuje bo jestem w 19tc a ani razu jeszcze nie czulam ruchow:( tylko takie jakby babelki i lekkie pukanie ale nie wiem czy to dzidzia?? bo wczesniej nic takiego nie czulam hmm wiec nie wiem. ale ty sie nie martw bo jezeli dzidzia sie rusza tylko moze malo to nic nie szkodzi tez sobie odpoczywa:)

wiesz co babo ales mnie wystraszyła zaczełam czytac i normalnie płacz woczach i mialam nadzieje ze jednak sie ruszy i ulzyło!!!powodzenia!!!!

Jeśli jest to pierwsze dziecko, to do 30 tc nawet nie musisz czuć codziennie ruchów... JA miałam podobnie w okolicy 25-go tygodnia, cały dzień się skubaniec nie ruszał, a przynajmniej nie czułam... Twój 23 tydzień to taki czas, że dziecko jeszcze jest malutkie, a łożysko już duże, ma prawo tłumić ruchy i kopnięcia,dziecko czasem rusza się tak, że mama nie czuje :) Powodzenia!

Moj Maly zawsze bryka i bryka ale np. dzisiaj cisza. Moja gin. kazala mi liczyc ruchy w ciagu dnia. Powiedziala, ze musi byc 12 ruchow na dobe. Mojego Babelka pobudzam czyms slodkim. Zawsze jak zjem jakis przysmak to dostaje kopniaka.

Gość mama22tc
Ja to jóż mam tak drugi raz ze nie czuje zadnych ruchow zaczelam sie troche martwic ale wiem ze znowu sobie cos uroilam ze wszystko jest w porzadku po prostu sie sama nakrecam

Gość gość
Z tymi ******* to juz tak jest. W pierwszej ciazy tez dwa razy leciałem do ginka, bo nie czułam ruchów długo. Teraz jestm w 19 tc, pewne ruchy czuje, ale dzis bardzo słabo i tez zaczynam schizowac.