Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wózekjaki

na co zwrócić uwagę przy zakupie wózka? - prosze o radę

Polecane posty

Gość gość
Jeśli mogę coś doradzić, to: 1. wózek ma być wygodny dla dziecka, czyli duża i "miękka" gondola. Spacerówkę i tak dokupisz. 2. W moim przypadku fotelik samochodowy mocowany do stelaża nie jest W OGÓLE używany. Totalnie zbędna funkcja. 3. Przednie koła skrętne w moim przypadku okazały się W OGÓLE niepotrzebne. Też bałam się, że to będzie problem, ale nie ma najmniejszego. 4. Zwróć koniecznie uwagę na jedną rzecz: czy Wasz wózek wchodzi do Waszego bagażnika. SPRAWDŹ TO fizycznie. My tego nie zrobiliśmy (wydawało nam się, że mamy tak gigantyczny bagażnik, że wszystko tam się zmieści), a nasz wózek wszedł ledwo ledwo:) Jest wielki i ciężki ale ja jestem z niego bardzo zadowolona (zaznaczam, że nie muszę go nosić po schodach).

Gość gość
No i oczywiście pompowane koła - komfort maluszka:) Ja wychodziłam z założenia, że wózek nie jest dla mnie, tylko dla córy. To jej ma być w nim dobrze.

Gość gość
Ja nie kapuje co wy za bagazniki macie. Ja mam wielki wozek , sciagam gondole i wsadzam. No chyba ze nie sciagacie gondoli i wkladacie go tak jak stoi :/

Gość Opkowska
Mam pytanie odnośnie takiego modelu Mondo Black Line... czy któraś z Was czyściła tapicerkę? Nie ma problemu? Wystarczy woda z mydłem czy trzeba czyścić jakimiś specyfikami? Jak wygląda sprawa przechowywania złożonego wózka? Czy zajmuje dużo miejsca? Moje mieszkanie nie jest zbyt duże dlatego szukam czegoś nie bardzo dużego, ale też do pewnej ceny. Z góry dzięki za pomoc.

Gość gość
Dla mnie było ważne, aby wózek był lekki, by mieścił się do bagażnika-sprawdzałam każdy model przed kupnem, obowiązkowo musiał mieć skrętne przednie koła-nie wyobrażam sobie wózka bez tego wynalazku. No i uparłam się przy pompowanych kołach i teraz bardzo tego żałuję. Naczytałam się, że sa dużo lepsze dla dziecka no i teraz mam-pompowanie co chwilę bo schodzi powietrze, wymiana dętek na takie z wentylkiem na boku, bo pompka nie wchodziła, a mimo wentylków z boku i tak ciężko pompować, bo dojście kiepskie. Nigdy więcej pompowanych kół!!! No i koniecznie regulowana rączka, bo mąż jest wyższy o 40cm :) W naszym wypadku ta funkcja bardzo ułatwiła nam użytkowanie wózka. Każda z nas ma inne potrzeby i będzie szukała innego wózka, ale dobrze wymienić się doświadczeniami :)

Gość gość
Ja teraz wybierałam spacerówkę. Nie było łatwo. Albo były słabej jakości albo mi się nie podobały. W końcu wybrałam Easygo Quantum. Ma fajny, sportowy wygląd, dobrze się prowadzi i dziecko ma szerokie siedzisko.

Gość gość
Przede wszystkim na wagę i cenę bo większość zagranicznych wózków jest przereklamowanych, a przecież mamy porządne polskiej produkcji takie jak Baby Merc. Dla mnie wybór był prosty ;)

Gość gość
lekki ale bardzo solidny aluminiowy stelaż,duża wygodna gondola z regulacją oparcia i materacykiem,siedzisko w specerówce możliwością montażu przodem i tyłem, regulacja oparcia siedziska łącznie z pozycją w pełni płaską, regulacja budki , pokrowiec na nóżki dziecka, 5-punktowe pasy bezpieczeństwa,barierka regulacją, duży kosz na zakupy, duża torba mocowana na rączce, pokrowiec przeciwdeszczowy,moskitiera, koła samonastawne z możliwością blokady do jazdy prosto, hamulec, regulacja twardości zawieszenia..takie wyposażenie ma nasz wielofunkcyjny nikki i to jest wszystko czego szukałam wybierając wózek i kupując ten model znalazłam.

Gość Joanna_11
Popatrzcie sobie na stronę adamexu. My kupowaliśmy u nich vicco 2w1, najpierw gondola później spacerówka. Rozwiązuje to przede wszystkim problem późniejszego poszukiwania kolejnego wózka, w dodatku jest naprawdę świetny w użytkowaniu. Ja jestem z niego bardzo zadowolona.

Gość Izabella J
Wielofunkcyjność ponad wszystko. Wiele młodych mam daje się złapać na design, a potem w praktyce wychodzą wszelkie niedogodności. Dlatego ja wybrałam wózek z Mutsy model Ivo, a jak się potem okazało był to bardzo popularny model w 2017 roku.

Gość gość
radę ode mnie to szukać wózka pod siebie, mamy, koleżanki, kuzynki "one wiedzą najlepiej" używałam tylko jednego anex cross i dla mnie sprawdzał się każdego dnia :) jeszcze jedno jest pewne kupować wersje 2w1 bo fotele z zestawu mało bezpieczne