Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okropnosc

moja cera jest szorstka wysuszona przez tradzik ...

Polecane posty

Gość okropnosc

czy ktos zna jakis dobry kremik zeby ja nawilzyc a zeby nie zatykal porow bo chce miec gladka buzie.. :(

Gość mmmmmm
najlepiej idz do kosmetyczki. Zrobi Ci serie maseczek nawilzających, zluszczy martwy naskórek... A krem najlepszy na taka sucha buzie po trądziku , to Avene Cold Crem czy jakoś tak

Gość okropnosc
moze ktos mi cos jeszcze poleci prosze o pomoc

Gość okropnosc
moze ktos pomoze wazne to dla mnie

skora jest wysuszona bo pewnie uzywasz kosmetykow z alkoholem na cala twarz, uzywasz pewnie \"drastycznych\"srodkow myjacych ktore tez wysuszaja skore i twoj plaszcz hydrolipidowy nie nadarza z odnowa. Uzywaj tonikow bezalkoholowych. Jesli masz jakies masci to uzywaj ich punktowo na zmiany ropne. Jesli masz duzo zmian ropnych nie rob peelingow ziarnistych bo je tylko rozniesiesz. Kup krem najlepiej normalizujacy prace gruczolow lojowych. w sklepach jest mnostwo kremow dla cer mieszanych tradzikowych.

naprawde idz do kosmetyczki.. zrobi ci na sto procent maseczke z alg.. zapytaj z jakiej firmy robi, jaka ci poleca, kup na allegro i sama sobie rob.. poza tym powinnas pojsc do dobrego dermatologa, to przepisze ci jakas robiona masc a nie zwykly kosmetyk.. kiedys moja kolezanka byla i dostala od dermatologa robiona w aptece maseczke, ponoc rewelacja, ktora stosuje sie takze na zmarszczki.. jak zdobede ten przepis albo jakas nazwe to ci podam, ale napewno nie teraz, bo nie ma jej w Polsce, sama tez to chcialam wyprobowac :)

Gość okropnosc
dzieki nie mam duzo wypryskow pojedyncze uzywalam szarego mydla teraz zel z iwostinu do cery wrazilwej i pozatym tyle dlatego mysle narazie o kupnie jakiegos kremu bo maslo kakaowe z ziaji mi zatyka pory i nie moge

hmm a leczysz sie u jakiegos lekarza? skad wiesz ze masz tradzik? sama sobie go zdiagnozowalas? czy juz wyleczylas go i masz wyszuszona skore po lekach? Nie uzywaj kosmetykow komedogennych(zatykajacych pory a masła, oliwki takie sa) przy tradziku,przy skorze mieszanej badz tlustej. Kup sobie maseczki nawilzajace,krem nawilzajaco-matujacy, normalizujacy.

w sumie to juz nie wiem jaka ty masz skore czy sucha czy tlusta. Bo jak przeczytalam tradzik to od razu skojarzyla mi sie tlusta cera. Najlepiej idz do kosmetyczki. ona ci doradzi,powie jak masz dbac o skore.

Gość okropnosc
mialam tradzik krosty ale teraz sporadycznie ,mam zaskorniki a twarz byla tlusta dopoki jej nie przesuszylam

No tak, albo leczylas sie na wlasna reke albo lekarz Cie w pelni nie uswiadomil... Kup sobie maseczke nawilzajaca. Stosuj 2x w tygodniu. Kup sobie krem nawilzajacy. Uwzaj by Twoja skora znowu nie zrobila sie tlusta wiec nie przesadz z tymi tlustymi kremami.

Gość ona taka sobie
tez ostatnio przesadzial z brevoxylem, acnedermem, skutek taki ze skora na twarzy przesuszona, a i zmarszczki zaczely sie pojawiac mimiczne, kupilam sobie krem ziai oliwkowy, uzywam od 2 tygodni nei mam pryszczy nowych skora ladnie nawilona odzyskuje zdrowy koloryt a przede wszystkim jest jedrna, elastyczna a wczesneij wygladala jakbym zdjecla skore z wlasnej babci, a i jak jest jakis przyszcz to smaruje na noc i wydaje mi sie ze jak jest skora nawilzona to wszystkie zaczerwieneia sa mneij widoczne

Gość okropnosc
tez uzywalam brevoxyl i sudocrem ale rzadko dlatego sobie kupie maseczi ale z ziaji ten krem do suchej skory nie bo zatka mi pory

Gość dfrhrthrth
uważają na parafinę w kosmetykach... może do nawilzenia krem z mocznikiem, albo czyste karite z mazideł?? mocznik silnei nawilża raczej nei zatyka... Polecam regularny peeling enzymatyczny, po tym maskę z czystej glinki zielonej...nie może zaschnąc na twarzy. Jak zrobi sie ja z woda to działa oczyszczjąco a z oliwą z oliwek nawilżająco... Nakłądaj duzo kremu na buzię żeby porządnie ją nawilzyć!!!