Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helenka 23

Czy mozna skutecznie nauczyc sie samemu angielskiego majac pol roku czasu??

Polecane posty

Gość helenka 23

Jesli tak poradzcie jakie ksiazki płyty ile czasu nalezy poswiecic?? Niestety nie mam kasy zeby zapisac sie na kurs:/

Gość fjkajgfa
czasu jak najwiecej.. duuzo slowek.. tematycznie sie ucz.. z jakis repetytoriow.. np oxford. + gramatyka podstawowa

Gość efsd
tak, skoro moja mama nauczyła się na perfekt niemieckiego w 3 miechy czytając same rozmówki

Gość helenka 23
Ja podstawy z angielskiego mam bo mialam i w sredniej i na uczelni przez 2 lata ale mam straszne problemy z mowieniem i skaldaniem zdan:/ a same słowka chyba nie wystarcza:(?? a mozecie polecic jakies kursy na plytkach ale zeby nie byly w formie dialog +tlumczenie? o ile wogole takie cos istnieje:P bo jak ja jakies kursy mailam to zazwyczaj jakis dialog tlumaczenie i nie sadze ze mozna sie nauczyc tak angla:/ myslicie ze 2 godz nauki dizennie wystarczyloby?? akurat dojezdzam na uczelnie ok godziny w jedna strone to moglabym sie wtedy pouczyc:P

Gość heheblellele
efsd nie rozsmieszaj mnie moze nein i danke

Gość hmmmmmmmmmmmm
zalezy co to znaczy perfect dla ciebie

Gość helenka 23
mi chodzi o taka nauke w sensie komunikatywnym

Gość fjkajgfa
oczywiscie ze slowka to podstawa...

Gość efsd
heheblellele ------ a co ty nie jestes wstanie prostaczko... nie wszyscy mają tak niemiłosiernie nasrane we łbie co ty....bardzo mi przykro zes tępa jak tabaka w rogu, pewnie nie potrafisz ani jednego....tyle na ten temat

Gość czas dla Ciebie
nie jest trudno nauczyc sie slowek i ukladac w logicznie zdania znacznie trudniej jest zrozumiec co anglicy mowią do ciebie, bo bedzie cie mylil dlialekt i akcent ktorego nie mozna sie nauczyć Ja na rozumienie potrzebowalam 3 mcy mimo ze angielskiego uczylem sie kilka lat

Gość nafazowanaaaaaaaaaa
Ja myślę, że jeśliby przeznaczyć z kilka stów na książki, słowniki, płyty i inne pomoce, a do tego odpowiednio je dobrac i (to bardzo ważne) dobrze je zestwaić (dokładnie obejrzeć przed zakupem, zastanowić się, poradzić, poszperać- a nie brać pierwsze lepsze z półki w ksiegarni) to można. Ale nie wystarczy, że pójdziesz sobie do sklepu, włożysz do koszyka podręcznik z ćwiczeniem i słownik. Musisz się dobrzez astanowić, który dopasować do swoich potrzeb. Mam jeszcze propozycję, w postaci kursu Sita To taki mój wariant b .. B)

Gość kup mu pasek do spodni
tak tylko trzeba zaopatrzys sie w dobre ksiazki itp

Gość gdybym miala
powiedziec po tygodniu w jakim panstwie jestem na podstawie jezyka to nie wiedzialabym bo to nie jest angielski jakiego uczylam sie w szkole

Gość agagaga
efsd po twoim poscie mozesz dokładnie dowiedzieć sie czym ty jesteś

Gość efsd
to prawda sorki jestem po prostu pieprzoną lafiryndą ide teraz kupsko strzelic a potem go zjem ze smaczkiem z wszystkimi domownikami

Gość taki jeden gosc dzis
Pol roku?To istny zart.To niestety niemozliwe.Nie ma takich cudownych sposobow.Sorry.

mozna. ale na pewno nie ksiazek. jesli masz podstawy gramatyczne to poszukaj w internecie jakiegos forum na temat, ktory cie interesuje. interent jest wielki i mozna znalezc wszytko. wczoraj widzialam forum o naprawie starodanych zagerkow. poszukaj takiego forum w jezyku angielskim. moze interesuje cie ekologia, jakies zwierzatka, zespol czy cos w tymm stylu. droga wolna. rejestrujesz sie i czytasz a potem starasz sie pisac jak najwiecej. szybko sie nauczysz jezyka w ten sposob. z ksiazek mozna nauczyc sie sporo ale nie zywej mowy. jesli bedziesz miala troche szczescia to z czasem na forum poznasz ludzi, ktorzy zechca utrzymywac z toba kontakt prywatny. dzieki temu bedziesz mogla porozmawiac np. na skype. ja poznalam na takim forum swojego chlopaka, ktory nie jest polakiem. teraz angielski to moj drugi jeszyk i bez cienia watpliwosci moge powiedziec, ze posluguje sie nim jak polskim a co wiecej mysle po angielsku bo teraz juz w polsce nie mieszkam. do tego warto od czasu do czasy wypozyczyc film i ogladac go z napisami angielskimi. bedziesz sluchac i czytac. nie chodzi o to zeby umiec przetlumaczyc sobie wszytko na polski tylko zeby zaczac myslec ww danym jezyku. po jakims czasie nawet jak nie bedziesz wiedziala co jakies slowo znaczy po polsku to i tak bedziesz znala jego znaczenie. 2 godziny dziennie wystarcza. a kursy na wyzszych poziomach sa do bani. znam 3 jezyki i ucze sie czwartego. niemieckiego i angielskiego uczylam sie w szkole ale slabo znalam. jak nauczylam sie angielskiego juz napisalam. dunskiego nauczylam sie podczas stypendium w danii. niemieckiego natomiast od wspollokatorki niemki, ktora zgodzila sie rozmawiac ze mna po niemiecku w zamian za nauczenie jej polskiego. przynaje, ze niemka po roku mowila po polsku calkiem dobrze, oczywiscie z akcentem ale bez wiekszych bledow. podstaw dusnkiego uczylam sie na bardzo intensywnym kursie przez miesiac, potem chodzilam 3 razy w tygodniu. mieszkanie w innym kraju wymusza nauke jezyka i poznaje sie go szybciutko, jak male dziecko. wazne zeby unikac tlumaczenia na polski. teraz mieszkam w belgii, z chlopakiem na codzien porozumiewam sie po polsku natomiast chodze na intesywny kurs dla obcokrajowcow i opanowalam juz podstawy gramatyczne niederlandzkiego. oczywiscie zrobie jeszcze jeden dwa poziomy, zeby jezykiem wladac lepiej, nie miec problemu z poprawnymi kontrukcjami ale znajac podstawowa gramatyke, czasy, tryby itd. warto zaczac czytac ksiazki i ogladac filmy w oryginale, programy w jezyku ktorego sie uczymy aby z jezykiem sie osluchac.

Gość gość
Musisz wzmocnić swoje słownictwo. Najlepiej poprzez jakiś kurs. Na przykład dobrą metodą jest nauczenie się tych słów, których najczęściej używają ludzie angielsko języczni. Jedyną stronę do nauki tego to http://angielski.naukaslowek.pl/