Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia01231

pytanie odnośnie wników badań

Polecane posty

Gość sylwia01231

Mam pytanie, ostatniego dnia zemdlałam i karetka zabrała mnie do szpitala . Lekarze pobrali krew oraz mocz by sprawdzic czy wszystko jest ok i moje pytanie jest takie czy w wynikach tych badań mogli by rozpoznać czy jestem w ciąży ponieważ nie dostałam w tym miesiącu okresu? dodając ze owulacje orientacyjnie miałam około 14 października.

Gość sylwia01231
ale nie było by w tych standardowych badaniach cos zmienione czy cus..?

Gość nie wykryje
nie, standardowe nie wykryje..a w szpitalu zrobili pewnie tylko takie...

Gość poproś
musiałabyś zasugerować, że możesz być w ciązy i wtedy by zrobili.

ja myślę że mogliby zrobić to badanie jeśliby lekarz je zlecił (zarówno z moczu jak i z krwi). ale jako pacjent napewno nie wiesz jakie badania zlecili. dowiesz się jak odbierzesz wyniki. ale teścik możesz przecież zrobić na własną rękę.

Gość sylwia01231
chciałam jeszcze dodać ze przed tym ostatnim razem pobytu w szpitalu (niecałe 2tyg) leżałam na oddziale 3tyg .trafiłam tam przez częste omdlenia.. stwierdzili ze jest to nawrót boreliozy która to miałam przed rokiem. przez pierwszy tydzień pobierali mi często mocz i krew, doktorka stwierdziła u mnie zapalenie pęcherza moczowego i czy po stwierdzeniu zapalenia pęcherza mogli zrobić badanie na obecność HCG?

1. nawet jesli w standardowych badaniach jest \"cos\" zmienione nie musi swiadczyc o ciazy 2.hcg jest badaniem dosyc drogim, z tego co mi wiadomo nie jest wykonywane standardowo, chyba ze sa wskazania, lub sugerujesz ze mozesz byc w ciazy; nie sadze zebys miala wykonywane hcg jesli podejrzewali nawrot boreliozy lub zap. pecherza, ale mozesz po prostu sprawdzic w wypisie

1. nawet jesli w standardowych badaniach jest \\\"cos\\\" zmienione nie musi swiadczyc o ciazy 2.hcg jest badaniem dosyc drogim, z tego co mi wiadomo nie jest wykonywane standardowo, chyba ze sa wskazania, lub sugerujesz ze mozesz byc w ciazy; nie sadze zebys miala wykonywane hcg jesli podejrzewali nawrot boreliozy lub zap. pecherza, ale mozesz po prostu sprawdzic w wypisie

1. nawet jesli w standardowych badaniach jest \"cos\" zmienione nie musi swiadczyc o ciazy 2.hcg jest badaniem dosyc drogim, z tego co mi wiadomo nie jest wykonywane standardowo, chyba ze sa wskazania, lub sugerujesz ze mozesz byc w ciazy; nie sadze zebys miala wykonywane hcg jesli podejrzewali nawrot boreliozy lub zap. pecherza, ale mozesz po prostu sprawdzic w wypisie