Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e-cinka

Jeden ząb dwie dziury czy place za 2 plomby czy tak?

Polecane posty

Gość e-cinka

Mam ubytek na zebie chodzi o "jedynke" mam dziure na jednym i na drugim rancie zęba czy bede placic za jedna plombe skoro to jeden zab czy za dwie? podobnie mam z druga jedynka czyli 2 zeby a 4 plomby kazda platna osobno?

Gość za dwie
płaci sie za wypełnienie nie za ząb

u mnie w przychodzni jest tak :) 2 dziurki na jednym zębie 2 plomby czyli 2 razy płace:O

Gość wlócznik
No dobra, ale jaka to moze być dziura w jedynce ? czasem w trzonowcu się robi takie plomby, ze całą jedynkę by z tego ulepił, wiec zużycie materiału bedzie raczej nieporównywalne z dwiema dziurami w większych zebach

Gość e-cinka
mniejsza o nazewnictwo dentysta nie jestem dla mnie to dziura i plomba czy wypelnienie wsio rawno! piszac dziury mam na mysli uszczerbek plomb na jedym rancie i na drugim czyli dwie plomby? zdzierstwo straszne bo to malenkie plombki beda-wymiana starych .....a mam zrobiony zabek szostke gdzie plomba jest wielka i zaplacilam za jedna choc poszlo znacznie wiecej materialu niz teraz bedzie za te 2 plombki w jednym zębie -a to zdzierstwo!

Gość e-cinka
czym sie rozni jedna wielka plomba na zebie od 2 malutkich na jednym-szkoda ze sie te dwie nie przegryzly i nie polaczyly w jedna bylaby wtedy traktowana jako jedna! :P

Gość e-cinka
tez tak mysle ... jakies to chore acha tej szostce w ktorej mam wielka plombe jeszcze pokryta mam powierzchnie zeba przy dziasle gdzie byla brzydka szyjka i zaplacilam za calosc jak za jedna lombe a powinnam wg tego zaplacic jak za dwie skoro dziura na dole zeba i jeszce pokrycie szyjki.....

Gość tak to jest chore
zdzieraja jak moga!