Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniaczek123

Pytanie o koperty..

Polecane posty

Mam małe pytanie... czy spotkałyscie sie z takim zwyczajem. że rozdając zaproszenia na wesele ( koperta podpisana .. adresat zaproszenia ).. otrzymujecie w nich potem pieniadze. w prezencie slubnym.?

Gość zdarza sie mi
na 32 zaproszone pary 3 zwrocily mi koperty z zamieniona zawartoscia

Ja, jeśli daję pieniądze w prezencie ślubnym, zawsze oddaje je w kopercie, w której otrzymałam zaproszenie

Gość ja powiem tak
ja też daję pieniążki w kopercie w ktrórej dostałam zaproszenie:)

hej, ja pierwszy raz słyszę o tym, żeby pieniadze dawać w tej samej kopercie co zaproszenie, ale co kraj o obyczaj::) u nas jest tak że pieniadze daje się w kopercie z kartą z zyczeniami ( i tez wiadomo ktoile dał)

Chodzi właśnie o to żeby mlodzi wiedzieli od kogo jest dana koperta, bo przeciez czesto bywa, że podchodzi kilkoro gości jeden po drugim z kopertami i pozniej nie wiesz ktora byla czyja. Uwazam, że to dobry pomysl, no chyba, że jeszcze lepszy to wlasnie koperta z życzeniami, wtedy tez wiadomo, zyczenia to mila pamiatka:)

Ja pieniądze daję w kopercie z życzeniami. Telegram oczywiście jest podpisany. Koperta, w której dostaję zaproszenia zazwyczaj jest rozerwana, bo nie chce mi się bawić w szukanie noża.:P