Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daj pomoc

Kto mi przetumaczy te słówka na angielski .....

Polecane posty

Gość daj pomoc

SZEROKI WYBÓR- KONKURENT- CENTRALA- RECEPCJA- ROZ.PROBLEMU- CO BĘDZIE- DOM TOWAROWY- PRZEDSIEBIORCA- HANDEL- STAROMODNY- KOD KRESKOWY- CYFRA- OPKOWANIE- PRODUKCJA- UPAMIETNIENIE- DOSTAWA- KASA- TOWAR- DETALICZNE CENY- RYNEK ZBYTU -

Gość chyba z byka spadlas
://////////////////////////////////////////////////////////

Gość Anka ot tak
slownik sie klania

Gość daj pomoc
PRZEDSIEBIORCA - ENTREPRENEVR? ROZ. PROBLEMU TROBUBLEHOOTING ? KONKURENT = COMPETITOR ?

wybor tak w sklepie to CHOICE konkuret -rival centrala -headquarters a telefoniczna telephone exchange

Gość daj pomoc
SZEROKI WYBUR - AWIDE CHOICE?

Gość meska szowiniistyczna swinia
to jest niezły patent, zamiast siedzieć i szukać po słownikach, lepiej zapodać na kafe, wypić piwo i za pół godziny zajrzeć. Jak widać zawsze się znajdą jacyś niedocenieni przez życie chcący się wykazać :D Kocham Was kafeterianki 🌼

Gość zuzkaz
A co do odrobienia zadanie domowe i sie nie chce?Lepiej pograc w gre albo powloczyc sie gdzies po osiedlu... Ludzie...sama kiedys bylam swiadkiem a raczej uczestnikiem jak jakis koles napisal do mnie na gg czy znam niemiecki jak napisalam ze tak to on z apytaniem czy mu napisze dialog bo on do skzoly potrzebuje a nic nie umie...i zapewne wiele odob tak robi i ludzie sie daja na to narbrac i pisza... o zgrozo!!straszne lenie i tyle!

Gość daj pomoc
konkuret -rival CZY COMPETITOR ? centrala -headquarters CZY TAK SWITCHBOARD?

recepcja-reception co bedzie ?? nie wiem ale chyba what wil happen ale to moze byc zle przedsiebiorca-businessman (mezczyzna) handel-trade staromodny-ancient, old -fashioned

Gość zuzkaz
Rzecz jasna nie napisalam mu dialogu...takiego jak chcial tylko taki troche urozmaicony:))Jak czlowiek rzeczywiscie nie umiela niemieckiego to nie chcialabym widziec miny jego germianistki jak oddal jej a co gorsza powiedzial ten dialog:))))

Gość zuzkaz
Daj pomoc....wez sie za to tlumaczenie i za 10 min bedziesz mial wszystko przetlumaczone...nie szukaj jeleni...chociaz takowe sie juz znalazly...

switchboard oznacza centralka tablicza rozdzielcza raczej cos w tym stylu a konkuretn tak i tak

Gość daj pomoc
TOWAR - STOCK ? DOSTAWCA -SUPPLIER?

zuzkaz nie jestem naiwna ale musze zajac czyms czas rzeby nie myslec to juz jej pomoge pozatym widze ze czegos tam szuka w slowniku

przedsiebiorca - moze byc entreprenevr lub business man/ woman , zalezy jaki i zalezy co chcesz powiedziec :) moze byc owner , investor roz, problemu - troubleshooting konkurent a- competitor szeroki wybor to - wide choice, variety staromodny - old -fashoned centrala firmy - to headguarter centrala tel - to switchboard

Gość daj pomoc
ASTAROMODNY MOZE BYC- ANCIENT ?

Gość zuzkaz
No jak uwazacie ale moim zdaniem to on czy ona sama powinna sie tym zajac!:)

cyfra -figure opakowanie-packaging ale to tez zalezy upamietnienie 9bardziej upamietniac)commemorate dostawa -delivery kasa-till detaliczne ceny-retail prices ale tez zalezy rynek zbytu- nie wiem

ja wiem, ale jak ktos tlumaczy i robi bledy .... acient to starozytny nie starodawny !!! rynek zbytu - market

Gość daj pomoc
SZEROKI WYBÓR-awide choice KONKURENT-competitor CENTRALA-switchboard RECEPCJA-reception ROZ.PROBLEMU- CO BĘDZIE-trobublehooting DOM TOWAROWY-department store PRZEDSIEBIORCA-entreprenevr HANDEL-trade STAROMODNY-ancient KOD KRESKOWY-barcode CYFRA-digit OPKOWANIE-packaging PRODUKCJA-manufacture UPAMIETNIENIE-commemorate DOSTAWA-supplier KASA-caunter TOWAR-stock DETALICZNE CENY-retail price RYNEK ZBYTU - autlet Dorze to jest moze ktoś sprawdzić brakuje mi jeszcze..... co będzie? DZIĘKUJE ZA POMOĆ CIAO!!!

dom towarowy to rowniez mall starodawny to old fashoned kasa - register rynek zbuty to market outlet to sklep sklep, w ktorym mozna kupic taniej rzeczy niz w innych sklepach towar - merchandise