Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka1

stanowisko kierownika sklepu

Polecane posty

Gość Inka1

Co myślicie o pracy kierownika sklepu widziałam parę ogłoszeń i nie wymagają jakiegoś specjalnego doświadczenia mile widziane oczywiście jest i predyspozycje kierownicze. Ja nie mam doświadczenia.Jak taka praca wygląda np. w butiku odzieżowym lub markecie osiedlowym (spożywczy). Bo mnie się wydaje że prócz tego że się jest kierownikiem i robie co do mnie należy to wykonuję również to co zwykły pracownik np. stoję na kasie. Napiszcie jak to jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Inka1
Odpowie mi ktoś, nie ma tu kierowników sklepów? Proszę, bo nie wiem czy mam tam wysyłać CV konkretnie do minimarketu samoobsługowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja byłam kiedyś
kierownikiem stoiska w hipermarkecie, ale byłam też na rozmowie na stanowisko kierownik sklepu.To prawie jak właściciel-musisz umieć rozliczać kasjerki, pilnować dostaw, robić zamówienia, wyjasniać straty(najlepiej zeby ich nie było:O),czasem siedziec cały dzien by sklep zamknąć, pilnować czystości, wykładać towar, nadzorować inwentaryzacje,sama rekrutujesz pracowników-ogolnie robisz wszystko i za wszystko co sie dzieje na tym sklepie odpowiadasz.A kierownik butiku to nie wiem-mniejsza powierzchnia to i mniej obowiazków i łatwiej je wykonywać...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość twyla
też chciałabym się jak najwięcej na ten temat dowiedzieć. Wysyłam cv do sklepów z odzieżą i małych kosmetycznych. Byłam już na kilku rozmowach, w piątek też idę. Fajnie byłoby popisać z kimś kto stanowisko Kierownika zajmuje. Do tej pory byłam związana z gastronomią jako właściciel i menagerka. Chciałabym spróbować czegoś innego i....spokojniejszego, bardziej poukładanego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nnnnnaaaaana
bez perspektyw-predzej czy pozniej cie zwolnia np za manko a rewelacji w zarobkach nie ma poza tym charujesz jak inni a odpowiedzialnosc duza choc wiadomo nwarto miec takie doswiadczenie niz byle jakie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość twyla
a coś nieco bardziej pozytywnego? Nie wierzę, że jest aż tak źle, że polują tylko na podwinięcie się nogi, żeby zwolnić. Mam koleżankę, która pracuje jako kierowniczka juz sporo lat i jakoś się utrzymuje...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Inka1
Ja też mam koleżankę kierowniczkę stoiska mięsnego, co prawda sama również rąbie i sprzedaje mięcho ,ale wcale nie narzeka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość twyla
napisałam wcześnie, że szukam pracy w odzieżowych i małych kosmetycznych. Na rozmowach na których miałam okazję być była mowa o pensjach w okolicach 2.000 zł. Były to ekskluzywne, znane butiki i jeden kosmetyczny.... Sklepy mięsne, spożywcze, rossmanny, tesco itd to powiedzmy...inna historia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość twyla
..............a moja koleżanka jest kierowniczką sklepu Puma :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Inka1
twyla A czy ty masz jakieś doświadczenie na stanowisku kierowniczym?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość twyla
coś czuję, że próbujesz mi przypiec.....czy może tylko mam takie wrażenie? :-) Moim problemem jest to, że mam troszkę za duże doświadczenie. Miałam kilka własnych lokali, pracowałam również długo w kompleksie restauracji jako menager. W każdej rozmowie kwalifikacyjnej pada pytanie: dlaczego chcę się zdegradować, czy będę potrafiła podporzadkować się zwierzchnikom itp. Pracodawcy nie lubią ludzi zbyt samodzielnych, którzy tworzyli coś swojego, własnego. Mimo to zapraszają mnie na rozmowy, co mnie cieszy, a szukam pracy od niedawna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Inka1
Sorry, nie chciałam ci przypiec po prostu nie doczytałam Twojej wcześniejszej wypowiedzi. Chciałam się dowiedzieć czy mam jakieś szanse na takie stanowisko bo chociaż nie potrzebują doświadczenia to i tak pewnie znajdzie się dużo osób które je jednak ma i wybiorą właśnie je.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość twyla
Inka, warto chodzić. Na rozmowach, na których byłam były różne dziewczyny. Sprzedawczynie, które wysyłały cv na kierowniczki, osoby bez żadnego doświadczenia i ze zbyt wielkim. W każdej firmie potrzebują kogoś innego, mają swoją wizję. W końcu trafimy w ich oczekiwania :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Inka1
Masz rację zawsze warto wysłać cv. Tylko teraz się zastanawiam czy warto do spożywczego. Chyba poczekam jak coś będzie do odzieżowego lub kosmetycznego. Chociaż nie wiem czy nie warto zacząć od tej spożywki jak jest taka szansa przynajmniej jakieś doświadczenie już będzie.To jest ogłoszenie dokładnie na asystenta kierownika, więc będzie mi łatwiej się w to wszystko wciągnąć i może trochę mniejszy zakres obowiązków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość twyla
już jestem po rozmowie :-), było całkiem sympatycznie, w niedzielę mam dostać odpowiedź- pozytywną bądź negatywną. Trzymajcie kciuki :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Inka1
Trzymam kciuki a skoro jesteś po rozmowie to napisz proszę dokładniej czego oczekują na takie stanowisko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość twyla
osobie z którą rozmawiałam podobało się moje doświadczenie. Na początku poprosiła o prezentację siebie. Potem zadawała standartowe pytania: Jakie odniosłam sukcesy? Jakie porażki? Jak reaguję na stres? Czy łatwo mnie wyprowadzić z równowagi? Prosiła o wymienienie mocnych i słabych stron. Pytała czego oczekuję po pracy, dlaczego nie chcę pracować w gastronomii, co powiedzieliby o mnie moi znajomi, gdyby mogła z nimi porozmawiać? Jak rozwiązywałam problemy, konflikty z pracownikami. Jak spędzam czas wolny, wymagania dot. pensji........to akurat te które zapamętałam. A wymagania? Doświadczenie w kierowaniu ludzmi- przede wszystkim, to ze jestem z innej branży jej nie przeszkadzało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witam ma takie pytanie odnośnie stanowiska kierownik. Mam dwie propozycje pracy jako kierownik marketu oraz jako kierownik restauracji. Czy są tu osoby pracujące na tych stanowiskach? Chciałabym dowiedzieć się jak realnie wygląda dzień pracy na jednym i drugim stanowisku. Nie wiem co wybrać i w czym czułam się lepiej. Bardzo proszę o przybliżenie mi tych miejsc pracy. W necie są tylko ogólniki dotyczące charakterystyki zawodu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×