Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dxjjkjkj

czy kazda z Was bedac w ciazy robila badanie na toksoplazmozę

Polecane posty

Gość dxjjkjkj

jestem w 28 tyg i lekarz jeszce nie zlecil mi tego badania

niestety, ale musisz się o nie prosić. Lekarze sami nie dają skierowania na toksoplazmozę, bo nie jest to badanie obowiązkowe, ale naprawdę warto zrobić dla samej siebie.

Gość dxjjkjkj
badanie jest platne? czy na skierowanie jest darmowe? jezli nie ile kosztuje

Ok 30 zł za badanie, robisz dwa: toxo IgG i toxo IgM. Nie wiem, jak jest \"państwowo\".

Gość taniej duzo
ja badam mocz i krew zawsze i to badanie juz tam jest. place 14 zl za komplet-prywatnie

Ja jestem na samym początku ciąży i już na pierwszej wizycie lekarz skierował mnie na to badanie \\ razem z moczem, morfologią, żelazem i cukrem we krwi. Podobno toksoplazmoza największe zagrozenie stanowi po 16 tygodniu ciąży ( łatwiej przenika do płodu), więc 23 tydzień to już bardzo, bardzo późno na takie badanie, bo nie wiadomo czy leczenie pomoże.

ja też dostałam skierowanie na toxo przy pierwszej wizycie i nic nie płaciłam

Gość SanSan
u nas jest tak ze za to badanie sie placi, 50 zl gin ogolnie nie daje skierowania, tzn ja nie dostalam a w 16 tyg, gin przegladajac karte opiep... mnie ze nie mam tego badania a jest BARDZO wazne moja kolezanka np dostala zaraz na 1 wizycie skierowanie na to badanie, ale tez musiala placic o ile wiem NFZ nie refunduje tego badania i kobiety musza zrobic je na wlasna reke

Gość bvyugfkue
ja juz na pierwszej wizycie dostalam skierowanie na to badania.... teraz jestem w 6 miesiacu i na nastepnej wizycie znowu dostane - zasadniczo powinno sie zrobic jedno badanie w kazdym trymestrze ciazy... ja chodze prywatnie do gina wiec placilam za badanie 50 zl.