Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestJustyna

Blaski i cienie macierzynstwa w UK --tylko szczerze

Polecane posty

Gość Terkaaa
matyldo a tu z kim pracujesz jak nie z polakami Tu polacy sa wszedzie i jeszce bardziej wredni niz ci w polsce

oj uwierz mi że nie wszędzie są Polacy, i każdy wie, że przez takich zazdrośników każdy się trzyma z daleka od Polaków na wyspach

Gość o matyldo kochana
w moim dziale nie ma Polakow, przynajmniej ja nie mam z nimi stycznosci, bo moze w innych dzialach sa, ale nie wnikam - w moim dziale sa tylko Japonczycy i Anglicy :)

Gość =======================
uwazam ze zadna praca nie hanbi i cenie sobie ludzi ktorzy potrafia sobie zapewnic godne zycie i niewazne gdzie zeby w polsce zyc bez stresow trzeba miec z ze 4 tys na glowe a nie wszyscy tak maja wiec jak maja mozliwosc to wyjezdzaja bo po co maja ciulac i odmawiac sobie wszystkiego

Gość o matyldo kochana
ja jako jedyna Polka pracuje w moim dziale :)

Gość liczby mowia same za siebie
skoro w irlandii mieszka 4 000 000ludzi a jest tam około 1 500 000 polakow to musza byc na kazdym kroku

wiekszośc z nas wyjechała zpowodów zarobkowych, ja pracowałam w sklepie sieciowym, byłamkierownikiem sklepu, dostawałam na reke ok 4000 tys + premie to było jakies 5000 ale nie byłam w stanie odłożyc na mieszkanie,a kredytu nie chciałam brac, tutaj nie martwię się o jutro-po prostu i zarabiam 4 razy lepiej niż w Polsce.a zazdrościc mi nie musisz niczego, tylko nie rozumiem dlaczego jeśli ktos pisze, że jest tu szczesliwy i dobrze zarabia, i ma fajny dom, samochód to w to nie wierzycie, więc tłumacze to zazdrościa.

no i prosze,ta nieszczesliwa osoba polazla za mna na inny topic:O mowie o pomaranczu,ktory ukrywa sie pod nickiem: do lalki bez chlopa\'

a kto się wstydzi??? nawet jakbym pracowała na zmywaku a dostaje 4 razy więcej pieniedzy niz na przykład urzednik w Polsce to czego tu się wstydzic??

Gość ===========
ssania Ktos ma fajny dom, samochód to jakis wyczyn jaki MA fajny dom skoro wynajety ? Wiesz co to znaczy Miec ? fajny samochod ?uzywany>? hehehe

wiesz...tak...sztuka jest wyjechac, zeby zapewnic lepszy byt dla rodziny, dla dziecka, ja w życiu dochodziłam do wszystkiego sama, miałam bardzo mało jak byłam mała, dlatego chce żeby mojemu dziecku nigdy niczego nie brakowało, i sztuka jest w imię dobra dla rodziny lub dziecka wyjechac, zostawic dobra pracę, rodzine, przyjaciól, to jest sztuka, nie każdy potrafi się poświęcic.

Gość ===========
jolkajola juz ci sie chce zyc ? maz dotarł wresczie po katorzniczej pracy do wynajetego slamsu?

fajny dom, samochód, pojęcie względne, a co uzywany samochód nie może byc fajny??????????? duzo moich znajomych kupuje tu domy,więc nie wszyscy zyja w wynajętych, a w Polsce wszystkich ludzi stac na kupno mieszkania lub domu?nie wydaje mi sie.

ja mam znajomych (3 rodziny) ktorzy sa w stanach wszyscy maja wyzsze wyksztalcenie mezczyznie pracuja na budowie dwie z dziewczyn zrobily kursy fryzjerskie jedna jest nianka do dziecka kazda z tych rodzi n ma po dwoje dzieci ktore sie tam urodzily i nie maja zamiaru wracac do polski mowia ze wola robic to co robia i moc pozwolic sobie na wszystko a i jeszcze jeden przyklad moi przyjaciele rowniez maluzenstwo wyjechalo kilka lat tamu do stanow dziewczyna wyksztalcona skonczyla rechabilitacje chlopak a-wf w polsce wystarczalo im do 15 kazdego miesiaca postanowili wyjechac ona nostryfikowala dyplom pracuje w swoim zawodzie on przacuje w radio jako korespondent sportowy mieszkaja w dzielnicy gdzie za sam fakt posiadania domu placi sie 6000 dol stac ich na wszystki maja 5 dzieci :D i sa bardzo zadowolenie bylam u nich niedawno i naprawde zyja sobie bardzo dobrze

Gość dksddlak
do ======== - teraz juz ci sie podoba wyjazd za granice? to czego naskakiwalas na innych, to obierz jakies stanowisko w koncu!

Gość Nie wkurzajcie mnie
zostawic dobra prace i rodzine i przyjacioł to jest sztuka??????????? T A K ?????????? NO WŁASNYM OCZOM N I E W I E R Z E ! ! ! Po co tam jestes? w takim razie ? Z tego co wiem to twojemu dziecku nie jest w stanie pomoc twoj lekarz (GP) i pytasz sie dziewczyn z kraju co mu jest To ma byc to "żeby mojemu dziecku nigdy niczego nie brakowało," narazie to brakuje mu podstawowej opieki lekarskiej a tobie zdrowego rozsadku skoro tego nie widzisz meggi straciła tam dwoje dzieci i tez jej to koło dupy lata bo kreci ja mieszkanie kupione za te dzieic w polsce oczywiscie tam nigdy nie kupiłaby mieszkania bo nigdy by jej na to stac niue było zejdzcie na ziemie ludzie i przesyancie wciskac banialuki moało byc szcerz e jak prosza w tytule a tu co?????? ja k zwykle bajki o o raju na wyspach

dksddlak --- bo tu sa dwie ============== jedna ktotsza druga dluzsza

Gość Nie wkurzajcie mnie
pisałam do ssani W polsce nikt nie wciska banialuk ze zyje w raju wiec moga mieszkac w wynajetych domach nikt nie mowi ze jest słodko jak mieszka u kogos oprocz emigrantów

Gość nowłaśnie
że piszecie że w polsce to siepo 5000 zł zarabia

Gość nowłaśnie
to ja sie pytam gdzie si tak zarabia????? obojętnie co byśmy nie powiedziały o uk to i tak zawsze bedzie jakies ale

hahah jestes smieszna, boli cie ze komus moze byc po prostu dobrze, a jakbys nie pamietala o co pytałam to sobie przeczytaj jeszcze raz topik, tak jestem tu zeby mojemu dziecku w przyszłosci niczego nie brakowalo i stac go bylo na wszystko, a gp mi pomaga, poza tym lekarz nie jest psychologiem, jakby w polsce ci lekarze tak super pomagali hahaha zalosne

Gość nowłaśnie
jak jest nam w uk zle to aż ze szczęścia piszczycie ze nam cos nie idzie a jak mówimy ze jest dobrze to zarzucacie nam kłamstwo!

nowłaśnie --- 5 tys i wiecej zarabia kazda ktora siedzi na kafeterii :D

Gość ehhhhhhhhhhh
zarabiam 3,5 tys zł miesiecznie , mam wyższe wykształcenie i też zastanawialam sie nad wyjazdem, problem w tym że moi znajomi bardzo rzadko pracuja zgodnie z wykształceniem w UK , często są to prace dużo , dużo ponizej ich możliwośći, tutaj już cos osiagnęłam , szkoda mi tego rzucać , mam rodzine , przyjaciół i nie jesteśmy biedni czy to oznacza że jestem nieudacznikiem ???? my zostaliśmy i cos robimy , jakos do przodu z nadzieja ku lepszemu , i jasna cholera mine bierzxe że później bedziecie mi tutaj wracać po kilku latach i zadzierać nosa bo dorabiacie sie na zmywakach , w knajpach i spprzatajac . Każdy ma wybór , i ok ale przestańcie robić z siebie szczęściarzy ktorzy wygrali los na loterii bo sprzataja w UK ( albo cos w tym guście ) pozdrawiam :)

Gość hehehehehexd
wejdz sobie na aleegro 90% ubranek dla dzieci pochodzi z anglii...dlaczego? bo w polsce nikogo nie stac na nowe i te biedne slams polaki w uk muszą wam wysyłać!

Gość zwyczajne głupie
zazdrosnice!!!!!!!!!!!!!!boli was ze ludzie maja kase i nie musza ciułac jak wy grosz do grosza, typowa polska metalnosc, zazdroscic jak komus cos wyszło bo sie samemu nie ma stac was zeby pojechac nawet co 2 miesiace na wycieczke za granice, chyba nie, mnie tak, wycieczka np na majorke to wydatek rzedu 800 funtów all inclusive dla 2 osób, stac was żeby nawet codzinnie chodzic i kupowac firmowe ciuchy, chyba nie , a mnie tak, stac was zeby nawet co weekend latac gdzies, a mnie tak , moge latac co tydzien do polski, a latam co miesiac, wiec nie pieprzcie ze jest zle, bo niektórym sie udaje tylko ze wy tego nie mozecie scierpiec!!!

Gość Nie wkurzajcie mnie
czytałam o czym pisałas i wiem ze olano cie i problem twojego dziecka czemu nie pojdziesz tam do pediatry albo do psychologa jak masz problem ? nie pojdziesz bo nie masz takiej mozliwosci

Gość no wlasnieeee
hahah jasna cholera cie bierze, ze bedziemy wracac i nawet jak dorobilysmy sie na zmywaku to co?????????????cholera cie bierze ze ty tyle nie masz hahahahahaha

Gość słuchaj inteligentko
z 3.5 tys wypłaty! jezeli bede chciala to zawsze moge sobie wrov\cic do polski i nikt mi nie zabroni nieźle sie bedzie wydawało funty w polsce tylko ze ci co zostali i tak skaczą nam do oczu o sie zesrają z zawiści