Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czysto_teoretycznie

JAK BYSCIE TO ROZEGRAŁY?

Polecane posty

Gość czysto_teoretycznie

Chcialam zabrac głos w sprawie wesela a podrózy. Ja chcialabym takie średnie wesele (moj najlepiej małe) i potem wyjazd jakis lastminute ALE. Jak ja mialabym zrobic te srednie wesele skoro moja mama ma 8 rodzenstwa i z większoscia utrzymujemy staly kontakt? Moj tata ma 3 rodzentwa i jestesmy z nimi blisko. Moja kuzynka ze strony mamy zaprosila tylko dorosłych (tzn rodzentwo swojej mamy bez ich dzieci ktore juz tez maja rodziny) a i tak bylo 120 osób :O jak wybrałabym tylko niektorych to byłaby kicha, moze jakas obraza- czemu tamci a nie my itd. Mial ktos taką sytuacje????????

Gość czysto_teoretycznie
Czyli zapraszasz całą rodzine? Kurde :(

Gość błyskotliwa że hej
Analogiczny powód (z rodziny Męża - ojciec ma 4 rodzeństwa, z czego jedno ma 6 dzieci :P ) - wesele na 120 osób. U mnie był ten "plus", że moja rodzina jest mała, wesele było lekko zdominowane, ale i tak fajnie było :) ALE - jest też pewien plus tej sytuacji. Więcej gości oznacza też przeważnie więcej kopert - mówiąć wprost. A jeżeli są to najbliźsi krewni, to takich kopert raczej bardziej szczodrych. Bez problemu pojedziecie sobie za nie nawet nie na Last Minute, a w dowolne miejsce 🌼

Gość czysto_teoretycznie
na prawde myslisz ze sie wróci? a jak dadzą 10 kocy, 10 poscieli i 5 kompletów sztuccow??

Gość błyskotliwa że hej
Jak nie powiesz, że nie chcesz kocy i sztuśców, to się nie zwróci :P Ja zebrałam dużą sumę - większą, niż wyszła organizacja wesela. Ale też sami zadbaliśmy, by nas nie oskubano - większosć rzeczy organizowaliśmy sami. Jedzenie, kucharza - tylko sala była wynajęta, a my już dbaliśmy o to, żeby goście jedli faktycznie najlepsze mięsa i wędliny, i jaszcze wyszło to dużo taniej, niż gdybyśmy wzięli gotowy catering. Nie przekroczyliśy 110zł od osoby z wszystkimi bajerami, w dużym mieście.

Teraz raczej daje się pieniądze. Zresztą możesz wspomnieć przy każdej okazji niby przypadkiem, że prezenty to głupota ;) Jak będziesz mieć byle jaki lokal bez szaleństw to powinno się zwrócić albo nawet zarobisz.

Gość błyskotliwa że hej
rosalinda - nawet z dobrym lokalem i najlepszym jedzeniem może się zwrócić - wszystkie koszty rozkładają się na dużo większą ilość osób, wszędzie dostajesz rabaty przy tak hurtowych zakupach - wiem co mówię, bo mam to już za sobą ;)

wiesz mówię o lokalu 200zł za osobe bo takie ceny słyszałam w Warszawie i parze która da 200zł to daje już strate 200zł. Nie mówiąc o sukniach, garniturach itd ...

Gość błyskotliwa że hej
Dlatego właśnie uważam, że warto wziąć sprawę w swoje ręce. Lokale, które nie oferują cateringu są trochę mniej oblegane (bo komu się chce! :P ) więc może się udać znaleźć takinawet w Warszawie, albo gdzieś może pod Warszawą? Poza wszystkim - rzadko zdarza się naprawdę dobre jedzenie restauracyjne - ja akurat wybredna jestem :P Lepiej wziąć kucharza - renomowanego - zapłacić mu te 3tys i samemu skomponować menu.

Gość co o tym myśleć
czyli co zrobic wesele dla WSZYSTKICH?

no Twój wybór. Ja do tej pory zastanawiam się jeszcze czy skromniejsze (120 osób) w eleganckim miejscu, wszystko na poziomie ......... czy gorszy lokal, wszystko byle jak a 300 osób. I raczej to będzie większe.

Gość ja tam robie wesele
o podroz sie nie martwie tez mam duza rodzine, moj maz takze i stwierdzilismy ze to chyba jedybna okzja zeby wszytkich zaprosic ( najblizasza rodzina- rodzenstwo rodzicow i kuzyni i kilkoro przyjaciol to 270 osob). a podroz poslubna prawdopodobnie dostaniemy wprezncie od rodzin jednego wujka i ciotki.

Gość to zalezy
bo mój kuzyn ze wzgledu na koszty nie zaprosił rodziny nawet nie pochwalił sie ze bierze slub tylko poinformował po fakcie i to przez swojego ojca! nie zaprosił nawet chrzestnego! a inna moja kuzynka zaprosiła cała rodzinę mimoze dla nich były to duze koszty to chcieli by była to bardzo rodzinna uriczystosc i zaprosili blizsza i dalsza rodzinę i nawet swoich przyjaciół.. najlepiej znaleźc kompromis:-)