Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość r.i

lokówka - jaka moc?

Polecane posty

Gość r.i

jakiej mocy są Wasze lokówki albo jakie polecacie? muszę szybko coś kupić, a w sklepach są różne moce, od 400 do 1000 i nie mam pojęcia, co wybrać. musi mieć grubą szczotkę i nie taką, która sama się obraca.

Gość Jadi
Ja uzywam BABYLISS 400W z gruba i ciensza plastikowa nasadka. kreci sie tylko jak nacisne na przycisk. Bardzo dobra, sluzy mi juz kilka lat, kupilam w Saturn.

Gość r.i
dzięki za odpowiedź. właśnie się zastanawiałam, czy te 400 W nie jest za słabe, bo w sile powiewu to np. 700 W czuć dużą różnicę. włosy mam mało podatne na kręcenie i układanie, szybko są oklapłe. ale też pewnie więcej mocy to wyższa temp., a nie chcę ich niszczyć.

Gość jadi
Masz racje, przy lokowce wazne jest dla ochrony wlosow jak mocno dmucha cieplem, a nie tylko pali ,ze nie mozna reka dotknac. Musisz sprawdzic przy kupnie. Na oklapniete wlosy myj szamponem na VOLUMEN -jest w tym duzy wybor i uzywaj pianki tego typu na nasade wlosow. Zycze pieknej fryzury.

Gość r.i
a możesz polecić jakieś, bo te, których używałam do tej pory, nie dawały żadnego efektu. np. pianka Sunsilk - równie dobrze można niczego nie użyć. ale zakup lokówki to priorytet, czekam na dalsze rady.

Gość Jadi
Uzywam Wella - ale oryginalnych-niemieckich wiec z tad te nazwy: Wellaflex -Volumen Schaumfestiger extra starker Halt -pianka bezowa z paskiem niebieski fiolet. Wellaflex -Volumen Haarspray -lakier(spray) reszta jw. Powinnas je dostac w Rossmannie bo to niemiecki sklep.

Gość gość
tak się zastanawiam - przy wyborze lokówki ważniejsza jest moc czy maksymalna temperatura i czas nagrzewania? czy to jest zależne od siebie?

Gość kulqowa
wg mnie powinnaś zwrócić uwagę na maksymalną tempereaturę i czas w jakim jest ona osiągana. np takie Remingtony z serii Pearl nagrzewają się do maksa poniżej minuty :)

Gość motea
Faktycznie? Bo czytałam, że ten Remington CI9522 z dwoma wałkami jest gotowy do pracy w 30sekund, jeśli to prawda to super byłby zakup, ale wolę się upewnić ;p

Gość gość
tak, moge ci potwierdzic, bo niecalej minucie czyli te 30-45s mozesz zaczynac podkrecanie albo falowanie

Gość gość
Dzięki wielkie, to była bardzo wazna wiadomość dla mnie :)