Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orientuje się ktoś

Czy BEZROBOTNI zarejestrowani w PUP jeżdżą ZA DARMO komunikacją miejską????

Polecane posty

Gość orientuje się ktoś

j.w.

Gość she21
nie...to mit,nie ma takich przepisow..

Gość orientuje się ktoś
to w ogóle jest nawet taki "MIT" na ten temat???

Gość orientuje się ktoś
jesteście tego pewni na 100%???

Gość vvvvv
Jesli złapią ją kanary może napisać odwołanie, że ma trudną sytuacje materialną i nie bedzie musiał płacic kary. Wiec w sumie może jeździć za darmo, bo i tak nic mu nie zrobią.

Gość orientuje się ktoś

Gość orientuje się ktoś
wcięło mi poprzedni post;) czy ktokolwiek z Was jest takim bezrobotnym zarejestrowanym w UP?

Jestem pewna ze bezrobotni nie jezdza za darmo. Tez jestem zarejestrowana u pup i jakos nie jezdze. Fakt faktem, jak nie pracujesz to nie zaplacisz ale po co ci ten obciach jak cie za kazdym razem spisuja przy tlumie ludzi i te pisma z kzk gop a potem od windykatorow.. :P

Gość orientuje się ktoś
otóż sprawa wygląda następująco: jestem takim bezrobotnym i wczoraj jechałam autobusem oczywiście bez biletu no i gdy podeszła babeczka prosząc o bilet do kontroli od razu wyjęłam dowód, a ona pyta mnie czy "pracuję", ja na to, że nie na co ona "czy mam zaświadczenie z UP?" ja - "tak", dałam jej, a ona, że trzeba było tak od razu, bo spisywanie mnie w takim razie nie ma sensu ZGŁUPIAŁAM

Gość vvvvv
nie ma sensu spisywanie bo i tak nie zapłacisz

no to byla mila bo jak ja znam zycie i opowiesci od znajomych to i tak spisuja.. To ze jestes bezrobotna nie zwalnia cie od biletu. Jak cie spisza to zobaczysz jakie pisma ci beda do domu przychodzic. Najpierw od kzk a potem od windykatorow. Spisali mnie w zeszlym roku w pazdzierniku i po kilku upomnieniach dzis dostaje pisma z wezwaniami do zaplaty od firmy windykacyjnej..

Pewnie babka wiedziala ze nie zaplacisz i szkoda kasy od kzk na wysylanie pism do ciebie :) zreszta pewnie bylo w tym troche babskiej solidarnosci. i zrozumienia :)

Gość orientuje się ktoś
dlatego opisuję moją wczorajszą sytuację pierwszy raz słyszę, że bezrobotni jeżdżą za darmo, a tu szok:) chyba miałam wyjątkowe szczęście, że trafiłam na tak miłą i sympatyczną osobę:) normalnie wcale nie korzystam z komunikacji miejskiej jedynie wtedy, gdy naprawdę muszę

Gość nie jeżdżą za darmo
ale sa przypadki, że, gdy dostaje się skierowanie do przyszłego pracodawcy tam jest napisane, śże uprawnia ono do bezpłatnego przejazdu, widziałam to kiedyś, gdy szukaliśmy pracownika

Gość she21
to zalezy na jakiego kanara trafisz,proste... jestem bezrob,uczeszczam na kurs z PUP-u,ostatnio w tramwajuu zlapal mnie kanar.no i co? nie pomoglo zasw o kursie,decyzja z PUP....wypisal mi mandat i finito. Bo nie ma takiego przepisu,ze mozesz jezdzic za darmo

Gość orientuje się ktoś
być może tak, bo kolesia obok - studencika spisała, wygłosiła reugłkę o tym gdzie i kiedy może zapłacić itp. a ten jej po chamsku, ostentacyjnie zgniótł świstek, wrzucił do kosza i z miną cwaniaka oznajmił, że i tak nie zapłaci:O w ogóle to okazało się, że spora część pasażerów jechała na gapę

zniżki i darmowe przejazdy komunikacją miejską, dodatkowe ponad prawnie zobligowane kategorie, ustala zarząd zakładu komunikacji albo miasto przyznaje w umowie odpowiednie dotacje... radni przegłosują i znajdą kasę to bezrobotni będą za darmo jeździć. Jest, a przynajmniej było, parę miast z takimi rozwiązaniami

Gość orientuje się ktoś
a gdzie mogę znaleźć liste tych "wyróżnionych" miast?;)

Gość gość
jak jedziesz w tym dniu do podpisu to masz za darmo przejazd.

Gość gość
Mogę Ci powiedzieć, że to NIE JEST POZNAŃ. Płacisz ponad 100zł

Gość gość
jestem z jeleniej góry,i jadę na tą kartę do podpisu,zresztą sami urzędnicy to proponują.

Gość gość
TO NIE PRAWDA. Jedynie w dniu wizyty ma sie przejazd do urzedu pracy i z powrotem za darmo w niektorych miastach...

Gość gość
no właśnie o to mi chodziło!

Gość gość
Bycie bezrobotnym zarejestrowanym w PUPie nie uprawnia do jazdy za darmo komunikacja miejska, jednakże w momencie kiedy dostanie się skierowanie do pracodawcy i musicie skorzystać z komunikacji miejskiej - tak możecie jechać bez biletu, ale wtedy tylko wtedy :).