Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Idja

mój chłopak nalega

Polecane posty

Gość Idja

Mam 16 lat mój chłopak ma 17 lat ostanio zaczoł nalegać ,że chce ze mną współżyc .Jesteśmy juz ze sobą 2 lata niewiem co mam zrobić doradzcie ??Ja sie okropnie boje!!!

Gość camarello
jak sie boisz to nic na sile ! masz odpowiedz :P Pamietaj,ze nic na sile zreszta po co sie spieszyc

powiedz mu o tym ze nie jestes gotowa! jesli zrozumie to znaczy ze naprawde kocha.. przeciez nie moze cie do niczego zmuszac bo wasz zwiazek ma sie chyba opierac na zaufaniu i milosci i szczesciu prawda? porozmawiaj z nim o tym

Gość Idja
ale ja nie mam odwagi jak mnie pyat czy jestem gotowa to odwracam wzrok i zmieniam odrazu temat

Jak Cię kocha to poczeka ;) Nie powinien wywierać na Tobie presji. Skoro nie czujesz się gotowa, nie rób tego.

Jak to nie masz odwagi? nie masz odwagi powiedziec mu prawdy? ile ze soba jestescie?? czujesz sie przy nim bezpieczna? ufasz mu? bo jezeli tak to naprawde nie ma powodu do obaw!Mozesz mu o tym spokojnie powiedziec

Gość Idja
ale widac ze mu na tym zalezy a ja go tak kocham on tez mnie kocha ostatnio powiedział ze jak niejestem gotowa to nie ale wdy miał taka mine ze normalnie poplakałam sie wy go niewidzieliście

Gość awe
Powyższa wypowiedź to 100% racji! Ja przeżyłam swój pierwszy raz majac prawie 20 lat i kompletnie nie żałuję, wręcz przeciwnie:) Jestem pewna, że jak poczekasz, to zyskasz 2 rzeczy: -przekonanie, czy koch Cię naprawdę - jeśli tak, to poczeka cierpliwie, az będziesz gotowa - jesli nie, to po co Ci taka pseudomiłość? -większą dojrzałość a tym samym pełniejsze przeżycie tego świetnego pierwszego wydarzenia, gdy juz kiedys tam nadejdzie:) Pozdrawiam i nie uginaj się pod ciężarem jego żądań!

Gość awe
pisząc 'powyższa odpowiedź' miałam na myśli xmeliskax

No to powiedz mu to! powinnas z nim zawsze szczerze pogadac.. Powiedz ze widzisz po jego minie ze nie jest zadowolony z twojej decyzji i ze bardzo ci przykro ale naprawde nie jestes gotowa..bardzo go kochasz i chcesz z nim byc ale niestety musi poczekac.. Ja tak powiedzialam mojemu chlopakowi i byl ze mna jeszcze przez kilka miesiecy tyle ze pozniej zostalismy przyjaciolmi bo chemia zaginela :)

awe zgadzam sie z toba w 100%!! nie mozna nic na sile.. niektore dziewczyny robia to wczesniej nie ktore pozno to zalezy od ciebie!

Gość Idja
ale ja chce ale obawiam sie skutków np.ciąży albo tego że boli ja bardzo chce

Od tego są zabezpieczenia :) Co prawda żadne w 100% nie zapobiega ciąży. Ale uchronisz się przed chorobami przenoszonymi drogą płciową

Gość Idja
ale ciąza to pikuś mama zrozumie ale obawiam się najbardziej bólu

aha no to sory zle zrozumialam temat myslalam ze ty nie chcesz.. w kazdym razie poradze to samo.. powiedz mu o swoich obawach o tym ze nie chcesz zajsc w ciaze a nigdy nie ma 100%pewnosci o tym ze boisz sie bolu.. i zobacz co on ci na to odpowie a wtedy powiedz ze to przemyslisz..poradz sie przyjaciolki ona tez ci powinna doradzic co robic:)

jak nie jestes jeszcze na to gotowa to tego nie rób, nic na siłe a chlopak jak NAPRAWDE kocha to zrozumie i uszanuje Twoja decyzje, jestes jeszcze bardzo mloda dziewczyna i nie musisz tego robic bo on chce, oboje musicie chcieć

Gość bardzo ladna ja
jesli nie chcesz zalowac to NIE ROB TEGO!! jesli on nalega znaczy ze cie nie szanuje i ze chodzi mu o jedno!!! wykorzysta cie a jak sie mu znudzisz to cie kopnie i bedzie z inna!!postaw mu warunek albo czustosc a jak nie to koniec!!! jest wiele dowodow na to ze takie zwiazki z sexem predzej czy pozniej sie koncza

no wlasnie nie rob tego bo po co ci to narazie? jesli sie boisz to nie pokonasz narazie tego strachu bo dalej bedziesz miala obawy zwiazane z bolem..

Gość Idja
ale on mnie kocha jak y mógł to by mnie wszędzie nosił na rękach jestem jego boginią uiwielbia mnie a po za tym zapomniałam wam powiedzieć ze jestesmy zaręczeni...od dwóch miesięcu i po miesiacu od zaręczyn zaczoł podsuwać mi temat sex u za dwa lata bierzemy slub

Gość Idja
co mam zrobic???

Gość Idja
na 100% to ten jedyny

Gość Idja
więc niewiem no powiedzcie co juz nieweim co robic

Gość Idja
tak chce

Gość Idja
raczej...chce

to zrob to! popros go zeby byl ostrozny i delikatny bo to przeciez twoj pierwszy raz.. jesli chcesz tego NAPEWNO to zrob to tyle ze ja uwazam ze ty nie jestes tego pewna na 100%..

Gość Idja
a ty co byś zrobiła??? tylko ewentualnie jak mu to powiedziec