Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andrzej___

Czy pierścionek na serdecznym palcu musi oznaczać, że...

Polecane posty

Gość Andrzej___

...kobieta jest zaręczona? :( Pytam zupełnie poważnie i proszę o szczere odpowidzi.

Gość nie musi
ja noszę bo lubię [pierścionek i palec serdeczny -:)]

Gość Andrzej___
Spytaj...ok, tylko to nie takie proste ;) Dodam, ze nosi jeszcze obrączkę na lewym kciuku, ale to pewnie nic nie znaczy...

to juz wiem dlaczego jestem sama...wszyscy myślą, że to zaręczynowy...a kysz pierścieniu...;)

Gość marceliona
czyli tak dokladnie to pierscionek zareczynowy nosi sie na czwartm palcu prawej reki?

Niektóre to pewnie noszą dla szpanu,że niby mają Narzeczonego,bo tak dumnie brzmi. :) Zwłaszcza zakofane nastolaty. :D Spytaj się dziewczyny wprost,czy posiada narzeczonego. :)

Gość Andrzej___
Tzn ja wiem, że nie ma sztywnych reguł i każdy niby nosi jak chce...ale wiele razy się słyszy, że właśnie czwarty palec prawej (lub lewej) ręki jest zarezerwowany dla obrączek lub pierścionków zaręczynowych. Ale tak naprawdę to ja nic nie wiem - dlatego pytam :P

to o niczym nie świadczy!!! zreszta, wydaje mi się, że pierścionki zaręczynowe są takie...hmmm...charakterystyczne, najczęściej złoty z takim przeźroczystym kamieniem;P...ale to nie zasada...najlepiej zapytać, niby w żartach: \"O kurcze, ale masz pierścień zaręczynowy\"...wtedy albo powteirdzi albo od razu zdementuje:)

Gość Andrzej___
Złoty z przeźroczystym kamieniem? Tzn że złoty z fioletowym/różowym kameniem podchodzi pod to? A dziewczyna jest starsza niż się wielu wam wydaje, więc naprawdę mam opory co do tego pytania ;)

no może lubi fiolet czy róż, to taki sobie wybrała jako zaręczynowy...ale jeszcze raz podkreślam- ja noszę też dosyć spoty na serdecznym palcu prawej ręki i teraz mnie zmartwiłes, bo skoro faceci \"czają się\", nie wiedząc, czy to zaręczynowy czy nie, to nie wiadomo ile okazji przeszło mi koło nosa:) a jak dobrze znasz te osobe, to znaczyczy mozesz sobie pozowlic na jakies bardziej bezposrednie pytania skierowane do niej?

Gość Andrzej___
Znam ją zbyt dobrze żeby powiedzieć, ze 'dopiero ją poznałem', ale zbyt słabo, żeby zadać bezpośrednio takie pytanie. Żeby było jasne: ja nie jestem w niej zakochany (tzn tak myślę :P) - raczej zainteresowany jej osoba, ale jestem bardzo ciekawy czy to jest zaręczynowy czy nie...bo jeżeli nie, to kto wie ;) I jeszcze jedno pytanie: gdy pisałaś "złoty pierścionek z przeźroczystym kamieniem" to miałaś na myśli wszystkie kolory, tak? czy tylko jakieś konkretne?

zazwyczaj jest to kolor bezbarwny, ale zdarzają sie kolorki...chodzi po prostu o konstrukcje tego pierscionka...jest raczej prosty- obrączka i osadzony kamień, bez zbędnych zdobien i udziwien...ale powtarzam, taak jest w wiekszości, co nie znaczy zawsze

Gość Andrzej___
Mam jeszcze jedno pytanie: pierścionki zaręczynowe zazwyczaj nosi się cały czas, prawda?

Gość do andrzeja
Najlepiej zapytaj :) dziwna ta teoria z kamieniami :P raczej stale się go nosi :)

ja pierścionków raczej nie nosze, ale jeśli to najbardziej lubie właśnie na tym palcu..:) jakoś tak najwygodniej..

tym opisem pierścionka zaręczynowego to za bardzo się nie sugeruj, bo jak napisała Temidek to nie zawsze tak jest. Przyznaję natomiast, że na serdecznym palcu pierścionki ładnie wyglądają i tyle. Sama tak nosiłam i swego czasu obrączkę na kciuku - a ani męża ani zaręczona... Równie dobrze pierścionek mógł tylko na ten palec pasować i tyle...

Gość ja 25
no ciekawy to temat bo jak widzę u dziewczyny pierścionek naserdecznym palcu to nie podrywam :O a może czasami warto zaryzykowac :)

Gość jagooo
jakie zlote??ja nie lubie zlota i wole zeby moj pierscionek zareczynowy byl albo srebrny albo z bialego zlota...nigdy z zoltego...paskudztwo