Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sophisticated

Co mi pomoglo na trądzik - moja rada.

Polecane posty

Gość sophisticated

Chcialam się z Wami podzielić sposobami jakimi zwalczylam to swinstwo. Bylam u dermatolozki, która przepisala mi oczywiście tetracycline (konretnie tetralysal), masc differin, clindacne oraz metrdonidazol. Wszystko bylo super dopoki bralam antybiotyk :o Potem - bylo jeszcze gorzej niz przed wizyta u lekarza :( Na kolejnych wizytach przepisala mi effaclar K oraz jakas masc robioną i coś plynnego w butelce. Nie dosc, ze antybiotyk zharatal mi zoladek (w koncu bralam go przez ponad 4 miesiace! ), to jeszcze tak mi pogorszyl skore, ze popadlam w totalna depresję. Postanowilam "leczyć" się na własną rękę, czyli zadych antybiotyków, ktore pomagaja, ale tylko podczas kuracji, a mnie interesuje trwaly efekt: -przez dwa miesiące differin na noc (potem na to krem nawilzający ) - teraz od ok.2 miesiecy uzywam na noc effaclar K, to jest po prsotu odkrycie roku, szczerze polecam! - i najwazniejsze: lykam raz dziennie tabletki witamionwe na trądzik Acno pharma nord - koszt ok 30 zeta, 30 tabsów starcza na miesiąc. Cera pogarsza mi sie w okresie jajeczkowania zazwyczaj, wtedy smaruje sie na noc lub kilka differinem zamiast effaclarem K i kremem nawilzającym (osobiscie polecam biotherm) Piszcze co Wam pomoglo, a moze wiecej osób wyleczy się z tego g...a jakim jest trądzik.

Gość kwiat paprotki
Również używam Effaklar K i łykam Acna Nord Pharma i mi także pomogło! Differinu nie stosowałam, bo to jest chyba na recepte? Zresztą na szczęście jest zbędny. :) Pozdrawiam

Gość zagubionaaaaaaaaaaaaaaaa
Jestem w trakcie kuracji tetralysalem :( az się boję co będzie jak przestane w koncu go brac :( najchetniej braabym cale zycie :( HELP :(

Gość zagubionaaaaaaaaaaaaaaaa
powedz mi jeszcze Sophisticated jaki mialas rodzaj trądziku???????????????????

Gość hej hi hej ho
czy ktos jeszcze smarowal sie tym differinem? pomogl komus innemu takze?

Gość bidonn
macie może linka do tych tabletek?

Gość atlantyda600
ja stosuje differin od 4 m-cy i efekty sa rewelacyjne. Pory mi się zwężyły i rzadko coś mi wyskakuje. Przez pierwsze 2 m-ce smarowalam sie codziennie przed snem, a teraz 3 razy w tygodniu. Cere mam sliczna jak nigdy dotąd. Teraz stosuje jeszcze krem wybielający żeby rozjasnic buzke troszke! polecam differin!

ja stosowalam differin dobrze ponad 2 lata.. rzeczywiscie mi bardzo pomogl.. ale po tak dlugim czasie cera sie przyzwuczaja i musialam go odstawic.. w ciagu kilku miesiecy cera mi sie pogorszyla, nie okropnie, ale dosyc mocno i teraz wrocilam do differinu i znowu jestem z niego zadowolona :) place 45zl. , jest na recepte ale mam to szczescie ze mam ciocie farmaceutke wiec nie mam problemu zeby dostac go bez recepty :) takze ja naprawde polecam.

Gość sophisticated
to jest link do tych tabletek, o który ktoś prosil, mam nadzieje, ze nie potraktują tego jak kryporeklamy http://www.apteka-centrum.pl/acno-p-2380.html?manufacturers_id=70 Cieszę się, ze jest tyle pozytywnych opinii o differinie :) I jeszcze raz szczerze odradzam antynbiotyki, ktore po skonczonym braniu powodują jeszcze gorszy syf na buzi niz przed braniem.

Gość szahrazadda
efaklar k mi takze pomogl

Gość szahrazadda
no i tez odradzam antybiotyki sieją spustoszenie w organizmie a po odstawieniu pryszcze powracają ze zdwojona sila bo organizm zostal wykonczony przez antybiotyki

Gość walczyk labado
czy twoja terapia naprawde pomaga na zaskorniki? czy tradzik zaskronikowy sklada sie z zaskornikow samych czy jak?

Gość bolek639
ja biore acno od 2 tygodni i przyznam ze po kilku dniach było widac efekty - po prostu pryszcze przestały mi wychodzic na twarzy :) teraz pozostała tylko troche podrazniona skora ale licze na to ze albo mi samo sie wyrowna i wyleczy albo wezme jakąs masc i mi pomoze :) W kazdym razie polecam te tabletki - są swietne!

Gość co to za tabletki
co to za tabletki ?

Gość mi pomogło to
krem na noc; z ziaji w niebieskim opakowaniu odżywczo-kojący, ale teraz mam naturalny krem z maroka z olejem arganowym. no jest zajebisty! od jakiegos czasu nastąpił wzrost pryszczy (jakby po kremie hipp ktory uzywalam w miedzyczasie) i ten krem z olejem normalnie zadzialal juz po paru uzyciach. syfki ususzaja sie i znikaja. cera robi sie gladka. na dzien uzywam tez tego kremu a pod makijaz babydream bo tamten sie walkuje. twarz myje bonidermem to jest mydlo ziolowe. jak wyskoczy syf to uzywam na niego masci aknemycin. zamowilam sobie bo podobno jest to bardzo dobre; mydelko alepii do mycia twarzy i krem karite z olejem nigelle.

Gość szurumburumm
ktos powie w koońcu o jakie tabletki chodzi? Będę wdzięczna :)

Gość pryszczak
Trądzik mam od końca szóstej klasy SP!. Na początku to było tylko kilka pryszczy, a później cała masa okopnych czerwonych wyprysków. W drugiej klasie Gimnazjum było najgorzej. Leczenie u dwóch pierwszych dermatologów nie dawało w ogóle żadnych skutków. Brałam antybiotyk Tetracyclina, a do tego masa maści, żeli i innych gówno dających specyfików. Zineryt, Differin, Skinoren, Benzacne, Akneroxid, Isotrexin. W szkole nazywana byłam pryszczakiem przez niektórych cwanych młokosów, których z czasem znienwidziłam. Później zgłosiłam się do trzeciego dermatologa. Tu zaczęła się kuracja antybiotykiem Tetrarysal, a do tego oczywiście leki wewnętrzne. Po póltora roku byłam bardzo zadowolona.Dla mnie była to extra poprawa. Znajomi, rodzina dostrzegali to... Ale dla nowych osób byłam cały czas dość odrzucającą osobą. Cóż, później ze względu na usunięcie woreczka żółciowego musiałam odstawić leki i pozostać przy samym stosowaniu leków zewnętrznych. Szłam do Liceum z myślą, że jest już całkiem dobrze. Dosadna nauczycielka wuefu zepsuła ponownie moje poczucie wartości. Od listopada byłam znowu na terapi antybiotykowej. W marcu miałam naprawdę ładną buźkę. Pryszczy dość mało i wreszcie znikło zaczerwienienie. W maju ze względu na zbiżające się lato odstawiłam Tetrarysal. W drugim tygodniu wakacji rozpoczął się istny wysyp. Zrozpaczona udałam się do nowego dermatologa. Teraz biorę Zinnat i inne leki zewnętrzne. Biore trzy dni, wiec poprawy jeszcze nie ma. Ale wiem, ze jesli pomoze, to znowu bedzie ta sama historia. Trzeba bedzie odstawic kiedys tam, bo ile mozna watrobe meczyc i wszystko predzej czy pozniej wroci ze zdwojona sila. Ja juz nie mam na to wszystko sily, to wszystko doprowadza mnie do frustracji. A kasa, ktorą na to wszystko poszła ;( Kurna, byłabym milionerką!

Gość hajdii
witam , ja tez mialam problemy z trądzikiem ale pozbyłam sie , najwazniejsze jest oduczenie sie wyciskania , mnie najbardziej pomaga dieta bogata w duzo zielonych warzyw , oraz owoce , dodatkowo stosuje zel z peelingiem PURE ZONE myje nim twarz codziennie a raz na tydzien robie peeleng PERFECTA pije tez zielona herbatke polecam tez czasami skorzystac z sauny , rozszerza pory ioczyszcza skóre ..

Gość piniboo
ważne jest oduczenie wyciskania i również nie dotykania twarzy w ciągu dnia bo babranie paluchami znacząco pogarsza cerę, ja już w prawdzie nie mam dużego trądziku ale jeszcze walczę z jego ostatkami, teraz w sumie dobrze się u mnie spisuje żel skinoren, dosyć dobrze działa no i można bez obaw stosować latem