Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieczytelne pismo lekarza

wyzyta u urologa, jak wyglada to badanie Uunh czy cos takiego...

Polecane posty

lekarz rodzinny napisal mi skierowanie do urologa na jakies badanie-badanie uunh czy cos takiego nie moge sie rozczytac wiecie moze co mial ma mysli... w ogole to chcialam skierowanie na usg nerek, a ten mi do urologa napisal na dodatek nie wiem czego sie spodziewac nic nie moge w google znalesc bo nie wiem jak sie badanie nazywa

moze to byc tez Uurh

To zależy od badania. Sama wizyta/konsultacja jest zwyczajna, panom czasem lekarz bada prostatę (przez odbyt) - da się przejść. Specjalistyczne badania mogą być już trochę bardziej niefajne. A jaki masz problem, że lekarz kieruje na badania? Może po problemie uda nam się dojść do sedna :)

jedna nerka gorzej pracuje, mam ja mniejsza

pomozcie jak wiecie...

Gość Xkris
Urografia moze ?? jest to badanie nerek, wstrzykuja ci barwnik i robia zdjecia cos jakic czas. Badanie trwa okolo godziny.

mialam to kiedys to nie to to mam do urologa bo ja w ogole mam problem z ukladem moczowym kiedys mialam operacje na refluks

Urolog też robi urografię. Do wyboru masz jeszcze cystouretrografię mikcyjną, badanie urodynamiczne (urodynamika), cystoskopię. Z takich najważniejszych.

o jej a lekarz mi napisal tak: Do urologa Prosze o wykonanie badania urograficznego(na to wpadlam po waszych odpowiedziach) - badanie Uurh(dalej nie wiem co tam jest napisane)

e to spoko jak to urografia, nic strasznego oby to byla urografia

Gość haniutkaa
No to pewnie urografia Ja miałam to samo co Ty, niedorozwój jednej nerki

z tego co pamietam trzeba duzo pic przed tym badaniem tak to jest jak sie nie wie czego sie spodziewac, nie wiadomo do czego sie stosowac musze poszukac w google a i pamietam ze pic mleka nie mozna bo te cale izotopy nie chca sie rozchodzic

no i nic jesc sie nie powinno

Gość haniutkaa
Pić? Nie przypominam sobie, żebym musiała dużo pić przed tym badaniem...Przed usg i owszem...Na pewno nie można nic jeść ileś godzin.

Gość haniutkaa
Nie, z tym piciem to ci sie pomerdalo, żoladek i jelita musza byc calkiem czyste, jeszcze pamietam ze przed samym badaniem sie zalatwialam

no co ty? ja pamietam ze poszlam tam z butelka wody i pilam caly czas i tata mowi do lekarza ze ja opita jak bak a on ze juz starczy tej wody:) a zdjecia sa takie kolorowe tak?

Gość haniutkaa
Serio nie pamietam zebym pila...tylko przed USG to faktycznie trzeba miec pelny pecherz. Zdjecia? Niee..to sa zdjecia rentgenowskie

o ja to rzeczywiscie mi sie pomieszalo znalazla ja mialam jakas filtracje robiona czyli nie pic nie jesc i isc tam wyproznionym

mialam badanie renograficzne

Gość haniutkaa
no widzisz :) a jak wygladalo twoje badanie? bo mnie zostawili w zimnej sali na prawie godzine myslalam ze tam skisne a potem przyszla jakas pielegniarka od siedmiu bolesci ktora po 3 probach wbicia sie w zyle stwiedzila ZE ONA NIE UMIE ZAKLADAC WENFLONU!!! :O Jak juz jej sie udalo z pomoca lekarza to tak mi rozkrwawila ze kapalo na podloge:O I caly czas sie pytala jak sie czuje :P Ale jak widac - przezylam :]

Gość haniutkaa
aha...a na czym to polega?

no w sumie mi wstrzykiwali izotopy jakies potem lezalam i lezalam... i dali zdjecia nerek takie kolorowe i takie wykresy tam byly nerka lewa nerka prawa i linie zle tego nie wspominam wtedy mialam 11 lat:) a teraz 16

oj wspolczuje mi kiedys pielegniarka nie umiala zrobic zastrzyku 4 proby nieudane i mama mowi ze niech pani sie uczy na sobie a nie na mojej corce i zawolala 2 i ta od razu zrobila jak trzeba:)

Gość gość
Nic strasznego, nie masz się czego obawiać. Najwazniejsze to nie zwlekać z wizytą tylko jechać i się przebadać. Jeśli jesteś z wrocka mogę polecić Ci www.urolog-gorecki.wroclaw.pl, ja właśnie tam robiłem sobie badania.

Gość gość
W Częstochowie przy Kilińskiego urolog Zenon Rudzki korzysta z przyjaznych technik do takich małoinwazyjnych badań. Mój mąż wręcz panicznie obawiał się wizyty, a w ostatecznym rozrachunku do domu wrócił zadowolony :)

Gość gość
Jak się bardzo boicie to polecam bardzo miłego pana doktora - Wojciecha Tur w SKJ :)

Gość gość
Ja chodzę do urologa w łodzi. Bardzo dobry specjalista który wyleczył mnie z nawracających infekcji pęcherza. Jak ktoś miał tak jak ja to rzucam namiar na najlepszego urologa w łódzkim http://www.gabineturologicznylodz.com.pl/

Gość gość
Jeżeli poszukujecie sprawdzonego gabinetu urologicznego to mogę wam polecić www.twoj-urolog.pl Gabinet ten znajduje się w Gdyni. Sama korzystałam z usług tego gabinetu i jestem z nich bardzo zadowolona.