Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka.1.

Nadzienie z grzybów do nalesników

Polecane posty

Gość olka.1.

Kto zna sprawdzone i przepyszne nadzienie z grzybów do nalesników.Przejrzałam w necie ale nie za bardzo mi leżą.Ktos nawet do grzybów podczas smażenia dodał jajka i smażył jak jajecznice.Co jak co ale z jajcami nie chce nalesników. Czy wystarczą grzyby i cebula czy to za mało zeby smakowało?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zależy jakie grzyby,najlepsze sa pieczarki robiłam też z podgrzybkami,polecam dodać trochę kapusty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olka.1.
ale kiszoną czy słodką?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olka.1.
a mozesz podac dokładny przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grzeczna Asia
pieczarki tre na tarce z grubymi okami, podsmazam je na cebulce i koniecznie masle, sol+piepsz; odparowywuje wode i dodaje jajko i albo grysik albo tarta bulke ( okolo 2-3 lyzek) : farsz ten stosuje do nalesnikow i pierogow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grzeczna Asia
bierzesz dojrzałego muchomora, posypujesz nóżkę wegetą i zawijasz go tak aby z jednej strony wystawał piękny kropkowany kapelusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do pieczarek podsmażonych z cebulką dodajesz tarty żółty ser

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pieczarki z natury sa bez smaku, takie przynajmniej jest moje zdanie. Jeżeli chcesz z nich zrobic farsz do czegokolwiek, to musisz je bardzo drobno posiekać, najlepiej w jakimś robocie, a potem przesmażyć z cebulą aż do czasu, kiedy cała woda z nich wyparuje, po czym dodać sól i stosunkowo dużo pieprzu, bo jest to przyprawa najlepiej podkreślająca smak pieczarek, bardzo go wyostrza. No i do naleśników dobrze jest dodać jeszcze tartego sera żółtego, wtedy są bardzo dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olka.1.
Dzieki,na ser to nie wpadłabym.Będę próbować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
....jak grzeczna Asia tylko zamiast jajek lub sera żółtego dodaj serek topiony najlepiej Złoty Ementaler i chwilkę przesmaż! Pyszne nadzienie do rurek z kruchego ciasta - można podawać do czerwonego barszczu! Również jako smarowidło do kanapek - na zimno i ciepło! 🖐️🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×