Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ange27

czy istnieje takie cos jak telepatia?

Polecane posty

czy wierzycie w telepatię? czy możliwe jest jeśli będzie sie myślało o jakiejś jednej konkretnej osobie to czy ta osoba tez pomysli o nas, mozliwe jest przyciągniecie jej myślami? jak wam sie wydaje

Gość wydaje mi sie ze nie
nie w takiej formie o jakiej napisalas

Gość dlaczego pytasz o to
doswiadczyłas tego?

już próbowałam. obserwacje: nic się nie dzieje. zero, null, kompletnie nic. wniosek: telepatia nie istnieje. tyle, co ja myślałam, to by go ruszyło do cholery!

Gość myślę że gdyby wszyscy
mieli takie zdolności to telefony komórkowe by nie były nam potrzebne---;-)

Telepatia istnieje....ale w porównaniu do zwykłej telekomunikacji jest stosunkowo droga :P

Gość wypowiedż Anielicy z forum
Widze ze macie pewne problemy zwiazane z telepatia:P otoz troszke czytalam na jej temat i wg Loyd'a Auerbach'a"telepatia to jedna z tych paranormalnych wlasciwosci,ktorej naduzywa kinomatografia,telewizja,sciene fiction i komiksy.Kiedy ludzie slysza slowo"teleptia" ,kojarza je ze zdolonscia czytania w myslach lub inwigilowania jednego umyslu przez drugi.Niestety z nasza obecna wiedza ,nikt nie ma bezposredniego dostepu do czyjejs swiadomosci.I gdyby nawet taka osoba istniala rzeczywiscie ,to watpie zeby zechciala sie ujawnic.Stanowlilaby przeciez powazne zagrozenie dla wszytskich.Telepatia moze jedynie przechwytywac ogolne wrazenie czyichs emocji lub intensywnego toku myslenia, ale nie jest w stanie odebrac tego szczegolowo.Stosunek emocjonalny w telepatii odgrywa bardzo wazna kwestie.Osoby emocjonlanie zaangazowane wykazuja zwiekszona podatnosc na telepatie.Blizniacy nie dlatego sa bardziej :paraosychiczni" ze wiaze ich kod genetyczny, ale raczej ze wzgledu na pododbiesntow uczuciowe" pozdrawiam:)

Gość cos ciekawego na temat
Najstarsze wzmianki o percepcji pozazmysłowej kojarzonej obecnie z telepatią znajdują się w Biblii, jednak zdolności tych nie przypisywano tajemniczym siłom ludzkiego umysłu, ale ingerencji istot duchowych: - Ducha Świętego objawiającego w pewnych sytuacjach myśli innych ludzi prorokom Jahwe lub wyznawcom Jezusa (np. 2 Królewska 6:11-12, 8:10; Daniela 2:27-28; Marka 2:8; Dzieje 5:3; 1 Koryntian 14:24-25),

jasne że istnieje.. niektórzy mają ja naprawde mocno rozwiniętą..